Doğum kontrol hapı kullananlar yardımcı olabilirler mi? Lütfeenn..

Canım artık doktorlara pek güven olmuyor bılıyorsun içine sinen iyi bir hastaneye git bence ama sanmıyorum zaten kontrollere gideceksın bişey olursa söyler yani
sadece geciktirme meselesi kafama takıldı. hafta sonları da düğün hazırlıkları ile geçiyor son 40 gün kaldı. bi şekilde doktora gitmem gerek :KK43: teşşekür ederim çok :KK15:

sadece geciktirme meselesi kafama takıldı. hafta sonları da düğün hazırlıkları ile geçiyor son 40 gün kaldı. bi şekilde doktora gitmem gerek :KK43: teşşekür ederim çok :KK15:
Rica ederim canım benim için doktor kontrolu şart mı bu yasmini kullanmak için diye sorabilir misin :))

Rica ederim canım benim için doktor kontrolu şart mı bu yasmini kullanmak için diye sorabilir misin :))
bence doktor kontrolüne pek gerek yok eğer aklına takılan ekstra bir şey yoksa. kaç tane arkadaşm varsa hepsine sorgusuz sualsiz yasmin verildi. ben ekstra ilaç kullandığımı söyledim belki o yüzden ultrasondan baktı.

Bide ben doktora gitmeden 3 gün kullandım ilk adet oldugum gün hemen kesildi adetim 3 gün anca oldum o da normal gelmedi bana bıraktım :))

Bide ben doktora gitmeden 3 gün kullandım ilk adet oldugum gün hemen kesildi adetim 3 gün anca oldum o da normal gelmedi bana bıraktım :))
benimde kesildi azalma oldu. bir de aşırı mide bulantısı yaptı ama etraftan duyduğum kadarıyla ilk zamanlar bünye alışana kadar oluyormuş.

Merhaba,

Doğum kontrol hapı uzmanı sayılabilirim :) Liseden beri kullanıyorum yaklaşık 12 sene oldu :) Yasmin'in yan etkileri yok denecek kadar azdır, aç karna mie bulantısı yapabilir, hatta aç karna olmasa da ilk 3 ay vücut bu tepkiyi verebiliyor. Bir süre sonra yan etkileri hissetmezsiniz ancak hapı bırakmamanız gerekiyor döngü yeniden başladığından tekrar adet görürsünüz. 21. hapı içmeniz ardından 7 gün ara verip 8. gün tekrar başlamanız gerekiyor. Üstelik meme kanserinden de korurmuş bu hap. Korkmanıza gerek olacak son ilaçtır, anlatılan veya okuduğunuz şehir efsanelerine inanmayın. İlaca başladığımda çocuk yaştaydım hiçbir sıkıntı yaratmadı içiniz rahat olsun.

İyi günler.

Canım ben de yasmini yıllardır kullanıyorum. Hiçbir yan etkisi yok. Yine de sana doktora gitmeni öneririm. Ben adet düzensizliği için kullanıyorum. Ultrasonla baktıktan sonra pco olduğumu söyleyip verdi doktor. Senin durumun farklı ama doktora illa her şeyi söylemek zorunda değilsin sen söylemedikten sonra kimse bilemez cinsel ilişkiye girip girmediğini. Yine de gitmek istemezsen adetimin 2. Gününde falan başlıyorum ben yasmine. 21 ilaç var zaten 21 gün içip 7 gün ara veriyorum o arada adetim oluyo. 28. Gün tekrar başlıyorum. Bu şekilde kullanabilirsin.

Arkadaşlar... Ben de korunma yöntemi olarak hap düşünüyordum ama çekiniyordum yorumlarınızla biraz rahatladım ama bişi sormak istiyorum.. İlki kilo yapıyor mu bu hap? İkincisi de mesela benim adet döngüm 31-32 gündür.. Bu hap 21 gün içiliyormuş ya bırakınca adet olunuyormuş... Yani hapı içtiğimiz için döngümüz değişiyor mu? Yani ben 21 günde bir mi adet olucam şimdi? Döngüm değişmezse de yine 21 gün içip 7 gün ara verip öyle öyle devam mı edicem bilgilendirebilir misiniz?

