• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum için özel hastahane mi , devlet hastahanesi mi?

Artemis17

İzmir guzeli
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
205
61
98
Evli değilim nişanlıyım ama şimdiden düşünmeye başladım diyebilirm.Devlet hastahanelerini biliyoruz zaman zaman sağlıksız koşullar,ilgisizlik,kalabalık odalar vs.Ama özel hastahanelerde de son yıllarda artan bebek çalma,öldürme,bebeği hasta etme vs. olaylarını okuyoruz,görüyoruz.Tabiki her yer aynı değildir iyi bir araştırma sürecinden sonra karar verilir böyle seylere ama yinede özellikle doğum yapanlarınızdan bir fikir edinmek istedim devlet hastahanesinde ve özellerde doğum yapan bayanlardan...Hangisini tercih etmek daha mantıklı sizce ? :26:

Benim 7 haftam kaldı doğumuma hayırlısıyla ama özeli tercih ediyorum 9-10 kişiyle aynı odada kalmak istemem
yoğunluktan sana zaman bile ayıracaklarını zannetmiyorum devlet hastanesinde.:14:

koşullar neyi gerektirirse bunun için henüz erken bence bulunduğun şehre maddi imkanına eve yakınlığına biçok şeye bağlı.nişanlıyken düşüncek daha farklı şeyler olsa gerek

canım daha bekarsın ve bunları kafana takıyosun.senin daha farklı şeyler düşünmen lazım değilmi şimdi.düğün organizasyonu,gelinlik saç parovaları:)))))))....ama sorunada cevap veriyim. tabiki özel hastane.kendine ait oda veriyolar.her 10 dk bir gelip kontrol ediyolar.doktorlar devamlı seninle ilgileniyo.doğumda bebeği ve seni giydiriyolar ama normal hastanede doğum yapar yapmaz yeşil önlükle çıkarıyolar.ailen giydiriyo üstünü başını.hijyen ve psikolojik olarak özel hastaneyi tavsiye ediyorum ben:)

Bende şuanda 2 aylık hamileyim. Hem çapa tıp fakültesine gidiyorum. Hemde özel bir hastaneye. 2 yerdeki doktorlarımda süper. Çapadaki prof çok ilgili hemde tanıdık. Özel hastanedeki doktorda çok iyi ve ilgili.
Bende henüz karar vermiş değilim ne yağacagıma.

:) evet doğru ben bıraz aceleciyim galiba bunları düşünmek için. yine de sormak istedim çünkü biz nişanlımla herşeyi konuşuyoruz şimdiden... teşekkürler kızlar :)

benim doktorum erkekti.hangisine daha çok güveniyosan ona git bence...ilk başta bayana gittim hiç beğenmedim.sonradan erkek doktora gittim:)))

Arkadaşlar devlet hastanelerinde 9-10 kişi ile aynı odada kalmak diye bir şey yok..o çok eskidendi..Ben ssk hastanesinde doğum yaptım 9 ay boyunca ssk doktorun özel muayenehanesine gidince o hastane aynı özel gibi oluyor.Odam 2 kişilikti ama biz eşimin kuzeninin hanımı ile aynı gün doğum yaptık o yüzden 2 kişilik istedik yabancı yok diye tek istesek oda olurdu..Günlüğü 30 tl gibi bir ücretten tek kişilik özel odalarda mevcut..Çoook rahat etmiştik sürekli kontrol edildik bebeklerimizi emzirmeye yardım için hemşireler geldiler..Doktorumuz hergün geldi..Hatta anne eğitimi bile aldık..(nasıl emzirilir,gaz sancısı gaz nasıl çıkarılır göğüsün çatlamaması için gibi konularda) Devlet hastaneleri çok değişti..Durum müsait ise tabiki tercih özel hastane olur ya da doktorunuzdan memnunsunuzdur oda özel hastneye bağlı çalışmıyodur yine devlet hastanesinde doğum yapmak durumunda kalırsınız özelde yapmaya durumu olmayan ya da doktorundan vazgeçememekten dolayı özeli tercih edemeyen anne adayları korkmasın lütfen..

Bende şuanda 2 aylık hamileyim. Hem çapa tıp fakültesine gidiyorum. Hemde özel bir hastaneye. 2 yerdeki doktorlarımda süper. Çapadaki prof çok ilgili hemde tanıdık. Özel hastanedeki doktorda çok iyi ve ilgili.
Bende henüz karar vermiş değilim ne yağacagıma.

merhaba çapa tıp fakültesine gittiğinizi yazmışsınız hangi profa gidiyorsunuz bende çapadayım ve iyi bir hastne ve doktor istiyorum çapa tıp fakültesi çok yoğun değilmi özel hastane hangisi acaba

arkadasa katlılıyorum ben devlet hst. dogum yaptım cok ıyılerdı bagırmadılar kızmadılar ve 2 kısılık odada yattım ozel oda tutabılıyorsun ben gerek duymadım ve devlet hst. guvenlıgı cok ıyı kaldıgım hst. de cıkarken cantalara tek tek bakılıyor yalnız arastırın cunku benım dogum yaptıgım hst. sezeryan dogum harıcınde refakatcı alınmıyordu ben cok zorlandım mutlaka sorun normal dogumda refakatcı alınıyormu dıye bazı devlet hst. normal doguma ızın vermıyor.

Back