doğum kontrol hapı ve gebelik testi

zeytinciksipa

zeytin aşkı!!!
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
193
1
316
Ankara
Merhaba doktor hanım,

24 yaşındayım aktif cinsel yasamım var. Polikistik over hastasıyım 7 ay süreyle yazz 24+ 4 kullandım doktorun ara verelim demesiyle birlikte ilacı bıraktım. bıraktıktan sonra 3 ay düzenli regl oldum sora regl olmadım 2,5 ay geçtikten sonra 1 gün kanamam oldu bunun üstüne ben hemen yazz aldım hapa basladım gece hapı içtim ama kanamam kesildi. 1 haftadır hapı kullanıyorum daha önceki kullanımımda olmayan yan etkilerle karsılastım asırı mide bulantısı baş dönmesi yasıyorum kanamanın da 1 gün sürmesi aklıma gebe olabileceğim fikrini getiriyor, hap kullandıgım için idrardan gebelik testi yapsam saglıklı sonuc alırmıyım, hap kullanımı sırasında bu yan etkiler normal mi?

Yardımınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.

Merhaba bahsettiğiniz yan etkiler ilaçtan da kaynaklanabilir. Ancak gebelik şüpheniz var ise kanda gebelik testi ile durumu netleştirebiirsiniz. Idrarda bakmanızı tavsiye etmem yanıltıcı sonuçlar verebilir. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…