Doğum iznim sonum olurmu (taşeron firmada calısanlar)...

cin_80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
26
1
Arkadaşlar slm ben yaklasık 1 bucuk yıldır bı bankada cay ve temızlık ıslerıne bakıyorum işim cok ama cok yorucu benden cok fazla sey beklenıyor herseyı ustume yıkıyorlar bende gıkımı cıkaramadan işimi yetıstırmeye calısıyorum daha 7 aylık evlıyım 5 aylıkda hamıleyım hamılelıgımde kansızlıgımdan dolayı cok agır gecıyor işim cok zor ama hazıran basında ıns dogum iznime ayrılıcam tek umıdımde ben ayrılmadan dogum ıznının 6 aya cıkartılması ama ya sonrası demedende korkmadanda edemıyorum herkes bana sen dogum ıznınden don işinden olursun senı gerı almazlar dıyorlar 6 ay tatıl yap sonrada don varmı ole iş dıyorlar sen kadrolu eleman degılsınkı en nıhayetınde taşeron fırma elemanısın senı kı 6 ay bekler de gerı alır dıyorlar gercı fırmam benım yerıme 6 ay bakacak bı eleman ayarlıyacak ama işde ıcımde küt kğt atıyor işimi kaybetmekde ıstemıyorum o kadar yorulupda yıpranmama ragmen ben ne emekler ne sabırlar verdım ne yanı hakkım olan dogum iznine cıktım dıye benı ısımdenmı edecekler yanı zaten aldıgım 774 tl maaş ha bıde süt izni sorunum var daha obuda sımdıden dusunmek bıle ıstemıyorum su anda sabah 8 akam 6 y kadar calısıyorum ama sut izninde anne mesaısnın ıcınde ıstedıgı bı zaman dılımının bır bucuk saatlıgını emzırme olarak kullanabılırmıs sımdı ben de ıcımden dıyorumkı ben banka mmudurune gıdıcemde bana gun ıcerısınde yasal hakkım olan bırbucuk saatımı ver dıyecem ha hayal gıbıme gelıyor sızce ne yapmam gerekıyor bolesı yasal haklarımı savunmaya kalksamda gene ısımden olacagım benım işim mudurunde ıkı dudagın arasında bakanlar bu taseron fırma elemanları ıcın bı calısma ıcerısındeler ama ya hakkımı arayım derken işimden olursam benım gıbı bı sorun yaşayan varmı aranızda ben 80 dogumluyum bu yasdan sonrada bolesı hafta sonları tatıl olan bı iş bulmam mumkun degıl ısımıde kaybetmekde ıstemıyorum ama her gecen gunde cok ezılıyorum off derdımı kımseye dıyemıyorum da lutfen bana bı akıl verın

6 ay ucretli dogum izni yasasi henuz onaylanmadi .6 ay ucretli dogum izni sadece memurlar icin gecerli degilmi ? Acaba yanlis mi biliyorum.Eger sirketiniz sizi isten cikarirsa tazminat acma hakkiniz vardir.

Canım

Senin sigortalı olduğun taktirde doğum iznine ayrılmanda kesinlikle bir sorun olmaz. Gider 6 ay iznini kullanır gelirsin. Hatta dilekçe verip bu izni 2 sene daha maaş olmadan uzatabilirsin ve döndüğünde seni işe almak zorundalar. Bu süreçte işten çıkartırlarsada tazminatını vermek zorundalar. Kesinlikle kafana takma.

bende taşeron firmasına bağlı çalışıyorum devlet dairesindeyim
hatta bende 6 aylık doğum iznini sadece memurlara diye düşünüyordum ama değilmiş için rahat olsun
gerçi daha onaylanmadı :26:

bende nasipse doğum iznimden sonra 6 ay ücretsiz izin almayı düşünüyorum
bizim de izin veya raporlu olan kişilerin yerine birisini çalıştırıyorlar
firma çalıştırdığı kişi sayısını tamamlamak zorunda çünkü
sonra iznin bitince çalıştığın birime geri dönüyorsun
çıkarılma olmadı yani bizde

müdürle aranı iyi tutmaya bak herşey onun elinde
süt iznini de vermek zorunda belki senin istediğin zamanda vermeyebilir iş yoğunluğun az olduğu saatlerde al diyebilir
inşallah sorunsuz halledersin :KK34:

