Doğum izni konusunda..

temmuzun_hediyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
93
14
Arkadaşlar merhabalar öncelikle. Benim de doğum iznimin bir kısmı yaza denk geliyor. Temmuzun 3 ü tahmini doğum tarihim. Merak ettiğim ben 16 haftalık iznimin tamamını doğumdan önce kullanabilir miyim. Yani doğumdan sonra yaz tatiline denk gelen 2 aylık kısmı da doğum öncesine aktarıp 16 haftanın tamamını doğumdan önce kullanabilir miyim. Ne diyorsunuz bir fikri olan var mi bu konuda :44:

Son düzenleme:

ben hepsini doğumdan sonra kullanabiliriz diye biliyorum ama öncesini bilmiyorum. dr a sorarsanız yardımcı olacaktır.

Doğum izninizi ancak ve ancak doktorunuz uygun gördüğü takdirde 37. Haftaya kadar erteleyip geri kalani sonra alabilirsiniz.yani tamamini doğumdan sonra kullanmak gibi bi durum yok.ki ben calisabilecek durumda olmama rağmen 37+1 de izne ayril(diril)dim önce kullanayim durumu da yoktur zannetmiyorum.izniniz ne zaman başlarsa o zaman ayrilirsiniz.Rabbim tamamına erdirsin.Hayirli ve kolay doğum nasip etsin.

Doğum izninin kalan kısmını (8 hafta) yasal olarak kullanıma başlamanız için zaten doğum belgeniz olmalı. Yani doğum yapmış olmalısınız.
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası izniniz var. Dolayısıyla doğum öncesinde eğer çoğul gebelik yok ise maksimum 8 hafta önce izne ayrılabilirsiniz. Bunu artırmak sorunlu gebeliklerde rapor alarak oluyor ama rapor demek ek süre demek, yani kalan 8 haftadan gitmiyor süre.
Kalan 8 haftayı mesleğimden dolayı kullanmam gerekmeyecek diyorsanız maalesef yanacak. Sağlıkla sıhhatle inşallah

Arkadaslar en iyi hamilelik döneminde ne zaman? İzinlerimizi iyi kullanabilmek için. .Haziranda denedik ama hamile değilim ama temmuzda hamile kalırsam izinlerim boşamı gider. ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…