doğum kontrol hapı/aynı durumu yaşayanlar acil dönebilir mi ?

sofya990

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2024
31
17
24
herkese selam, 7 ay önce doğum yaptım
ilk kez bebeğim 6 aylıkken adet oldum 16 eylülde. Düzenli olarak da prezervatifle korunmaktayız. Dün 16 ekimde eşim ile korunmalı cinsel ilişki esnasında boşalma durumu oldu ama prezervatif içimde kaldı. çok sonra fark ettik. tabi ben hemen endişelendim ve doğum kontrol hapı içtim. aynı zamanda aktif bir şekilde emziriyorum. size sorum, bu durumu yaşayan var mı? birde doğum kontrol hapı emzirmeyi ve adet döngüsünü etkiler mi?
lütfen okuyup geçmeyin bilgisi olan varsa yazabilir mi rica ediyorum..

Doğum kontrol hapı dediğiniz hangisi? Doğum kontrol hapları düzenli kullanımda korur çünkü

doğum kontrol hapı öyle bir kez içmekle korumaz. düzenli almanız gerekiyor. su an bir tane içtiniz regl döngüsünü bozabilir, ara kanama yapabilir. doğum kontrol hapları emzirirken önerilmiyor doktorlar tarafından. ama bir kez aldınız süte çok etkisi olacağını sanmam.

doğum kontrol hapı öyle bir kez içmekle korumaz. düzenli almanız gerekiyor. su an bir tane içtiniz regl döngüsünü bozabilir, ara kanama yapabilir. doğum kontrol hapları emzirirken önerilmiyor doktorlar tarafından. ama bir kez aldınız süte çok etkisi olacağını sanmam.
öncelikle teşekkürler yanıt için. evet düzenli kullanmak gerekiyor her ilişki öncesi ve aynı saatte olmak koşuluyla ama dün korkuyla 1 tane yuttum. ilk doğumun travmasını atamamısken ikinciye hamile kalmak istemiyorum 😔

öncelikle teşekkürler yanıt için. evet düzenli kullanmak gerekiyor her ilişki öncesi ve aynı saatte olmak koşuluyla ama dün korkuyla 1 tane yuttum. ilk doğumun travmasını atamamısken ikinciye hamile kalmak istemiyorum 😔
daha güvenli yöntemlerle korunmaya calisin 🥰🥰 kadın doğumcunuzla konusun hem size hem de sütünüze uygun bir yöntem önerir size. ben de hamileyim su an ve doğumdan sonra spiral taktırmayı düsünüyorum su an

daha güvenli yöntemlerle korunmaya calisin 🥰🥰 kadın doğumcunuzla konusun hem size hem de sütünüze uygun bir yöntem önerir size. ben de hamileyim su an ve doğumdan sonra spiral taktırmayı düsünüyorum su an
ben bugün taktırdım dr öncesinde hem kan hem idrar testi yaptı çok şükür hamilelik yok

herkese selam, 7 ay önce doğum yaptım
ilk kez bebeğim 6 aylıkken adet oldum 16 eylülde. Düzenli olarak da prezervatifle korunmaktayız. Dün 16 ekimde eşim ile korunmalı cinsel ilişki esnasında boşalma durumu oldu ama prezervatif içimde kaldı. çok sonra fark ettik. tabi ben hemen endişelendim ve doğum kontrol hapı içtim. aynı zamanda aktif bir şekilde emziriyorum. size sorum, bu durumu yaşayan var mı? birde doğum kontrol hapı emzirmeyi ve adet döngüsünü etkiler mi?
lütfen okuyup geçmeyin bilgisi olan varsa yazabilir mi rica ediyorum..
kızlar belki sonradan birinin işine yarar diye düşünüp yazmak istedim. bugün jinekologuma gittim, hem kan hem idrar testi verdim ve hamile olmadığımı öğrendikten sonra spiral taktırdım. hiç acılı bi işlem değil, yani normal doğumu yapan biri spiralden korkmasın. benimkinin 5 yıl koruma durumu var elbette %99 oranında koruma sağlıyor ben tedbirimi aldım taktir Allah'ın 🤍