Canım benim kuzenim özel de çalışıyodu doğum izninden sonra raporla filan bir kaç daha idere etti işe başladı 1 hafta sonra işten çıkardılar ama bir sürü tazminat aldı

6 aylık doğum izni henüz onaylanmadı hala 8+8 ..
dogum izninde iken seni çıkartamazlar , döndüğünde çıkartırlarsa tazminatını vermek zorundalar.
tabi sözleşme şartlarında önemli burda.
süreli mi , süresiz mi sözleşmen ?
süt iznini vermek zorundalar yanlış hatırlamıyorsam ki yanlışta olabilir toplu olarak kullanabilirsin.
ama dogumdan sonra 2 yıl ücretsiz izin diye bişi yok , 6 ay ücretsiz izin alabilirsin.
özelde böyle.

haziran başına kadar çalışabilcekmisin birde bunu düşün 7.aydan sonra sana çay getirsinler diye bekleyebilirsin

taşeron firma vasıtasıyla çalıştığını söylemişsin. her sene firmayla sözleşme tazeliyormusunuz merak ettim. bende kamu kurumunda memurum. burda temzilik işine bakan ablalar var onlarda taşeron firma vasıtasıyla çalışıyorlar abla 6 yıldır çalışıyor ama her ocakta sözleşme yeniliyorlar. sizce neden? tazminat almaması için. böyle bir adaletsizlik var malesef. inşallah sizinde öyle değildir.eğer öyleyse işten doğum sonrası çıkarılsanız bile yüklü tazminat alamayabilirsiniz:KK43:

bugun benım yetkılım olan kısı bana laf arasında goz dagı verdı cok canım sıkıldı neymıs ben hamıle kaldıkdan sonra mudur benım yaptıgım temızlıkden memnun degılmıs benıde yetkılıme sıkayet etmıs oda geldı benımle konusdu zaten gunde 30 adet merdıven ınıp cıkıyorum gunde en az 60 defa hıc abatısız bıde koskoca metrekarelık ıkı katlı bankanın temızlıgıde bana aıt ve benım hamılelıgım su anda 6 ay oldu zaten elımden gelenı yapmaya calısıyorum ama sıde benım performansımdan memnun degıllermıs bana dedıkı bu bole gıderse dogum ıznınden sonra ısıne gerı donemezsın dedı yav ınsafff dıyorum baskada bısey demıyorum artık sabahları yolda yuruyemez oldum gecelerı devamlı kramplarım oluyor bıde ustune dr em yorgunlugumdan dolayı bebekde yorulmus dedı daha ben napayım ya hanı ıhtıyacım olmasa eyvallah deyıp seve seve hatta kı arkama bakmadan kosa kosa bırakıp gıdecem ama ısde ıhtıyacınxda gozu cıksın ne deyım sımdıdwen stresı bastı benı ben bu ıse emek verdım neler neler cektımde gıkımı cıkarmadım ne yanı hamıle kaldımda ısımı yapamıyorum dıyemı kapı onune koyacaklar kı bana sorarsanız ben hala elımden geldıgı kadar calısıyorum ha bundan sonrası benım ıcın onemlı olan dolgum ıznımden geldıgımde ve bunlar benı ısden cıkartırlarsa ben napıcam hakkımı alabılecekmıyım ssk ya mı sıkayet etsem dava acsam nolur :KK43:((

