• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogum hastAnesi

nrmn1987

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
95
21
288
34
Gaziantep
Arkadaslar ben 28 haftalik hamileyim cag hastanesine gidiyorum
Doguma erkek hastabakicilar da giriyormus.ankarada sadece bayanlarin
doguma girdigi ozel bir hastane biliyorsaniz tavsiye eder misiniz
lutfen
mesajlarinizi bekliyorum.

Arkadaslar ben 28 haftalik hamileyim cag hastanesine gidiyorum
Doguma erkek hastabakicilar da giriyormus.ankarada sadece bayanlarin
doguma girdigi ozel bir hastane biliyorsaniz tavsiye eder misiniz
lutfen
mesajlarinizi bekliyorum.

ben zekai tahir burak'ta özel oda+özel doğum salonunda doğum yapmıştım. herşey iyi giderken ve normal doğum başlayana kadar hiç erkek doktor görmedim fakat bebek doğum kanalında takılıp, kalp atışları zayıflayıp, acil sezaryene alınınca doğumu (sanırım) erkek bir doktor yaptırdı (çünkü sadece erkek bir doktorun "yolu aç yolu aç. ameliyathaneyi hazırlayın. çabuk olun. anestezi hazır ol çabuk çabuk:47: dediğini hatılıyorum). isteseniz zekai tahir burak'a bir danışınız. gerçi, doğuma erkek doktor girmesini kimse istemiyor ama bu doktorlar nerede öğrenecekler doğumu, o da var :26:

bir de şu var: ilk doğumunuz mu bilmiyorum. doğum öyle muazzam bir hadise ve insan öyle çok bebeğini düşünüyor ki inanın doktorun kim ve ne olduğu aklınıza bile gelmiyor ki, utanmayı düşünesiniz. aklınızdaki tek şey bebeğinizin rahat bir şekilde ilerleyip doğması için ıkınmak. başka hiçbirşey düşünemiyorsunuz :16: doktor ise, o kadar çok kadın ve doğum görmüş oluyorki, size artık kadın değil "herhangi hasta" olarak bakıyor. o bakımdan da sorun olmuyor. kaldı ki, doğum normal şartlarda sadece anne adayının yapması gereken bir olay. yani ıkınmak da doğumun süresi de tamamen anne adayının çabasına bağlı. siz tüm gücünüzle ıkınırsanız, bebek rahatça ilerliyor ve bir hemşire bebeği alıyor. yani doktora gerek bile kalmıyor. ancak sorun çıktığında doktora gerek oluyor. demem o ki, siz ne kadar çabalar, ne kadar hemşirelerin direktiflerini dinlerseniz doğum o kadar kolay olur ve doktora gerek bile kalmayabilir. siz de rahat edersiniz.

Back