Arkadaşlar... Ben de korunma yöntemi olarak hap düşünüyordum ama çekiniyordum yorumlarınızla biraz rahatladım ama bişi sormak istiyorum.. İlki kilo yapıyor mu bu hap? İkincisi de mesela benim adet döngüm 31-32 gündür.. Bu hap 21 gün içiliyormuş ya bırakınca adet olunuyormuş... Yani hapı içtiğimiz için döngümüz değişiyor mu? Yani ben 21 günde bir mi adet olucam şimdi? Döngüm değişmezse de yine 21 gün içip 7 gün ara verip öyle öyle devam mı edicem bilgilendirebilir misiniz?
bende henüz çok yeniyim ama doktora sorduğum kadarıyla o ara verdiğim dönemde adet olsam da olmasam da yine de 7 günlük ara verip 8. gün başlayacağım dimi dedim oda evet dedi.

bende henüz çok yeniyim ama doktora sorduğum kadarıyla o ara verdiğim dönemde adet olsam da olmasam da yine de 7 günlük ara verip 8. gün başlayacağım dimi dedim oda evet dedi.
ilk adet günün de alıyorsunuz canım 21 gün boyunca saati saatine içiyorsunuz adetliyken başladığınız için kesintiler olabilir. 21.gün bittiyor hap 7 gün ara veiyorsun . o 7 gün arada mutlaka adet oluyorsun zaten 2. gün veya 3 gun farketmıyor ne zamn olursa. 8.gün 21 tablet hapa tekrar başlıyorsun bçyle böyle çeviriliyor hap. bu hap zaten extra adet düzenleyici olarakta kullanıldıgı için senin adet döngünü düzene sokacaktır canım 2 ay sonra düzelir hep aynı gün olursun :)

Merhaba arkadaşlar benim bi sorum olcak.ben 1yıldır nişanlıyım .nişanlımla 1 ay önce beraber olduk .ben artık dogum kontrol hapı kullanmak ıstıyorum.eczaneden yasmin adında bir dogum kontrol hapı aldım. fakat doktora danışmadım kullanalı 3 gün oluyor .adetin ilk gunu başlanıyormuş galiba. bende öyle yaptım bugun 3.gün adetımde kesilmeler oldu. bu normal mi sizce. bir de kendı basıma basladım doktor tavsiyesi almadım sizce bir zararı olur mu? doktora da gitmek istemiyorum utanıyorum..birde ılk kutuya basladım hep oglen 1 de alıyorum 2.kuyıya baslarken sabah kalkınca aç karnıma alsam olur mu ? bana yardım edin lütfeennn .kimseyle konusamıyorum nişanlımda bilmediği için yardımcı olamaıyor.. sizin önerilerinize ihtiyacım varr :S
ben bir ay yasmin kullandım ölüyordum her gün aynı ağrı kesilmeyen kahverengi akıntı herkeste farklı etki gösteriyor bu ilaçlar mutlaka bir doktora görün ama 6 ay ilaç kullandım sonra bıraktım ztn düzensiz bi regl dönemim vardı hepten bozuldu günümü bilmiyordum. okeye başladık rahatlığın gözünü seveyim

Anladım canım

ilk adet günün de alıyorsunuz canım 21 gün boyunca saati saatine içiyorsunuz adetliyken başladığınız için kesintiler olabilir. 21.gün bittiyor hap 7 gün ara veiyorsun . o 7 gün arada mutlaka adet oluyorsun zaten 2. gün veya 3 gun farketmıyor ne zamn olursa. 8.gün 21 tablet hapa tekrar başlıyorsun bçyle böyle çeviriliyor hap. bu hap zaten extra adet düzenleyici olarakta kullanıldıgı için senin adet döngünü düzene sokacaktır canım 2 ay sonra düzelir hep aynı gün olursun :)

