Dogum izni ile ilgili

Zeynep tuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
163
44
98
Arkadaslar ogretmenim. Suan 34. Haftam bitti. 32. Hafta bitiminde calisabilir raporu aldim. 38. Hafta bitiminde yani 1 subatta calisamaz raporu alicam. Bu 13 haftalik iznim dogumdan sonra baslayacak degil mi. 38. Hafta bitiminde baslamaz dimi

Doğum iznine ayrıldığınız günden itibaren 16 haftalık doğum izniniz başlamış olur hocam. İster izne ayrıldığınız gün, ister 3 hafta sonra doğum yapin. İzne başladıktan sonra 16 hafta sayılıyor doğum izni.

Normalde 8 dogum oncesi 8 dogum sonrasi oluyor. 5 haftalik raporum olursa doğum sonrasi 13 haftaya çıkıyo. 16 hafta nasıl oluyo onu anlamadim

8 hafta doğum öncesi, siz onu kullanmayıp 38 e kadar uzatmışsınız söylediğinize göre. Diğer 8 hafta da doğumdan sonrası. Sizin 16 haftanız cepte. 5 hafta da çalışabilir raporunuz var 16+5=21 hafta ediyor. Fakat 38. Hafta değil 37. Hafta çalışmayı bırakmak durumundasınızz doğuma 3 hafta kalana kdr çalışabilirsiniz.

İster 32. Haftada ister 37. Haftada ayrılın doğum iznine toplam 16 hafta izniniz var.

Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek analık izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.

2- Memura, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.

3- Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmiştir. Söz konusu hüküm ile; beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni sürelerinin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı getirilmiştir.

4- Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir

37.haftada doğum öncesi izin başlar sonrada 13 haftalık izin ben 36.haftada ayrıldım memur bana izin dilekçesini 56 gün diye imzalattı doğumun olduğu güne göre kalan zamanınızı ekliycez doğum sonrasına dedi

3. Maddeyi bilmiyordum teşekkürler

Peki bi de sunu sorayim 37. Bitiminde izne ayrildik diyelim 38 de de doğum olursa geriye kalan 2 haftalik izin 13 haftalik izne eklenir mi yoksa yanar mi

Eklenir hocam erken doğum halinde kullanılmayan haftalar doğum sonrasıns ekleniyor.

Son düzenleme:
Suan hastanedeyim gripten dolayı. Yatisim var. Yarin da dersim bir gunluk kadin dogumcumdan rapor alsam bir sıkıntı olur mu yada ne yapayim yarin icin. Iznimin bozulmamasi icin

Acilden rahatsizliginiz için alsanız daha iyi olur. Hamilelikten kaynaklı raporda belki idare sorun çıkarabilir. Yapamıyorsun doğum iznine ayrıl diye. Biraz idarenin tutumuna bağlı yani.

Merhaba, başlığa yazılmamış bir süredir ama kafamı kurcalayan bir şey var. Doğum izni raporumu 16 şubatta yazacağını söyledi doktorum. Ben o raporu iş yerine mi vereceğim, verdikten sonra ekstra belge isterler mi? Hemen ertesi gün yani 17 şubatta izinli sayılmış mı olacağım? Sgk'ya bildirim yapmama gerek var mı? Doğum iznine ayrılanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Özel sektör bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…