Doğuma Hazırlık Doğum çantasında neler olmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

herdersegiren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
2
7
1
28
Bayanların en büyük yardımcısı çantasıdır. Fakat çantalar ortama göre değişiklik gösterebiliyor.Mesela, doğum çantasına koyacağınız gereçlerle doğum yapmanızı daha kolay ve tedbirli hâle getirebilirsiniz.

Doğum çantası olarak tabir ettiğimiz bu çantayı son ay hamilelik te yanınızda taşımanız önerilir, bu beklenmedik durumlara karşı tedbirli olmanızı sağlayacaktır. Doğum yaptığınızda da o heyecanla birşeylerin unutulmasını önleyecektir.

Doğum çantasında neler olmalı?

Sizin için 2 adet gecelik olabilir fakat bu pijama şeklinde olmamalı, buna dikkat etmelisiniz. Diş fırçası, tarak, iç çamaşırı, terlik, çorap, yüz havlusu ve eczanelerden de edinebileceğiniz hasta bezi olmalıdır. Yani doğumdan sonra sizin hastanedeki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak materyallere yer vermemiz gerekiyor.

Çantanızda kendiniz için bulunması gerekenleri belirttik, peki ya doğum heyecanını tam 9 ay benliğinizde hissetmenize sebep olan bebeğiniz için birşeyler de bulundurmanız gerekmiyor mu? İşte bebeğiniz için de gerekli olan şeyler.

Zıbın, bebek havlusu, bebek battaniyesi ile birlikte bebek bezi, biberon ve mama olması işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer doğum hastanede yapılmayacaksa ve kordon kanı alınması gerekiyorsa yanınızda gerekli materyali bulundurmanızda fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
herdersegiren merhaba..
Paylaşımınız için teşekkürler..
Bebek dostu hastaneler, bebekler için biberon ve emzik kesinlikle istemiyorlar.

Bugunlerde kafamı kurcalayan soru hastaneden çıkarken anneler ne giydiniz ?
Gecelikle çıkmak çok mantıklı gelmiyor bana
Ekimde olacak doğum havalar serin olur
Ne giymeli acaba

Ne giymeli acaba
Bu konuyu tamamen unutmuşum pijamalarla çıkmak zorunda kalmıştım giderken elbiseyle gitmiştim. Dönüşte onu giyerim gibi gelmişti. nedenini hatırlamıyorum ama giyememiştim onu. 1 eşofman takımı gibi konulsa iyi olur aslında.

Ne giymeli acaba
Şimdiye kadar ne giydiyseniz derim. Gerek normal doğum, gerek sezaryen olsun, hamile kıyafeti, bilhassa pantolonu giyin derim. Üzerine de yakışır birşey. Emin olun hastane çıkışında eşofmandan ya da giymeye mecbur kaldığınız "gecelikten" daha çok faydasını göreceksinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…