• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogum kontrol hapi adetimi cok azaltti, zararli midir?

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
108
Kizlar merhaba,
Lutfen bana yardimci olun. Oncelikle biraz anlatayim, ergenligimden beri adetlerim cok siddetli (yogun miktarda) ve cok sancili olur. Oyle ki, adet oldugum hafta hayatim kayar, surekli agri kesicilerle yasarim, ustum basim rezil olur. Bu sikayetlerimden dolayi, doktorum rahatlatmam icin Qlairista dogum kont hapina baslatti (en yeni ve en iyi ilac oldugu soyleniyor). Ve yemin ederim o gunden beri hayat kalitem artti.. Cok mutluyum ! Ne adet sancim, ne halsizligim kaldi. Ama gel gelelim, kanama diye bir sey kalmadi. Gecen persembe adet oldum, 3 gunde sadece iki tane gunluk ped ile idare ettim diyebilirim. Sizce bu durum zararli midir, bilenleriniz var mi?
Aslinda ben zarardan cok faydasi vardir diye inaniyorum, sonucta kansiz bir insandim, simdi kan kaybetmedigim icin sac dokulmem, bas donmem bile kesildi.
Fikirleriniz olursa simdiden tesekkur ederim.. Sevgiler..

Ben de ayni dertten muzdaribim o hafta hayatim gidiyor dogum kontrol hapi kullandigimda gercekten cok rahstlatiyor sma senin gibi o kadar da az olmuyor

kimse cevap vermedi, nicin :(:( ?

Kullanım süresi uzadıkça adet kanaması azalması daha belirgin hale gelir. Hatta yıllar içinde lekelenme ile geçen veya kanama olmayan adet dönemleri görülebilir. Qlairista kullanan kadınlarda ortalama adet süresi 4,5 gün olup kadınların %20’si hiç adet görmeyebilmektedir. Adet kanaması genellikle ilaç içeren son hapın alındığı gün, yani 26. hap alındığında başlar.

Doğum kontrol hapı kullanmadığın zaman kaç gün adet görüyordun ?

normalde 5. gun bile epeyi kanamam olurdu, 7 gunde biterdi. Simdi, dedim ya, sadece 1 gun o da cok az kanama. Ped bile takmadan idare edebilirim. Iste boyle kanama olmayinca, vucuda zararli oluyor mudur diye merak ettim.

Ben de ayni dertten muzdaribim o hafta hayatim gidiyor dogum kontrol hapi kullandigimda gercekten cok rahstlatiyor sma senin gibi o kadar da az olmuyor

evet aynen, sirf adetler cok zorlu gectigi icin birakmak asla istemiyorum. Cunku calisiyorum, adet oldugum gunlerde uzanma dinlenme sansim da yok :(
ama iste cok az kanama oldugu icin, sizlere sormak istedim, zararli midir vucuttan kan cikmamasi diye..

normalde 5. gun bile epeyi kanamam olurdu, 7 gunde biterdi. Simdi, dedim ya, sadece 1 gun o da cok az kanama. Ped bile takmadan idare edebilirim. Iste boyle kanama olmayinca, vucuda zararli oluyor mudur diye merak ettim.

Kullandığın hapın etkilerinde yazıyor bu yıllar içinde lekelenme ile geçen veya kanama olmayan adet dönemleri görülebilir. Qlairista kullanan kadınlarda ortalama adet süresi 4,5 gün olup kadınların %20’si hiç adet görmeyebilmektedir. Adet kanaması genellikle ilaç içeren son hapın alındığı gün, yani 26. hap alındığında başlar. Diyor kontrol haplarının hepsi aynı olmuyor işte ama doktoruna bir danış derim canm

evet aynen, sirf adetler cok zorlu gectigi icin birakmak asla istemiyorum. Cunku calisiyorum, adet oldugum gunlerde uzanma dinlenme sansim da yok :(
ama iste cok az kanama oldugu icin, sizlere sormak istedim, zararli midir vucuttan kan cikmamasi diye..

Senle ben ayniymisiz hep merak ederdim benim gibi olan var mı diye millet rahat rahat gezerken ben hep evde . ama bence bu kadar az kanama olmamalu diye dusunuyorum.hani milletin normal adetini ben dogum kontrol hapi kullaninca oluyordumdoktora git hapi degistirince belki normale doner.acaba bitkisel cozum yok mu

Senle ben ayniymisiz hep merak ederdim benim gibi olan var mı diye millet rahat rahat gezerken ben hep evde . ama bence bu kadar az kanama olmamalu diye dusunuyorum.hani milletin normal adetini ben dogum kontrol hapi kullaninca oluyordumdoktora git hapi degistirince belki normale doner.acaba bitkisel cozum yok mu

evet bu hapi degistirme konusunu dusuncem, saol cnm. mantikli olabilir. Doktorum en yeni, dogala en yakin ilac diye bunu vermisti ama, bir daha ki ay yine ayni olursa bir gideyim diyorum. tesekkur ederim..

ben zararı yok diye biliyorum.bende 4 yıl kullandım hap benimde azalmıştı kanamam sancımda yoktu..
doktorunuzla bir görüşmenizde yarar var yinede.

Kizlar merhaba,
Lutfen bana yardimci olun. Oncelikle biraz anlatayim, ergenligimden beri adetlerim cok siddetli (yogun miktarda) ve cok sancili olur. Oyle ki, adet oldugum hafta hayatim kayar, surekli agri kesicilerle yasarim, ustum basim rezil olur. Bu sikayetlerimden dolayi, doktorum rahatlatmam icin Qlairista dogum kont hapina baslatti (en yeni ve en iyi ilac oldugu soyleniyor). Ve yemin ederim o gunden beri hayat kalitem artti.. Cok mutluyum ! Ne adet sancim, ne halsizligim kaldi. Ama gel gelelim, kanama diye bir sey kalmadi. Gecen persembe adet oldum, 3 gunde sadece iki tane gunluk ped ile idare ettim diyebilirim. Sizce bu durum zararli midir, bilenleriniz var mi?
Aslinda ben zarardan cok faydasi vardir diye inaniyorum, sonucta kansiz bir insandim, simdi kan kaybetmedigim icin sac dokulmem, bas donmem bile kesildi.
Fikirleriniz olursa simdiden tesekkur ederim.. Sevgiler..
Merhabalar
Konu bir hayli eskide kalmış çok fazla cevap yazan da olmamış umarım mesajımı görürsünüz.
Ben endometrium dokusu tahribatı için 4 aydır hormon tedavisi görüyorum.İlk 3 ay östrojen ve progrsteron kullandım hem ağızdan hem genitalden olacak şekilde. 4. Ay doğum kontrol hapına geçirdi beni doktorum kullanması daha pratik ve içerik olarak da aynı hormonları içeriyorlar zaten diye.Fakat asıl sorunum ben zaten rahim yapışıklığından dolayı adetlerimde azalma sorunu yaşarken bu ilaçlardan sonra ciddi anlamda azalma oldu normalde 6-7 güne kadar giden adetlerim 3. Günde biter oldu.Çok endişeliyim rahim yapışıklığım mı ilerledi diye.Doğum kontrol hapları gerçekten bu denli azalmaya sebep oluyor mu?Siz sonrasında doktorunuzla neler konuştunuz bilgi verir misiniz?

Back