- 13 Nisan 2017
- 1.489
- 1.440
- 83
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah kucagna almayı nasip etsin inşallah bu sezeryan olayına gelince kısiden kisiye degişir ben 12gün once sezeryan oldm 2.sezeryanım ki ilkini 18ay once olmustm yeni yani dogumun ertesi gün eve geldm banyo bile temizledm gelir gelmez hic yatmadm ayaktaydm hep 10gün annem kv. Dönüsümlü geldiler 2gündür tekim 2bebegime de kendim bakiyorum ilki kucak istiyor birde allah darda birakmaz korkma hic gönlün ferah olsunMerhaba kızlar
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni
Mutlu günleriniz olsun kızlar
Çok teşekkür ederim sabırla yazdığın için
İlkinde hastaneye neden gitmiştin suyun falan mı geldi yoksa randevulaşmış mıydın doktorla
Doktoruma güveniyor muyum, güvenmiyor muyum bilemiyorum; bebeğin eşi yukarıya çıkmış, çatın iri bebeğe de uygun diyor, ama doğumun kendiliğinden başlamazsa suni sancı denemeden sezaryen diyor. Özel diye mi sezaryene yönlendiriyor siye düşünmeden edemiyorum
sezeryanda dikişler aldırılıyor mu? estetik dikiş değil mi?Canım ben 3 ay önce doğum yaptım çok şükür oğlum var ama benimde sıkıntılı oldu biraz ilk gebelikti iri bebek dediler 4 kiloydu doktor 39. Haftada normal doğuramazsın sen dedi neyse sezeryan için anesteziden onay aldım kendi doktorum yoktu cuma günüydü pazartesiye kalmıştu tabi bebek beklemedi hiç bişey yokken suyum geldi ve devlet hastanesiydi normal doğurmam için baya beklediler ama sancımda yoktu suni sancı verdiler ama bebeğin kalp atışları yavaşaldı suni sancıdan sonuç acil sezeryana aldılar.senin sorularına cevapta iki hafta boyunca kendi işini zor yapıyorsun bakman çok zor olur 10 gün sonea dikişleri aldırdım 12. Gün iyiydim yatıp kalkarken çok acıyordu
Sizinki öyle oldu diye başkalarına bakma demeniz hiç hoş olmamış.Masaallah Iki dogum iki sezeryan 15.5 ay var arada normal dogum yapan diger odada yatanlardan daha cabuk kalktim ayaga. Oglen sontami cikarmislardi. Aksama dogru bebegimle koridorda yuruyordum, gece her agladiginda ben baktim. Bakma baskalarina...
bahsettikleriniz evet doğum belirtisi. ben de sizin gibiydim ama bir anda 39+5 'e geldi minik. anneniz için çok geçmiş olsun. yalnız siz lohusa halinizle ve yenidoğan bebekle nasıl bakacaksınız annenize. sizin bakıma ihtiyacınız var. Allah yardımcınız olsun. ben sezaryen den sonra hastanede 2 gün yattım eve geldiğimde ayaktaydım ancak bu kişiden kişiye değişiyor sanırım. bebiş de hayirlisiyla sağlıkla gelsin inşallahMerhaba kızlar
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni
Mutlu günleriniz olsun kızlar
Yahu baskasina bakma derken bana da bakma kimseyi dinleme kendine bak demis olabilir miyim? Bak benimki de boyle oldu hep kotu taraf yok demeye calaismis olabilir miyim? Bir dusunun sizinki dahil 3 cevap geldi yok oyle demeyin yok soyle demeyin. Tamam sezeryan berbat bisey, dikislerin yillar gecicek sizim sizim sizlayacak, ayaga zor kalkacaksin mi yazsaydim bugun ya8rin dogum yapacak caresiz birine...Sizinki öyle oldu diye başkalarına bakma demeniz hiç hoş olmamış.
Doğum sırasında ne yaşanacağını bilemezsiniz,sizinki gereksiz bir cesaret verme.
Ben sezeryan doğuma kimseye haber vermeden tek başıma gitmiş insanım, canım hiç tatlı değildir ama doğumda tonla aksilik yaşandı.ilk doğumumda üçüncü gün dimdik yürürken ikincide on beş gün sonra hala tek başıma ayağa kalkmakta zorlanıyordum.
Uzun lafın kısası, her şey dört dörtluk de olsa lohusa bir kadın en fazla kendine ve bebeğine bakabilir, başkasına değil