• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum karmaşası..

4 ay önc4 ay önce sezaryan oldum. 3.günü evi süpürdüm. 5. Günü camlari sildim. Öyle korkulacak hic bişey yok inanin. Sadece ilk gece agrin oluyor tabi. Ama hemşireler ağrı kesici iğne vuruyorlar

Ben iki sezeryan geçirmiş biri olarak iyiiki.sezwryan oldum diyorum.ikisinde de hemen ayaga kalktim.ilkinde bir hafta sadece birisinin yardimiyla yataktan kalktim.onun dışında günlük hayatımi etkileyeceknhic bir worun yasamadim.ikimci de yataktan da hep kendim kalktim.hic agrim sizim olmafi. Ama annen ve bebwk ayni anda zor gercekten.saglikla bebeğini kucagina almanı dilerim

Konuya yazmak için giriş yaptım
Birebir aynı durumda normal Doğum yaptım sizin doktor neden olmaz demiş anlamadım
39+4 de bebeğin 3.750 gram olduğunu artık doğumun başlaması gerektiğini söyledi doktorum
Sıfır açılma ve sancı ile 40+1 de hastaneye gece giriş yaptık
Rahime ilaç koydular ve Doğum sürecine girdim ilaçtan hemen sonra nişanım geldi sonra düşük düzeyde sunı sancı takıldı bumuymuş Doğum sancısı anlata anlata bitiremedikleri bumuymuş hey gidi hey 3 tane doğururum ben diye geziyodum ortalıklarda
Sonrasını anlatmak istemıyorum korkmayın :)
En son eşimin ayaklarına kapanmıştım nolur sezeryana alsınlar beni diye çatala çıktım hala sezeryana alın beni diye ağlıyodum
Herneyse sanırım 30dan fazla dikiş atıldı iç tarafa ama dogumhaneden yürüyerek çıktım gelen gideni ayakta karşıladım.Sonrası çok iyiydi
Bu arada bebegım 3.5 kılo doğdu sunı sancı taktırıp beklemediğime pişman oldum. Abd de 42 ye kadar bekliyolar hatta 43 bazı durumlarda bende bekleyebilirdim
Bu şekilde suni sancı ile doğumu başlatılan çok kadın var. Doktorunuz sezeryan yanlısı olabilir

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:
Allah kucagna almayı nasip etsin inşallah bu sezeryan olayına gelince kısiden kisiye degişir ben 12gün once sezeryan oldm 2.sezeryanım ki ilkini 18ay once olmustm yeni yani dogumun ertesi gün eve geldm banyo bile temizledm gelir gelmez hic yatmadm ayaktaydm hep 10gün annem kv. Dönüsümlü geldiler 2gündür tekim 2bebegime de kendim bakiyorum ilki kucak istiyor birde allah darda birakmaz korkma hic gönlün ferah olsun

Sezeryanla doğum yaptim mecburiyetten.
Oglum donmemisti kafasi yukardaydi spinal sezeryandi uyaniktim sadece alt tarafım uyusuktu dogumdan çıktıktan sonra yurumek dogrulmak cok zor vericiydi ama 3. Eve geldigimde gayet iyiydim öyle gunlerce yatmadim 3. Gunde bulasik makinesi bile bosalttim cunku annem 1 hafta kalabilcrkti calistigi icin kendimi rahatliliga alistrmamam gerekiyodu yani oyle yatmiyosn haftalarca tabi yinede bunyeye gore degisir cok dayanikli bi yapimda yoktur benim

Kızimda gece hastaneye yattım ertesi gün saat 16 ya kadar suni sancı verildi benimde doktorum senin gibi bebek 4 kilo dedi kızım 3,5 kilo doğdu bende senin gibi arada kaldım 4 kilo doğum zor olur deyince epidural istemedim ablam oldu memnun değil belim ağrıyor diyor bende sezeryanla doğum yaptım ama genel oldu açılman yoksa doktorun bilir benimde fazla yoktu ama keseyi patlamayı teklif etti açılma yok diye kabul etmedim iyileşmem çabuk oldu birazda kişiye bağlı ben öyle yatıp kalmadım sürekli hareket halindeydim