bugun benım yetkılım olan kısı bana laf arasında goz dagı verdı cok canım sıkıldı neymıs ben hamıle kaldıkdan sonra mudur benım yaptıgım temızlıkden memnun degılmıs benıde yetkılıme sıkayet etmıs oda geldı benımle konusdu zaten gunde 30 adet merdıven ınıp cıkıyorum gunde en az 60 defa hıc abatısız bıde koskoca metrekarelık ıkı katlı bankanın temızlıgıde bana aıt ve benım hamılelıgım su anda 6 ay oldu zaten elımden gelenı yapmaya calısıyorum ama sıde benım performansımdan memnun degıllermıs bana dedıkı bu bole gıderse dogum ıznınden sonra ısıne gerı donemezsın dedı yav ınsafff dıyorum baskada bısey demıyorum artık sabahları yolda yuruyemez oldum gecelerı devamlı kramplarım oluyor bıde ustune dr em yorgunlugumdan dolayı bebekde yorulmus dedı daha ben napayım ya hanı ıhtıyacım olmasa eyvallah deyıp seve seve hatta kı arkama bakmadan kosa kosa bırakıp gıdecem ama ısde ıhtıyacınxda gozu cıksın ne deyım sımdıdwen stresı bastı benı ben bu ıse emek verdım neler neler cektımde gıkımı cıkarmadım ne yanı hamıle kaldımda ısımı yapamıyorum dıyemı kapı onune koyacaklar kı bana sorarsanız ben hala elımden geldıgı kadar calısıyorum ha bundan sonrası benım ıcın onemlı olan dolgum ıznımden geldıgımde ve bunlar benı ısden cıkartırlarsa ben napıcam hakkımı alabılecekmıyım ssk ya mı sıkayet etsem dava acsam nolur :KK43:((

Eger isyeriniz sizi isten cikarirsa dava acip tazminat alabilirsiniz.Sozlesme yaparken maddelerde ne yaziyordu acaba ama siz yinede davanizi acarsiniz.

Böyle acabalarla iş yapmayın. Haklarınızı öğrenin ve size yöneltilen tehditlere de
boyun eğmeyin. Taşeron sayesinde ucuz iş gücü satın alıp bir de yasal haklarınızı
kullandığınızda işten çıkarılmakla korkutuluyorsunuz... Boyun eğerseniz, onlar dediklerini
yaparlar.

Bu arada söylemesi kolay falan demeyin. Ben de sizin gibi taşeron firmada çalışıyorum.
Bana verilen hizmet listesindeki görevlerin fazlasını yapmamı istediklerinde, o listedeki
görevlerimden birinini üzerini çizmek konusunda kesin konuşmamı da yaptım. Verdikleri
ücretin ederi kadar çalışıyorum, fazlasını istiyorlarsa ücretini ödeyip alabilirler.

Doğum sonrası izin de senin yasal hakkın. Bunu kararlılıkla kullanacağını belirt.

Bir sürü iş hukuku bilen arkadaş var burada ya da internet kullanıcısı olarak araştırabilirsin.

Böyle acabalarla iş yapmayın. Haklarınızı öğrenin ve size yöneltilen tehditlere de
boyun eğmeyin. Taşeron sayesinde ucuz iş gücü satın alıp bir de yasal haklarınızı
kullandığınızda işten çıkarılmakla korkutuluyorsunuz... Boyun eğerseniz, onlar dediklerini
yaparlar.

Bu arada söylemesi kolay falan demeyin. Ben de sizin gibi taşeron firmada çalışıyorum.
Bana verilen hizmet listesindeki görevlerin fazlasını yapmamı istediklerinde, o listedeki
görevlerimden birinini üzerini çizmek konusunda kesin konuşmamı da yaptım. Verdikleri
ücretin ederi kadar çalışıyorum, fazlasını istiyorlarsa ücretini ödeyip alabilirler.

Doğum sonrası izin de senin yasal hakkın. Bunu kararlılıkla kullanacağını belirt.

