• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı sorunu

sonsuzunsihri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
143
42
38
Merhaba ben nişanlıyım temmuzda evleneceğim fakat doğum kontrol hapı meselesi kafamı kurcalıyor. İki yıl önce pko teşhisi koyuldu 6,5 cm'lik bir kistim vardı ve prolaktin hormonum fazlaydı bu yüzden üç ay Diane 35 kullandım bir zararını görmedim.

Doktor hangisini önerirse onu kullanmak istiyorum ve hastaneye gidip hormon testi vs yaptırmam gerekiyor sanırım. Ama şimdi ne zaman doktora gidip ne zaman hapı kullanmaya başlamam gerektiğini bilmiyorum. Daha doğrusu hapı kullanmayı bile unuttum ve tereddütlerim var.

Sizce doktor doğru hapı önerir mi yani bu testler yapılınca uygun ilaç belirlenir mi?
Ne zaman gidip bu testleri yaptırmalıyım?

Uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim...

merhaba, benim kullandigim hap 28 gunluktu, o yuzden adetim bitince basliyordum ve adet oldugumda da hic birakmadan kullaniyordum.. bazilari, galiba 21 li oluyor, onlara adette ara veriliyor.
testleri, bildigim kadariyla adetinin 3. gunu yaptrman lazim. ama zaten doktora gidersen soyler, ki doktora gitmeden test yaptiramazsin..
bu arada, dip not olarak duseyim, bnde farkli sebeplerle hap kullanmaya baslamistim, evlenmeden hemen once doktorum cok kizdi ve biraktirdi hapi. kendisi cok iyi bir doktor ve korunma yolu olarak hapi hic tavsiye etmiyor.

Ben de pcoyum. Evlenmeden önce doktora gittim. Hormon tahlilleri sonucum normal çıkınca sen korunma, eşinin korunması daha uygun olur dedi. Öyle yaptık.

Zamanın var, adetin 2.-3. günü gidersin, hem kontrolünü olursun hem de doktordan tavsiye alırsın arkadaşım.

merhaba, benim kullandigim hap 28 gunluktu, o yuzden adetim bitince basliyordum ve adet oldugumda da hic birakmadan kullaniyordum.. bazilari, galiba 21 li oluyor, onlara adette ara veriliyor.
testleri, bildigim kadariyla adetinin 3. gunu yaptrman lazim. ama zaten doktora gidersen soyler, ki doktora gitmeden test yaptiramazsin..
bu arada, dip not olarak duseyim, bnde farkli sebeplerle hap kullanmaya baslamistim, evlenmeden hemen once doktorum cok kizdi ve biraktirdi hapi. kendisi cok iyi bir doktor ve korunma yolu olarak hapi hic tavsiye etmiyor.

Evet kullanma konusunda da çok bilgim yok açıkçası ondan da endişeliyim.21 ve 28 günlük olanlar farklı kullanılıyormuş galiba.

Daha zamanım var aslında ama sanırım çok güvenli ve doğru olmasa da bu yöntemi seçeceğim.Umarım sorun çıkmaz,cevabınız için çok teşekkürler.

Ben de pcoyum. Evlenmeden önce doktora gittim. Hormon tahlilleri sonucum normal çıkınca sen korunma, eşinin korunması daha uygun olur dedi. Öyle yaptık.

Zamanın var, adetin 2.-3. günü gidersin, hem kontrolünü olursun hem de doktordan tavsiye alırsın arkadaşım.

Aslında en sağlıklısı öyle yapmak,bu haplar hormonlarla oynuyor ama bir kaza falan olur açıkçası korkuyorum. Çünkü en az 3-4 sene çocuğumuz olsun istemiyoruz.
O zaman ben düğünden bir ay önce adetimin 2.-3. günü giderim umarım doktor uygun bir hap verir de sorun yaşamam.
Cevabın için çok teşekkür ederim arkadaşım çok sağol

Aslında en sağlıklısı öyle yapmak,bu haplar hormonlarla oynuyor ama bir kaza falan olur açıkçası korkuyorum. Çünkü en az 3-4 sene çocuğumuz olsun istemiyoruz.
O zaman ben düğünden bir ay önce adetimin 2.-3. günü giderim umarım doktor uygun bir hap verir de sorun yaşamam.
Cevabın için çok teşekkür ederim arkadaşım çok sağol
Prezarvatif doğru kullanıldığı taktirde doğum kontrol hapından daha düşük oranda hamilelik riski taşıyor.
Tabii yine de sen bilirsin.

ben 6 yıldan fazla yasmin kullandım. hem pkoluyum hem de korunmak amacıyla... bir çok doktora danıştım. pko lu oldugum için bana en uygun yöntemin bu oldugunu söylediler.hap hem düzenli adet görmemi, hem de korunmamı sağlıyordu. bu süreçte doktorada kontrollerimi oldum ve uzun süre kullanmanın ileride asla gebeliğe engel bir durum yaratmayacağını söylediler. ama zaten başka bir sorunu olan insan hap kullanmasa da hamile kalmayabilir dediler.. hapa bağlamayı saçma buluyorlar.pko da adet düzeni sağlanmazsa kistler çoğalıyor dahası kilo artışı, ileride Allah korusun kalp-damar hastalıklarına yakalanma oranı artıyor.ben açıkcası bunlardansa dkh 'nın getirdiği riskleri yaşamayı göze almıştım.
evlenmeden 1 ay önce başlamanız yararınıza olur bir de tabii tahlillerinizi yaptırıp başlayın.adetin 3. günü verilen hormon tahlillerini ister dr muhtemelen.

Bende de evlenmeden 2 yıl evvel çikolata kisti var dediler. Banada Dr dkh verdi . Evlendikten sonrada eşim hemen çocuk istemedi bende hapı kullanmaya devam ettim. Toplamda 5 yıl oldu hap kullanalı. Geçen adetim bir türlü kesilmek bilmedi sürekli kahve akıntı geldi. Dr a gittim. Hapı bırak artık dedi. Rahim duvarım incelmiş. O nedenle kanama devam ediyormuş. Birde dkh yi kullananlar her sene belli bir süre hapı bırakıp yeniden başlamamışlar uç. Ben bunu bilmiyordum 5 yıl devamlı kullandım. Şimdi bu ay dkh yi bıraktım. Gebelik istiyoruz. İnşallah Rabbim nasip eder.

Back