Bende 10 ay once genel anestezi oldum ilk iki gun tek agri cektim sonra cok rahatti hastaneden eve dondugumde hemen ayaklandım simdiye kadar da bi sikintim olmadi orada hissizlesme ve kasintidan baska buda cok normal bence bebegjnjzin sagligini dusunun normal sezeryan farketmez

Sezaryende korkulacak hic bir sey yok. Altta dikis olmamasi da senin icin artisi. Ben iki kere yaptim. Ikisinde de ilk gun ayaklandim benim agri esigimden olabilir. Ama annemin normal dogum sonrasina sahit olduktan sonra beni hic bir guc normal dogurtamazdi zaten . Madem sizin ki mecburi o zaman psikolaojik olarak cok basit bir sey olduguna alistirin kendinzii. Gercekten insanlar abartiyor.

Çok teşekkür ederim sabırla yazdığın için :KK200:
İlkinde hastaneye neden gitmiştin suyun falan mı geldi yoksa randevulaşmış mıydın doktorla
Doktoruma güveniyor muyum, güvenmiyor muyum bilemiyorum; bebeğin eşi yukarıya çıkmış, çatın iri bebeğe de uygun diyor, ama doğumun kendiliğinden başlamazsa suni sancı denemeden sezaryen diyor. Özel diye mi sezaryene yönlendiriyor siye düşünmeden edemiyorum:KK17:

Hastaneye randevulasip gitmiştim canım. Ne nts de bir sancı belirtisi vardı, ne nişan gelmesi ne de suyumu gelmesi durumu oldu. Hergün saatlerce yürüyüş yapıyordum, yorulayim da sancim tutsun diye..Ama nafile.. karnım ağzıma girecek gibiydi resmen doktor 42 hafta dolana kadar bekliyebiliriz demişti, ama ben daha fazla beklemek istemedim. Suni sancı deneyelim dedim, 41+5 de randevulastik..
Gerçekten doktorlar da bazen şüphelendiriyorlar insanı.. sezeryan sonuçta doktorlar için daha kolay, saatli gidiyor kısa sürede işini bitiriyor. Normal doğumun ne zaman başlayacağı, kaç saat süreceği belli değil.. Bu nedenle malesef işine geldiği için sezeryana yönlendiren doktorlar da var. Bu nedenle guveniyorsan doktorunu dinle mutlaka, ama içinde şüphe varsa iyi bir iki doktordan görüş alabilirsin. Ha başka doktorlar da riskli olur derse hiç zorlama sezeryan ol derim ben.. Sonuçta önemli olan doğumun şekli değil sonunda anne ve bebeğin sağlıklı olması.. Umarım hakkında hayırlısı olur..

Son düzenleme:
Hayırlı doğumlar öncelikle,
Bence muhakkak bebeğin doğumu kendisinin başlatmasını bekleyin, söylediğiniz belirtiler benim de tam dığum öncesi belirtilerim heran suyunuz gelip koştur koştur hastaneye gidebilirsiniz, ben suyum geldikten 10 saat sonra sancım başladı 5 saat sancı çektim açılmam olmadı spinal sezeryanla doğum yaptım çok korkmuştum ama göz açıp kapatıncaya kadar bitti, iki gün sonra eve çıktığımda yemek yapıyodum ağrım vardı ama kendime yetebilcek durumdaydım ilk iki gün çok zor ama gaz krampı diye bişi var ki akıllara zarar. Çareside bol yürüyüş zaten. Ama bi haftayı bulmuyo normal olmanız ekstra bi sorununuz olmadıkça.
Doktorunuz da biraz değişikmiş.

