• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum hikayem

azteki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
28
0
86
Diğer
arkadaşlar selam
biliyorsunuz ki ben okadar çok farklı doktorara gitmek zorunda kaldım ki bu sıvı azlığı yüzünden en son doğumevinde çalışan bi taıdığımızın tavsiyesiyle doğuma 1 ay kala bi bayan kadın doğumcuya gittim ve sağolsun beni çok rahatlatmıştı ben zaten o vakte kadar herşeyi kendim normal hissediyordum ama o vakte kadar gittiğim doktorum en son gittiğim kontorlümde bana (36.hafta sonu )hemen bebeği alalım suyun çok azalmış dedi ve bebeği alamak istedi sezeryanla benim makat gelişti bebek zaten sezeryandan başka şansım yoktu.ama bu şerefsiz doktor baştan beri benim gebeliğimi ticari bakmış onu anladım.beni korkutup korkutup paramı aldı.kontrole gitmesem evde kendim rahat değildim.velhasıl ben bebğimin donmesini çok isti,yordum ve bu şerefsiz doktora bidada gitmedim.tabi durum o bebek riskte durum kritik su yetersiz deyince insan rahat olamıyor oradan çıkınca 2 ayrı doktoradaha gittim tabi.aynı günde 3 doktor yani.ve sonraki gittiğim 2 doktorda durumun normal olduğunu soyledi.kontrollere devam ettik taıdığımızın tavsiyesiye ettiği bayan kadın doğumcuyla ve en son 38.haftanın son günü spinal sezeryanla bebeğim dünyaya geldi(4 kasım).benim doğumum normalde 12-13 kasımdı ben hep son günübeklemek istiyordum ama bebeğim 3 kilo olmuştu ve doner dıye umudum kalmamıştı.salı sabahı(4 kasım)a randevu aldım.yani 39.hafta başı.ne hikmet ki normal doğumda olsa aynı saatlerde doğumum olacakmış.gece 2-3 de az az suyum gelmeye başladı.önce idrarımı kaçırdım sandım.sonra ara ara sızıntı kendi kendine.orkit koydum orkidler doluyor.Allahtan sezeryan olacağım diye annemiçağırmıştım o gelmişti bendeydi.annemi uyandırdım anne benim suyum geliyor dedim.annem sancılarımı ve bebk hareketlerimi sordu bende bebek hareketli dedim.ozaman bekleyelim dedi.ben eşime giyin gidelim.adam giyindi.sonra dedim benim makat geliş sezeryan rastgele doktor olmasın 8'i bekleyeyim ağrı daha yok.kafam allak bullak olmuştu.sonra saat 4 gibi sancılar gelmeye başladı once 20 dakkada ağrılı bi adet sancısı geliyor hemen geçiyordu.derken saat 5 te 10 dakkada bir,sonra saat 6-7 gibide 5 dakkada bir gelmeye başladı ama benim sancılarım çok şiddetli değildi.adet sancısı gibi ama gittikçe dayanılmaz olmaya başladı.doğumeveinde çalışanımız ogun benim sezeryanıma girecek bana destek ocak ve videoya çekecekti.8-9 da hem doktorum hemde o doğumevinde olacaktı.ben eşime beklemeyelim 5 dakkada bir oluyor sancı hemen gidelim dedim.zaten o gün doğuma gideceğimiz için herşeyimiz hazırdı.aldık gittik.doğumevinde gece nobetçi olan berbat anılan bi doktor vardı.ben sancı çekmeye devam ettim 8 den once kayıt yaptırmadım.doktorum 8 de gorevi devralacaktı.sonra orda çalışan tanıdığımızı aradık.o hemen geldı.buarada ben bebek hanı sancıyla doner derler ya çok umutlanmıştım ama arkadaşlar donmeyen bebk 37.haftadan sonra donmuyor yaa.altan muayene ettiler acilde ebe bebek bana baş geiş gibi geldi ama doktorun baksın dedi.3 cm açılma var dedi.çok umutlanmıştım.buarada benden surekli su geliyordu.her sancı geldıgınde suda geliyor.artık bebek bezi koymuştum o bile doldu.koridorda annemle birlikte tanıdığı bekledik o geldi.beni doğum servisine çıkarttı bize bi oda verdiler burda bekle doktoru arayalım dedi.burada saat 8 oldu.tecrübeli olan ebe arkadaşına bu bizim gelin normal doğurmak istiyor bak baklım bebk nasıl dedi.bıda muayaene.2 kontrol yaptı ama bebek makat geliştive 5 cm açılma vardı.benim sancılar dakkada gelmeye başladı.sonra doktorun telefonu kapalı çıkıyor.panık oldum.bebek makat ya doktor gelmezse.sonra 8.30 doktorum geldi.ogun mu bugunmu derken bak bebk geliyor dedi.ve beni bi ebe aldı komple soydu ameliyat yerine bakıyorlar temizmi diye dğilse jilet yapıyorlar haberiniz olsun temiz gidin.benim temizdi.ameliyat onlüğü giydirdi.sonda daktı.acımıyor hafif yakar gibi.lavman yapmadı.