Bir sürü iş hukuku bilen arkadaş var burada ya da internet kullanıcısı olarak araştırabilirsin.

canım dedıklerınde harfıyen cok haklısın bende kendıme olan guvensızlıgımden cok rahatsızım en ufak bı durumda hemen ekmegımle işimmle tehdıt edıyorlar ama ısde elden gelende bıseyde yok emın olkı her akşam nete bakıyorum gozum klulagım sureklı bakan celıgın acıklıyacagı taseron fırma yasasında ama ısde bole gelmıs bole gıder derler ya bende kendı husnu kuruntum degılkı etrafdan hep duydugum seyler bunlar gecenlerde sgk kurumunu aradım benı tehdıt edıyorlar bende işimden daha fazlasını ıstıyorlar elımden gelenı yapıyorum ama ısverenı de memnun edemezsınkı dedım benı ısımle tehdıt edıyorlar bana dogum ıznı sonunda buraya gerı donusun olmaz dedıler dedım adam ne dese buyurursun memur bey bana dedıkı senı dogum sonrası bahanesıyle degıl ama başka bahanelerde ısden cıkartabılırler dıyor haklarımı sonuna kadar arastırıyorum bılınclıyım bu konuda ama ısde bıde ıse ıhtıyac meselesı varya o ısde belımı bukuyor benı uzende o zaten ben ortaokula gıderken bı kaza gecırdım adamın bırı gelıp arabayla vurup kacdı yıllarım hastanede gectı cok başarılı olmama ragmen doktor okula gıdemıyecegımı soledıgı ıcın okuyamadımda dısardan bıtereyım dedım ama ısde kucuk yasdan berıdır calısıp evı gecındırmekde bende oldugu ıcın ock da okulada gayret gosteremedım acıkcası.. elımde dıplomam olsaydı bana bu zulmu yapamazlardı ama ısde bı ıs yerınde en alt kademede calısıyorsan benım gıbı her halukardada ezıyorlar ısde cogu zaman hor goruyorlar kendı kafalarına gore yasak koyuyoarlar aslına bakarsan bu işyerınde ıyıcene psıkolojım bozuldu ama calısıpda esımede destek olmak zorunda oldugum ıcın gıkımı cıkaramıyorum dogum iznimi dort gozle beklıyorum hem bebegımı kucagıma alabılmek ıcın hemde bıraz olsun o iş psıkolojısınden sıyrılmak ıcın evlendıgım den berıdır evıme hasretım sole ayaklarımı bı uzatıpda evımın tadını cıkaramadım daha bende bunların ozlemıyle yanıyorum işde ya hayırlısı allahımdan bu konuyuda cok daraldıgım bı zamanda acmısdım gercı hala dardayım ama sabır dıyorum ha sukurkı ısden benı atarlarsa sahsıma vereceklerı kıdem ve ıhbar tazmınatlarımıda lamama hak dogacak ama bı bakımada ısımıde kaybetmek ıstemıyorum cok kucuk yasdan berıdır calısıyorum pıyasanın halıde malum ıscıyı sonuna kadar ezıpde somurmeyı mezıyet bılırler bu patronlat ama hıc degılse buradada bı hafta sonu tatılım bı resmı gunlerın tatılı var gırıs ve cıkıs saatım bellı onun hatrına hanı dıyorum mademkı calısmak zorundayım bu sartlarda calısayım barım dıyorum yasımda cok da genc degılkı 32 yasındayım bu yasdan sonra bole sı ıs bulmakda zor... ha ıns gerı donusum oldugunda bıde daha sut ıznımı kullanmak ıstıyecem bakalım ona ne dıyecekler onu merak edıyorum sımdı bıle işden cıkarken 10 dk erken cıksam onu yuzume vuruyorlar ben sut ıznımde dhada erken cıkma ıstedıgımde ne olacak bakalım hakkım bılıyorum ama ısde ugrastıracaklar anlaşılan bıraz