Esas konu bebeğin ilk günlerinin zor olması ve desteğe ihtiyacınızın olacağı, hem annenize hem bebeğinize bakmak zor gelebilir, başka bi yolunuz yoksa da allah kolaylık versin derim inşallah sakin huylu bi bebeğiniz olur

40+1 de sezeryan oldum insülin kullanıyordum ve bebeğim 15 gün geriden geliyorken 1 hafta içinde 1 hafta ileri gitti doktorum bekletemem Artık diye sezeryana aldı. Ben 2 gün sonra ayağa kalktım çünkü kızım küveze alındı o üzüntü ile dikişlerimi hissetmeden her gün 2 kere hastaneye minibüs ile gidip geldim kimse yardımcı olmadı istemedim de zaten

Canım ben 3 ay önce doğum yaptım çok şükür oğlum var ama benimde sıkıntılı oldu biraz ilk gebelikti iri bebek dediler 4 kiloydu doktor 39. Haftada normal doğuramazsın sen dedi neyse sezeryan için anesteziden onay aldım kendi doktorum yoktu cuma günüydü pazartesiye kalmıştu tabi bebek beklemedi hiç bişey yokken suyum geldi ve devlet hastanesiydi normal doğurmam için baya beklediler ama sancımda yoktu suni sancı verdiler ama bebeğin kalp atışları yavaşaldı suni sancıdan sonuç acil sezeryana aldılar.senin sorularına cevapta iki hafta boyunca kendi işini zor yapıyorsun bakman çok zor olur 10 gün sonea dikişleri aldırdım 12. Gün iyiydim yatıp kalkarken çok acıyordu
sezeryanda dikişler aldırılıyor mu? estetik dikiş değil mi?

Masaallah Iki dogum iki sezeryan 15.5 ay var arada normal dogum yapan diger odada yatanlardan daha cabuk kalktim ayaga. Oglen sontami cikarmislardi. Aksama dogru bebegimle koridorda yuruyordum, gece her agladiginda ben baktim. Bakma baskalarina...
Sizinki öyle oldu diye başkalarına bakma demeniz hiç hoş olmamış.
Doğum sırasında ne yaşanacağını bilemezsiniz,sizinki gereksiz bir cesaret verme.
Ben sezeryan doğuma kimseye haber vermeden tek başıma gitmiş insanım, canım hiç tatlı değildir ama doğumda tonla aksilik yaşandı.ilk doğumumda üçüncü gün dimdik yürürken ikincide on beş gün sonra hala tek başıma ayağa kalkmakta zorlanıyordum.
Uzun lafın kısası, her şey dört dörtluk de olsa lohusa bir kadın en fazla kendine ve bebeğine bakabilir, başkasına değil

Ben her iki kuzumda da sezaryen oldum.Birincisinde,ertesi gün ayaktaydım.Dimdik yürüyüp,ev işlerimi hiç aksatmadan yaptım. İkincisinde ise plesenta previa idim. Kanamam zor durdu. Akşam yoğun bakımdan çıktım.Gece boyu hastaneyi gezip,yeni doğan ünitesindeki kızımı ayakta izledim.Devamındaki bir hafta ise her iki saate bir kızımı emzirip,ev ve hastane arasında mekik dokudum. Ben de böyle bir manyağım işte.Eltim kırk gün kıpırdamadan yattı.Değişebiliyor kişiden kişiye.Yine de tavsiyem kendinize dikkat etmeniz.Bebişinizi güle güle büyütün. Annenize de rabbim şifa versin inşallah.