Yani adet dönügünü değiştiriyor o zaman canım öyle mi? O zaman da 21 günde bir adet oluyorsun çok kısa olmuyor mu ya o kaffama takıldı da... Doktoruma da gidicem gerçi spiralden çok korkuyorum bu yüzden hap felan kullanmak istiyorum bu sorular kafamı karıştırıyor

ben bir ay yasmin kullandım ölüyordum her gün aynı ağrı kesilmeyen kahverengi akıntı herkeste farklı etki gösteriyor bu ilaçlar mutlaka bir doktora görün ama 6 ay ilaç kullandım sonra bıraktım ztn düzensiz bi regl dönemim vardı hepten bozuldu günümü bilmiyordum. okeye başladık rahatlığın gözünü seveyim
:)) Valla canım ben de herseyi kafaya takan bi insanım yani kötü bi ihtımal varsa bile miniminnacık sanki o benim başıma gelecekmiş gibi hissederim o yüzden ince eleyip sık dokuyorum böyle. senin dedıgın gıbı bendede oyle lekelerle oldum ama o lekeler 8 9 gün sürdü ama Allaha şükür bi sorun ağrı yaşamadım benimki dediğim gibi psikolojik olarak bıraktım ya bişey olursa diye . doktora da gitmek istemiyorum .öyle işte canım :))

Anladım canım

Yani adet dönügünü değiştiriyor o zaman canım öyle mi? O zaman da 21 günde bir adet oluyorsun çok kısa olmuyor mu ya o kaffama takıldı da... Doktoruma da gidicem gerçi spiralden çok korkuyorum bu yüzden hap felan kullanmak istiyorum bu sorular kafamı karıştırıyor
Canım adet düzenin değişmiyorki düzensiz olan adetin düzene giriyor bu sayede 31. 32 gün çok bi süre ama yinede normal 21+7 =28 28 gün içerisinde adet olmuş oluyorsun . adet döngüsüde 28 gün normal ve doğal olanı. yinede doktoruna danış kafanda soru işaretleri kalmasın tabi

:)) Valla canım ben de herseyi kafaya takan bi insanım yani kötü bi ihtımal varsa bile miniminnacık sanki o benim başıma gelecekmiş gibi hissederim o yüzden ince eleyip sık dokuyorum böyle. senin dedıgın gıbı bendede oyle lekelerle oldum ama o lekeler 8 9 gün sürdü ama Allaha şükür bi sorun ağrı yaşamadım benimki dediğim gibi psikolojik olarak bıraktım ya bişey olursa diye . doktora da gitmek istemiyorum .öyle işte canım :))

doktora ztn görün ilaç kullansan da kullanmasanda bi muayene ol ben yasminden sonra mironava kullandım o yasminde daha az etkiliydi ama lekelenmelerım 6 ay boyunca hiç bitmedi. Herkes adetin düzensiz düzene girer dedi içmez olaydım iyi ki bırakmışım ilacı bıraktıktan 3 4 ay sonra bile ilacın etkileri bitmedi baş ağrım kasık ağrım kesilmedi. şimdi heryerim çok rahat :)

Canım adet düzenin değişmiyorki düzensiz olan adetin düzene giriyor bu sayede 31. 32 gün çok bi süre ama yinede normal 21+7 =28 28 gün içerisinde adet olmuş oluyorsun . adet döngüsüde 28 gün normal ve doğal olanı. yinede doktoruna danış kafanda soru işaretleri kalmasın tabi

En az 28 en fazla 35 gün olması lazım diye biliyorum... 21 gün içip bırakınca adet oluyorsun demiş ya herkes o yüzden sordum cnaım o zaman yaklaşık 23-24 günde bir adet oluyrsun o da erken gibi geldi.. Tabi doktoruma gidince daha detaylı sorarım...

En az 28 en fazla 35 gün olması lazım diye biliyorum... 21 gün içip bırakınca adet oluyorsun demiş ya herkes o yüzden sordum cnaım o zaman yaklaşık 23-24 günde bir adet oluyrsun o da erken gibi geldi.. Tabi doktoruma gidince daha detaylı sorarım...

bende 20 21 günde bir adet oluyorum hep.

En az 28 en fazla 35 gün olması lazım diye biliyorum... 21 gün içip bırakınca adet oluyorsun demiş ya herkes o yüzden sordum cnaım o zaman yaklaşık 23-24 günde bir adet oluyrsun o da erken gibi geldi.. Tabi doktoruma gidince daha detaylı sorarım... [/Qo
o 7 gün boyunca hasta olmuyorsun diye biliyorum sen yınede doktoruna danış canım en sağlıklısı .

X