doğum izni ve doğum parası

deryayldr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
71
0
36
Tekirdağ
kızlar merhaba . 2,5 aylık hamileyim. bir arkadaşım söyledi doğum ücreti olduğunu. ssklı olarak çalışıyorum. nasıl yaralanılıyor ve neler yapılıyor. bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.

doğum yaptıktan sonra hastanenın size vermiş olduğu doğum belgesinin fotokopisine bir de dilekçe ekleyerek çalıştığınız kuruma veriyorsunuz 160 tl yi hesabınıza yatırıyorlar

doğum yaptıktan sonra hastanenın size vermiş olduğu doğum belgesinin fotokopisine bir de dilekçe ekleyerek çalıştığınız kuruma veriyorsunuz 160 tl yi hesabınıza yatırıyorlar
doguma 8 hafta kala doktor raporunu iş yerrrine verriyosun zaten izinede ayrrılmış oluyosun doğum sonrası 8 hafta iznin daha oluyo yani toplam 4 ay yapıyo her ay başına 500 tl falan oluyo ama doğum öncesi 8 haftalık zamanı sakın kaçırrma

bende çalışıyorum.2 buçuk aylık hamıleyım arkadaşlar.valla ben bu dogum parasından hıçççç birşey anlamdım ..pekı benım bebeklerım ıkız ben ıkı katımı alacagım :)

bende yani 4+5 hamileyim devlet memuruyum nasıl olucak nakdar izin hakkın var doğumdan önce ve sonra sonra
ücretli izin yani paramı kemeyecekler bilgi verirseniz sevinirim

yanlış bilgi veriyorsunuz 160 tl değil 120 üzerinden hesaplanıyor 32 haftalık hamileyken doktorunuzdan rapor alıyorsunuz onunla doğum yaptıktan sonraki evrakla ssk başvuruyorsunuz size toplu para veriyor günlük 30 tl olarak hesaplanıp 120 çarpılıyor bunun toplamındaki para 3,600 tl ödeme yapılıyor ikiz gebelikte artıyor bu miktar

Bu toplu alınan para bizim çalışmadığımız günlerin yani maaşımızın toplamı mı oluyor? Bende onu anlamadım. Doğum izinindeyken maaşımızı nasıl alacağız??

arkadaşlar bende birşey sorucam.. Şimdi ben 23 haftalık hamileyim kısmetse 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum.. Ama gittiğim doktorun hastanesinde doğum yapmıcam başka bir hastanede yapıcam bunda fark olurmu? hangi doktordan yada hastaneden aldığım fark edermi? birde 32. haftadan sonra son 3 haftaya kadar çalışabilir izni yazan kağıt içinde yine doktordan mı almalıyım yoksa doğum yapıcağım hastaneden mi?

dnznry
bende yani 4+5 hamileyim devlet memuruyum nasıl olucak nakdar izin hakkın var doğumdan önce ve sonra sonra
ücretli izin yani paramı kemeyecekler bilgi verirseniz sevinirim .
bende devlet kurumunda çalışmaktayım. geçen sene nisan ayında doğum yaptım. doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta ücretli iznimiz var. ben doğum öncesi olan 8 haftanın 5 haftasını doğum sonrasına aktardım. doktor raporu ile. o zaman doğum sonrası 13 hafta ücretli izin oluyor. sonra 20 günlük senelik iznim. 40 günlük doktor raporu aldım. sonrasında ise heyet veya ücretsiz izin alacaksın. allah kolaylık versin. sağlıcakla bebeğini kucağına alman dileğiyle................

bu dogru bir hesaplama hatta bildiğim kadarıyal benim çalıştığım kurum öyle yapmıştı maaşımı verdiklerinden dolayı o parayı sskdan almak zorunda. bu tutar postane aracılıyla yatırılıyor sskdan işlemleri tamamladıktan15 gün sonra sonra o parayı çekip kurumun verecegi hesap numarasına yatırmamızı şistemişlerdi. ilk gelen paranın için geçmiş gün net hatırlamıyorum ama galiab 40 tl falan analık hakkı alabildik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…