Doğum izni

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
498
38
Dünya köylüsü
Merhaba hanımlar dün doktor kontrolumuz vardı.
doktor doğum en geç 1 şubatta olur dedi ama ocak 15/20den sonra riske atmak istemiyorum dedi son adetim 3mayıs eğer çalışabilir rapor almak istiyorsan bunu öne çekelim 14 Aralık değilde 4 aralıkta git devlet hastanesinden rapor çıkar 32.haftayım diye dedi.
bu arada çalışmak istemiyorsan yine git al dedi 23nisan son adetim de dedi. Şimdi bende erken doğum şüphesi gördü ondan böyle yapalım dedi ama bu benim lehimemi alehime mi anlamadım kafam çok karıştı bir bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
ayrıca doktor özel muayenesi var sgk bağlı değil. Bu benim doğum sonrası iznimi etkiler mi

Siz çalışmak istiyomusunuz ? Önemli olan bu ve risk var mı?

Eğer çalışmak istiyosanız 32. haftada gidip 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alabilirsiniz

Eğer istemiyosanız 32.haftada rapor alıp beklersiniz doğumdan önce aldığınız izinle doğum olana kadar olan süre diyelim 6 hafta geriyr doğumdan sonraya 10 hafta izniniz kalır yani kullanmadıklarınız eklenir

Riskiniz yoksa önceye almanıza gerek yok

Bence doğum doktorun dediği tarihte olursa değişen bişey olmaz. Ama geç doğarsa yani vaktinde doğarsa bu kez 10 gün erken işe başlamış olacaksın. Yinede çok dert edilecek bişey değil. Öyle bir durumda 15 günlük bir rapor daha alıp açığı kapatabilirsin diye düşünüyorum

Bebeğin erken doğmazsa(yani 15-20ocakta), izni hamileyken kullandığın için doğum sonrası 10 gün erken dönmüş olursun. Ben ilk hamileliğimde iznimi doğum sonrası kullnayim diye beni 38 haftalık gösterip 37de değil de 38de çalışamaz raporu verir misiniz demiştim, doktor ayarlamamıştı. Bu arada Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin,kolay dogumlar

ben çalışma tempom yoğun olduğu için riske atmak istemedim çok yoruluyordum. 30+6 da çıktım doğum iznine. aradaki bir hafta doğum sonrasından gşdecek ama yapacak bşy yok bebeğimin sağlığından önemli değil.

Çalışmak istiyorum en azından seneyi bitireyim istiyorum Risk gördü doktor en geç i1şubatta sezeryan ile doğum yaptırırım dedi tansiyon sorunum var o yüzden çok fazla risk almayalım dedi yorum için çok teşekkür ederim

Risk gördüğü için o vakite kalacağımı düşünmüyorum

Evet sistem de bir arkadaşım da senin gibi olmuştu ama şimdi 32 tespit edileceği için sonrasında sıkıntılı olmaz dedi Yani sonrasında lehime bu durum olur diyorsun 15/20 ocakta olursa

İşim oturarak yorucu değil tempolu olsa bende dayanamam Allah vakittinde kucağına almayı nasip etsin

Eğer bi sorun olursa iyi hismetmezseniz normal rapor alırsınız ?
Hamilelik sata göre hesaplanıyo ama satla beklenti bir olmayabilir
Başka doktorada gidin içiniz rahat olsun

Selam kızlar; 32. Haftamda çalışabilir raporu almıştım. Raporda doğuma 3 hafta kala olan izne ayrılış tarihim apaçık yazıyor. Şu tarihte izne ayrılacaktır
Bu durumda 37 de tekrar almama gerek var mı rapor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…