Doğum kontrol hapı kullanan var mı aranızda kızlar ?

DoraGizem

DORApaşanınANNESİ
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
5.921
17
358
39
Kızlar büyük bir cesaretsizlikle halen spiral taktıramadım emzirdiği halde hap kullanan var mı bebeğe etkisi olmadığı yazıyor nette zaten alıntı olarak koyacağım yazıları falat genede aklm karışık biri çıksa deseki şunu kullanıyorum memnunum hemenkoşarak alıp kullanmaya başlayacağım nolur bana yardım edin kızlar :uhm:

Emziren annelere östrojen ve progesteron hormonunu bir arada içeren doğum kontrol haplarının kullanımı önerilmez. Bunlar sütün kalitesini bozabilir ya da sütün kesilmesine sebep olabilir. Emziren anneler minipill diye adlandırılan sadece progesteron hormonu içeren doğum kontrol haplarını kullanabilirler. Emzirme döneminde yanlışlıkla normal (hem östrojen hem progesteron içerikli) doğum kontrol hapları kullanılması sütün kesilmesine sebep olabilir. Bebek için çok ciddi bir etkisi olmaz.

---alıntıdır---

Bana doktorum dogum kontrol hapi yazmisti en etkili yontem diye,bir zarari olurmu dedim emzirdigim icn hayir demisti ama gene de icim rahat etmedi ve almadim,aslinda ben gobegin uzerine yarabandi gibi yapisan (burda patch diyorlar) seyden istedim ama onu kullanmami istemedi sutun kalitesini etkiler dedi Allaha emanet gidiyoruz yani :) cunku spiral istemiyorum.

gizoşum bora emmeyi bıraktığı içn başladım ben bir haftadır kullanıyorum... ama emzirirken kullanılmaması gerekiyor diye biliyorum canımcımmm

arzuşum seldacım bana kadın doğum drum 6. ayda ek gıdaya bebek geçtimi başlayabilirsin demişti sütün kalitesini düşürüyormuş d,ye ama ben güvenemiyorum yaa dora bi yiyo bi yemiyo hala memeye dayanıyo off kafam çok karışık allaha emanet kondom falan hikaye güvenmiyorum ben ya ne yapmak lazım yaa cesaretsizliğime kızıyorum ...

valla bu olaya da etraftan herkes bısey dıyo .bnde taktırcaktım vazgectım hala kararsızım kocıs korunuyo valla Allah a emanet gıdıyoruz :P

valla şeker bizdede kociş korunuyoda ben güvenmiyorum yaaa güvenemiyorum daha doğrusu ...

bende spiralden korkuyorum onun hakkında da çok şey duydum... bana göre en iyisi d.kontrol hapı... ama tekrar doktoruna danış canım. kocişlere güven olmaz neme lazım =))

valla şeker bizdede kociş korunuyoda ben güvenmiyorum yaaa güvenemiyorum daha doğrusu ...

haplarda yan etkı yapıyormus cnm. bı komsum 10 yıl kullandı kadının dız ıptal kaslarda bışeylere sebep olmus d.kontrol hapındanmış valla herkes bısey dıyo. bnde sasırdım

aman arzuşş ikincinin adını bilem almazken bi bakmışsın karında hoppppp baaaa ceee ben burdayım kimse var mı orda ayyy düşünmesi bilem çook fena kocişlere güven olmaz yarın derhal dru aramam gerek minipiliçeren haplar emziren anneler için güvenliymiş sormalıyım onu hangisi onu içerir ...

ben daha öncede hiç kullanmadım hap ama emzirmem bitince düşünüyorum..spiral taktıramam çünkü..peki bişiy sorcam..doğum kontrol hapları kilo yapıyo diyolar ya..sizde yapıyomuydu..

ben daha öncede hiç kullanmadım hap ama emzirmem bitince düşünüyorum..spiral taktıramam çünkü..peki bişiy sorcam..doğum kontrol hapları kilo yapıyo diyolar ya..sizde yapıyomuydu..

ben 3 kutu yasmin kullandım tık kilo oynamadı ama 2 kutu ginera tam 8 kilo aldırdı.. ve o kilonun üzerine hamile kaldım.. fisfisfis

aman arzuşş ikincinin adını bilem almazken bi bakmışsın karında hoppppp baaaa ceee ben burdayım kimse var mı orda ayyy düşünmesi bilem çook fena kocişlere güven olmaz yarın derhal dru aramam gerek minipiliçeren haplar emziren anneler için güvenliymiş sormalıyım onu hangisi onu içerir ...