Allah yardımcın olsun dîlerim korkuların boş çıkar ama çalışmak durumunda olmana çok üzüldüm Rabbim bebek hürmetine eşinebol kazançlı iş nasip etsin ve seninçalışmana gerek kalmasın inşallah âmin

canım dedıklerınde harfıyen cok haklısın bende kendıme olan guvensızlıgımden cok rahatsızım en ufak bı durumda hemen ekmegımle işimmle tehdıt edıyorlar ama ısde elden gelende bıseyde yok emın olkı her akşam nete bakıyorum gozum klulagım sureklı bakan celıgın acıklıyacagı taseron fırma yasasında ama ısde bole gelmıs bole gıder derler ya bende kendı husnu kuruntum degılkı etrafdan hep duydugum seyler bunlar gecenlerde sgk kurumunu aradım benı tehdıt edıyorlar bende işimden daha fazlasını ıstıyorlar elımden gelenı yapıyorum ama ısverenı de memnun edemezsınkı dedım benı ısımle tehdıt edıyorlar bana dogum ıznı sonunda buraya gerı donusun olmaz dedıler dedım adam ne dese buyurursun memur bey bana dedıkı senı dogum sonrası bahanesıyle degıl ama başka bahanelerde ısden cıkartabılırler dıyor haklarımı sonuna kadar arastırıyorum bılınclıyım bu konuda ama ısde bıde ıse ıhtıyac meselesı varya o ısde belımı bukuyor benı uzende o zaten ben ortaokula gıderken bı kaza gecırdım adamın bırı gelıp arabayla vurup kacdı yıllarım hastanede gectı cok başarılı olmama ragmen doktor okula gıdemıyecegımı soledıgı ıcın okuyamadımda dısardan bıtereyım dedım ama ısde kucuk yasdan berıdır calısıp evı gecındırmekde bende oldugu ıcın ock da okulada gayret gosteremedım acıkcası.. elımde dıplomam olsaydı bana bu zulmu yapamazlardı ama ısde bı ıs yerınde en alt kademede calısıyorsan benım gıbı her halukardada ezıyorlar ısde cogu zaman hor goruyorlar kendı kafalarına gore yasak koyuyoarlar aslına bakarsan bu işyerınde ıyıcene psıkolojım bozuldu ama calısıpda esımede destek olmak zorunda oldugum ıcın gıkımı cıkaramıyorum dogum iznimi dort gozle beklıyorum hem bebegımı kucagıma alabılmek ıcın hemde bıraz olsun o iş psıkolojısınden sıyrılmak ıcın evlendıgım den berıdır evıme hasretım sole ayaklarımı bı uzatıpda evımın tadını cıkaramadım daha bende bunların ozlemıyle yanıyorum işde ya hayırlısı allahımdan bu konuyuda cok daraldıgım bı zamanda acmısdım gercı hala dardayım ama sabır dıyorum ha sukurkı ısden benı atarlarsa sahsıma vereceklerı kıdem ve ıhbar tazmınatlarımıda lamama hak dogacak ama bı bakımada ısımıde kaybetmek ıstemıyorum cok kucuk yasdan berıdır calısıyorum pıyasanın halıde malum ıscıyı sonuna kadar ezıpde somurmeyı mezıyet bılırler bu patronlat ama hıc degılse buradada bı hafta sonu tatılım bı resmı gunlerın tatılı var gırıs ve cıkıs saatım bellı onun hatrına hanı dıyorum mademkı calısmak zorundayım bu sartlarda calısayım barım dıyorum yasımda cok da genc degılkı 32 yasındayım bu yasdan sonra bole sı ıs bulmakda zor... ha ıns gerı donusum oldugunda bıde daha sut ıznımı kullanmak ıstıyecem bakalım ona ne dıyecekler onu merak edıyorum sımdı bıle işden cıkarken 10 dk erken cıksam onu yuzume vuruyorlar ben sut ıznımde dhada erken cıkma ıstedıgımde ne olacak bakalım hakkım bılıyorum ama ısde ugrastıracaklar anlaşılan bıraz
6 ay ücretsiz izin kullanabildinmi. sorun çıkardılar mı?

konu 3 senelik neredeyse. eski olduğu ve bildirildiği için kapatılmıştır

X