çünkü 12den sonra bişey yememiştim ve onceki akşam ishaldim.sonra ameliyathaneye aldılar koca bir salon ortada masa yatırdılar beni oaraya doktorum bakayım bi kontrol edeyim dedi.açılması çok çabuk anestesi uzmanı gelsin dedi.enestesi uzmanı geldi. Çok sempatik davranıyordu ve bana kedi gibi kıvrılmamı ve kormamı pek hissetmeyeceğimi soyledi ve dediği gibi belden iğne yaptığını bile hissetmedim.sadece yerini ayarlarken pamukla sildi heralde. Sonra duz yattım yuz yukarı.buarada soğuk soğuk ayaklarım karıncalanmaya başladı.sonra artık istesemde tek ayak parmağımı dahi oynatamıyordum.hanı diyorlar ya belden uyuşturmada ben kalkıveririm diye o zor biraz.zaten ellerinizde serum bantlar.belden aşağı uyuşuk.biraz zor yanı kımıldamak.doktor sormadı bile hisssediyormusyum diye zaten o bakmıştır hissedip hissetmediğime.benden tepki gelmeyince başladı heralde.tanığımız kişi akrabamız yanı çekime başladı.şuanda ameliyatın başladı diye.sonra video çekerken belede sohpet ediyor ki ben rahat olayım.benim kollarım zangır zangır titredi hemen serumdan bişey eklediler heralde oksijen verdiler.ama hiç fenalaşmadım.buna izin vermiyorlar.doktorla birl,kte bir sürü kişidaha oluyor.buarada ben tanıdığa halen daha.abalaya açılmam çoktu baya en son kaç olmuş diye sordum.doktorum ordan 7 cm.dedi.yani ben okadar açılmayla doğuma girdim suyum sürekli geldi hani olmayan şu amniyo sıvısı.hatta doktorumda espiri yaptı sonra suyun baya azmış geceden beri geliyor bayada biz çektik ameliyatta diye.anlıycanız.benim suyum gayet iyiymiş.ve dikişsiz çokta kolay bi doğumum olacaktı ama nasip olamyınca napalım.ameliyat olurken hissetmiyorsunuz ama sanki karnınızı çekiştirip çekiştirip bırakıyorlar ama acı diye bişey yok.ve Bebek çıkarken baya bi basınçla karnınızdan çıkarıldığında hissediyorsun ama oda çok fazla değil ve kesinlikle acı yok.ve bebeğimi bana çıkardı gösterdi doktor.bir ağlıyor benim oğlum bir ağlıyor görseniz.göz yaşlarımı tutamıyorum ve sağlıklımı iyimi diye soruyorum.gayet iyiydi vücudunda ne şişlik ne bişey yoktu.ama bebeğim makat geliş olduğundan iki büklüm dü sanki.sonra bebeği götürdüler.benim dikişlerim bitti.toplam 30-40 dakka anca sürdü doğum.beni sedyeye aldılar ben tabıi kütük gibi bişey hissetmiyorum kendimi.odama geldim.eşim arayan gözlerle kapıya bakıyor.odaya goturduler beni eşim ve görevli beni yatağıma yatırdı.kolumda serum ve sonda. Bebeğimi sordum.getirdiler.eşimle hıçkırıklar içinde ağlıyoruz sevinçten,seviyoruz bebğimizi ve anlatamam ya.sanki yapma bir bebekti sanki beyaz kıyafetlerinin içinde.beyaz zıbın almıştım ben battaniyesi de beyazsı.tavsiye ederim.en çok beyaz yakışıyor.sonra akşama doğru çözüldüm.ayaklarımı ve belden aşağıyı oynatabiliyordum.akşamına ayağa kaldırdılar bende baş dönmesi falan olmadı sadece ilk günler iki büklüm yürüyorsunuz ama 3.gun dimdik olabiliyorsunuz.3.gün taburcu olduk.bebğim çok iyi sağlıklı.çok şükür.3.080 gr doğdu.şuan 3340 ve 51 cm oldu.sarılıkla uğraşıyoruz.daha süreceğe benziyor.ama olsun oda geçecek. bende iyiyim ama tabi dikiş yerleri halen daha hissettiriyor kendini.annem bizimle kaldı baktı.annemim değerini bir kez daha anladım.
Eksik kalan yerler mutlaka olmuştur.merak ettiklerinizi ozel mesaj atıpta sora bilirsiniz arkadaşlar.takibi kolay o yuzden ozel mesaj.

okurken ağladım desem inanırmısın canım yaaaaa, zor olmus ama güzel olmus allah tüm aileni ve seni korusun, sağlıklı mutlu bi römür dileğiyle, darısı bizlerin başına insallah canım benim.

Ne güzel kavuşmuşsun bebeğine. Sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah.:Saruboceq:
Anneli babalı büyüsün :nazar:

allah analı babalı büyütsün canım uzun ömürler versin inşallah..............

allah analı babalı büyütsün canım..rabbim hayırlı sağlıklı ömürler nasip etin..hep beraber mutlu mesut yaşayın inşallaaahh..amiiiiiiiinnnn

Tebrik ediyorum canım ya.kaydirigubbakcemile5inş o günleri de görürüz.Allah olmayanlara versina.s.:nazar:

Back
X