Allah korusun gizoşummm şu dönemde ikinciyi ne bu vücut ne de psikolojim kaldırır....akannehir

zuzumm ben boradan önce 4 yıl kullandım şu anki halime göre daha çok yiyordum bile diyebilir ve o zaman 51 kiloyu geçmezdi kilom.... bebek düşündüğümüzde hapı bırakınca 58 kiloya çıkmıştım 2 ayda :( benim çok sancılı geçerdi adet dönemim ve ağrılarımı azaltıyordu hap ve yumurtalık kistlerini de önlüyor... ben çok yararını gördüm... o yüzden şimdi tekrar başladım...bende kilo yapmadı aksine kilo almıyordum anlayacağın kaydirigubbakcemile3

ben 3 kutu yasmin kullandım tık kilo oynamadı ama 2 kutu ginera tam 8 kilo aldırdı.. ve o kilonun üzerine hamile kaldım.. fisfisfis

ben de yasmin kullanıyordum ve şimdi tekrar ona başladım.... çok memnundum inşallah yine memnun kalırım:ecrin_bebek:

hımm..nie değiştirmiştin peki yasmini?

zuzumm ben boradan önce 4 yıl kullandım şu anki halime göre daha çok yiyordum bile diyebilir ve o zaman 51 kiloyu geçmezdi kilom.... bebek düşündüğümüzde hapı bırakınca 58 kiloya çıkmıştım 2 ayda :( benim çok sancılı geçerdi adet dönemim ve ağrılarımı azaltıyordu hap ve yumurtalık kistlerini de önlüyor... ben çok yararını gördüm... o yüzden şimdi tekrar başladım...bende kilo yapmadı aksine kilo almıyordum anlayacağın kaydirigubbakcemile3

hep öyle duyuyorum aldırır diye ama tabi ismini hiç sormadım..kısaca haplar aldırır diye duyuyorum..ii bari aldırmıyosa

hımm..nie değiştirmiştin peki yasmini?

canım sanki böyle ımm nasıl anlatiimm ilişki sırasında daha az zevk alıyom gibi gelmişti.. ondan değiştirmiştim.. diğeri daha iyiydi.. ama hapları bıraktım mutluluğu buldum diyebilirim.. :kedi: bi de bebeğiii... :CüvCüv:

bende spiral istemiyorum.emzirme bitsin herhalde kollumua cubuklardan taktırcam.hapları sürekli unuturum ben almaya. emzirirken hap alınmaz diye biliyorum ben dr. dan. hormonlar sütle bebege gecer diye

canım sanki böyle ımm nasıl anlatiimm ilişki sırasında daha az zevk alıyom gibi gelmişti.. ondan değiştirmiştim.. diğeri daha iyiydi.. ama hapları bıraktım mutluluğu buldum diyebilirim.. :kedi: bi de bebeğiii... :CüvCüv:

acıcık araştırdım kuruluktan bahsediliyo hep..yapmasa şaşardım..kimi bünyede kilo werdirmiş kiminde de aldırmış.bidee depresyon sinirlilik we isteksizlik diyo..9 ay hamilelik bide uykusuz bırakan huysuz bi minnoşla bi dokuz ayın sonuna bunlar eklenirse boşar beni alimallah kocim:)

acıcık araştırdım kuruluktan bahsediliyo hep..yapmasa şaşardım..kimi bünyede kilo werdirmiş kiminde de aldırmış.bidee depresyon sinirlilik we isteksizlik diyo..9 ay hamilelik bide uykusuz bırakan huysuz bi minnoşla bi dokuz ayın sonuna bunlar eklenirse boşar beni alimallah kocim:)

boşamaz boşamaz korkma... doğumdan sonrada kuruluk oluyo diyolardı ama bişey olmadı bence bünye meselesi zuzum...

Back
X