Ara kanama görüyorum şuan ve bu kanamadan önce korunmasız ilişkiye girdik eşimle düzenli olarak 3-4 gün boyunca hamilelik söz konusumudur

Ara kanama görüyorum şuan ve bu kanamadan önce korunmasız ilişkiye girdik eşimle düzenli olarak 3-4 gün boyunca hamilelik söz konusumudur
yani şimdi hemen hamile kalmazsınız desem yanlış olur, hamilesiniz desem gene yanlış olur. ara kanama nedeni hamilelik te olabilir

Kızlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Nişanlımla 3 gün önce ilişkiye girdik. Yaklaşık 18 gündür de yazz doğum kontrol hapını kullanıyorum düzenli bir şekilde. Bugün bi baktım çoook açık silik bir pembe renginde akıntı var peçeteyle silince geliyor. Tüm gün boyunca. Sizce bu yerleşme kanaması vs olabilir mi? Reglime 12 gün var. Bi de böyle hafif yanma ve kaşıntı da var gibi vajinada. Korkuyorum ya kafam çok karıştı bilgisi olan yardımcı olabilir mi? 🥺

Kızlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Nişanlımla 3 gün önce ilişkiye girdik. Yaklaşık 18 gündür de yazz doğum kontrol hapını kullanıyorum düzenli bir şekilde. Bugün bi baktım çoook açık silik bir pembe renginde akıntı var peçeteyle silince geliyor. Tüm gün boyunca. Sizce bu yerleşme kanaması vs olabilir mi? Reglime 12 gün var. Bi de böyle hafif yanma ve kaşıntı da var gibi vajinada. Korkuyorum ya kafam çok karıştı bilgisi olan yardımcı olabilir mi? 🥺
ilişki korunmalı mı korunmasız mı ? bunları bilmeden yorum yapmak doğru olmaz

Doğum kontrol hapı her ilişki öncesi değil her gün aynı saatte kullanılır

3 günde bir şey yerleşmez. Enfeksiyonunuz var sizin doktora gidin ilerlemeden

Bende dune kadar spiral dusundum sonra koldan olan korunma yontemi dusundum sonra neden ben vucuduma hormon salgiliyorum ya neden hep bu algi var kadin korunmali. Hormonsal korumalar cok yipratiyo kadinlari aslinda ama oyle bi algi oldurulmus

Suan bizde prezervatifle ilerliyoruz
Esim 40 ben 35 yasindayim yeteri kadar cocugumuz var
Esim kendini kisirlastirsin daha rahat
Bende kadin olarak 5 10 yil icerisinde menopoza girerim zaten diye dusundum sonradan

Bende dune kadar spiral dusundum sonra koldan olan korunma yontemi dusundum sonra neden ben vucuduma hormon salgiliyorum ya neden hep bu algi var kadin korunmali. Hormonsal korumalar cok yipratiyo kadinlari aslinda ama oyle bi algi oldurulmus

Suan bizde prezervatifle ilerliyoruz
Esim 40 ben 35 yasindayim yeteri kadar cocugumuz var
Esim kendini kisirlastirsin daha rahat
Bende kadin olarak 5 10 yil icerisinde menopoza girerim zaten diye dusundum sonradan
koldan iğneler evet hormonlu ve çok baş ağrısı yapıyormus. ama spiralde hormon yok. tüm sistem yine olması gerektiği gibi çalışıyor, sadece sperm ile yumurtanın buluşması engelleniyor.

evet kadınlar üzerinde daha çok baskı var bu konuda. ama sadece prezervatif güvenli değil malesef. ben de istediğim kadar cocuğa sahip olduktan sonra tüplerimi aldırmayı düsünüyorum. coğu kadın doğumcu da zaten bu sekilde öneriyor kadın sağlığı açısından. ay ne biliyim. zor ama herkesin de kendi bedeni. nasıl rahat hissediyorsak öyle ilerlemek lazım.

X