Sağlıklı bir doğum dilerim, sezaryenle doğum yapmıştım ve çok çabuk iyileştim ama sezaryen olan kadınlar en azından 3 ila 6 ay arası ağır kaldıramaz, silkeleme vb işler yapamaz, doktorlar kesin bir dille yasaklıyor bunu, annenize de acil şifalar diliyorum ama anneniz ameliyat olduğunda 15 günlük lohusa olacaksınız, sezaryen dikişleriniz olacağından annenizi kaldırma, tuvalet vb ihtiyaçlarını giderme işlerini kesinlikle yapamazsınız, bu işleri yaparken tüm yük karnınıza ve dolayısıyla sezaryen dikişlerinize baskı demek, iç dikişlerinizin açılmasına neden olursunuz, annenize ameliyat sonrası sizin evinizde bakacak bir yardımcı bulmanız şart maalesef.

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:
bahsettikleriniz evet doğum belirtisi. ben de sizin gibiydim ama bir anda 39+5 'e geldi minik. anneniz için çok geçmiş olsun. yalnız siz lohusa halinizle ve yenidoğan bebekle nasıl bakacaksınız annenize. sizin bakıma ihtiyacınız var. Allah yardımcınız olsun. ben sezaryen den sonra hastanede 2 gün yattım eve geldiğimde ayaktaydım ancak bu kişiden kişiye değişiyor sanırım. bebiş de hayirlisiyla sağlıkla gelsin inşallah

Canim bende oyleydim cok zor ama cocuk son an donmustu.bana da herkes cok yukarda bu cocuk normal doguramazsin dedi ama dogurdum cok şükür...
Ben normal dogum yaptm ama dikisli artk herkesde 3 4 dikis oluyor ama altdaki dikisler o kadar zor kii....
Ayni gun dogum yaptgim arkadasm sezeryan yapti ben normal ama o benden daha çabuk duxeldi deyebilirim 2 hafta oturamadim.cıt kirildim da degilim sert canlıyım ama normal dogmda zoe.doktorun ne diyorsa omu yapin drrm ben ama doktorun sezeryan isine gelir normal dogursan saatlerce seni bekleyecek daha az para alacak kes gitsin temiz is diye dusunebilir eger bebegin suyu huzelse kireclenme yoksa bekleyebldgn kadar belle bence

Sizinki öyle oldu diye başkalarına bakma demeniz hiç hoş olmamış.
Doğum sırasında ne yaşanacağını bilemezsiniz,sizinki gereksiz bir cesaret verme.
Ben sezeryan doğuma kimseye haber vermeden tek başıma gitmiş insanım, canım hiç tatlı değildir ama doğumda tonla aksilik yaşandı.ilk doğumumda üçüncü gün dimdik yürürken ikincide on beş gün sonra hala tek başıma ayağa kalkmakta zorlanıyordum.
Uzun lafın kısası, her şey dört dörtluk de olsa lohusa bir kadın en fazla kendine ve bebeğine bakabilir, başkasına değil
Yahu baskasina bakma derken bana da bakma kimseyi dinleme kendine bak demis olabilir miyim? Bak benimki de boyle oldu hep kotu taraf yok demeye calaismis olabilir miyim? Bir dusunun sizinki dahil 3 cevap geldi yok oyle demeyin yok soyle demeyin. Tamam sezeryan berbat bisey, dikislerin yillar gecicek sizim sizim sizlayacak, ayaga zor kalkacaksin mi yazsaydim bugun ya8rin dogum yapacak caresiz birine...

Bende sezeryanla doğum yaptım. Narkoz kişiden kişiye göre değişiyor bence. Ameliyattan 8 saat sonra ayağa kalktım ve hiç yatmadım. Hiç zorlanmadan işimi yaptım. Tek sıkıntım yumuşak yatak oldu. Bir hafta on gün sert çekyatta yattım. Ameliyat yerim çok hafif sızladı. Görümcemde sezeryan oldu ve o üç ay kendi işini yapamadı veya yapmak istemedi bilemem. Ama düzgün oturmadı bile. Size tavsiyem sezeryan olursanız sakın yatmayın yatınca iyileşme süreci uzuyor. Tabiki çok zorlamayın kendinizi ama çokta salmayın. Bana göre sezeryan çok kolay bir operasyon. Bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Back
X