Dogum Izni

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.949
8.913
408
Merhaba,
Ogretmenim, dogum oncesi iznim subat tatilinde dolmus oluyor.
Yani 32. haftamiz subat tatilinin ilk haftasinda doluyor.
Bu durumda izin durumum ne olur?
Subat tatili fiilen calismadigimiz icin yillik izninden sayilir da dogum sonrasi iznine aktarilmaz mi?

Acikcasi ocak ayinin da maasini almak istiyorum subattan 1 hafta daha calisarak cunku bir hafta ocaktan da calismis oluyorum.
Ancak bunun icin 37. haftaya kadar calisabilir raporu almaliyim sanirim.
Peki, bu raporu alirsam 37. haftaya kadar calismak zorunda miyim yoksa herhangi bir haftada ayrilabilir miyim 32den sonra?

Yeri burasi olmayabilir ama lutfen konu tasinmasin bir sure.
Cunku dertse bu da beni mesgul eden bir sorun.
Tesekkur ederim.

Elbette çalışmak zorunda değilsin hamilelik bu,37ye kadar çalışırım dersin bakarsın 34 35te doğurursun, nasıl bir zorlama olabilir, sıkıntı olursa rapor alırsın

37ye kadar aldigim raporda 36da dogum yaptim hic sorun olmadi..raporum bozulmadi..Eğer hamileliğin ve isin ayni anda iyi gidiyorsa 37de izne cikarsan en güzeli

37ye kadar çalışır raparunu alin..33de dogursaniz yada istiharat etmek isteseniz dr rapor yaziyor..

Elbette çalışmak zorunda değilsin hamilelik bu,37ye kadar çalışırım dersin bakarsın 34 35te doğurursun, nasıl bir zorlama olabilir, sıkıntı olursa rapor alırsın

Soyle bir zorlama oluyor eger yanlis bilmiyorsam; ornegin 37 den once dogum yaparsan o haftalarin iznini dogum sonrasi 8 haftalik izne aktaramiyorsun.
Ornegin 33 te dogum yaparsak dogum oncesi izni kesilir ve dogum sonrasi izni baslar, diye biliyorum.

Yahut 37 ye kadar calisacagim dediysen rapor aldigin sure dogum iznini kullanmis/baslatmis sayilirsin 32den sonra.
Cunku bu ongorulerek 32. haftada ayrilma hakki taniniyor sanirim.

Asil merak ettigim ise 37 ye kadar calisirim dediysem ornegin 34 te ayrilabilir miyim?

Ayrica yariyil tatili fiili calisma suresi kapsaminda degerlendirilmiyorsa yine izin aktaramamis oluyorum ama artik orasini gectim mecburen.

Oldukca can sikici.

37ye kadar aldigim raporda 36da dogum yaptim hic sorun olmadi..raporum bozulmadi..Eğer hamileliğin ve isin ayni anda iyi gidiyorsa 37de izne cikarsan en güzeli

Iste bu durumda bir hafta izin kaybi yasanmis olmuyor mu?
Dogum oncesi ve sonrasi olarak tekil gebeliklerde sekizer hafta veriliyor ya, o acidan soruyorum.
Ornegin siz hic dogum oncesi izni kullanmadan dogum sonrasi izni kullanmis olmadiniz mi?

Çalıştığın her hafta doğum sonrası 8 haftaya eklenir, 37ye kadar çalışıcam dersin ama 34te takatin kalmaz ayrılırsın doğum sonrası 10 hafta olur iznin

Doğum iznine ayrılmadan da rapor alabilirsin, tek hekim raporu aile hekimlerinden almıyor muyuz atıyorum grip oldun o rapor, 37ye kadar çalışır raporu alsan bile o tek hekim raporunu alabilirsin

Ben 37ye kadar çalıştım. Sonraki 3. haftada doğum yaptım ve o 5 hafta direkt doğum sonrasına eklendi. İzin bitince de gidip ücretsiz izin aldım hiç çalışmadan.

37 ye kadar çalişabilir raporu alip bir gün sonra bile çalişamaz raporu ile ayrilirsin sıkıntı olmaz.

Doğum iznine ayrılmadan da rapor alabilirsin, tek hekim raporu aile hekimlerinden almıyor muyuz atıyorum grip oldun o rapor, 37ye kadar çalışır raporu alsan bile o tek hekim raporunu alabilirsin
Fakat 32 den sonra çalişabilir aldiysa aldiği tek günlük raporlar doğum sonrasina aktarilmiyor.

Çalıştığın her hafta doğum sonrası 8 haftaya eklenir, 37ye kadar çalışıcam dersin ama 34te takatin kalmaz ayrılırsın doğum sonrası 10 hafta olur iznin

Aa, cok iyiymis.
Ben dogum gibi bir sebep haric ornegin artik agirlasmak, gucu yetmemek gibi bir sebebin kabul gormeyecegini dolayisiyla 37 dediysem erken dogum harici izne ayrilamayacagimi saniyordum.

Cok tesekkur ederim.
Izni siz vermis kadar makbule gectiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…