Doğum belirtileri

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.564
358
36
Kızlar merhaba. Bizim ufaklik 2 hafta önden gittiği için ultrason ölçümlerine göre 35+3 haftalık hamileyim. Yani son viraja girmiş bulunuyorum. Özellikle tecrübeli annelere doğum belirtilerini sormak istiyorum. Özellikle şu su gelmesi olayı beni çok ikilemde bırakıyor çünkü kendini bildi bileli akıntı problemi olan bi insanım yani belli araliklarla camasirim hep ıslanır. Suyum gelirse aradaki farkı anlayamayacağım gibi geliyor. Onun dışında bir kaç haftadır sol bacagimla vajina girişinin birleştiği yer aşırı ağrıyor özellikle yatakta soldan sağa donerken bacağımı elimle desteklemeden atamıyorum. Çatı denilen kemikle bi ilgisi var mı bilemedim. Bunların yanında normal doğum ne tür ön belirtiler verir paylaşırsanız çok sevinirim 💕

Kızlar merhaba. Bizim ufaklik 2 hafta önden gittiği için ultrason ölçümlerine göre 35+3 haftalık hamileyim. Yani son viraja girmiş bulunuyorum. Özellikle tecrübeli annelere doğum belirtilerini sormak istiyorum. Özellikle şu su gelmesi olayı beni çok ikilemde bırakıyor çünkü kendini bildi bileli akıntı problemi olan bi insanım yani belli araliklarla camasirim hep ıslanır. Suyum gelirse aradaki farkı anlayamayacağım gibi geliyor. Onun dışında bir kaç haftadır sol bacagimla vajina girişinin birleştiği yer aşırı ağrıyor özellikle yatakta soldan sağa donerken bacağımı elimle desteklemeden atamıyorum. Çatı denilen kemikle bi ilgisi var mı bilemedim. Bunların yanında normal doğum ne tür ön belirtiler verir paylaşırsanız çok sevinirim 💕

Akintiyla suyu emin olun ayirt edersiniz. Akinti tuvalette silinirken sumuksudur, su ise bildiginiz su ve durmadan akar.

Bahsettiginiz agri ayni zamanda poponuzdan asagi bacaginizin arkasindan iniyor mu? Yoksa sadece kalca civarinda mi kaliyor?
(Dogum belirtisi degil bunlar, kalsiyum eksikligi belirtisi ortopedik sorunlar yani)

Akintiyla suyu emin olun ayirt edersiniz. Akinti tuvalette silinirken sumuksudur, su ise bildiginiz su ve durmadan akar.

Bahsettiginiz agri ayni zamanda poponuzdan asagi bacaginizin arkasindan iniyor mu? Yoksa sadece kalca civarinda mi kaliyor?
(Dogum belirtisi degil bunlar, kalsiyum eksikligi belirtisi ortopedik sorunlar yani)
Popodan bacağa inen ağrı sağ bacagimda oluyor. Bu tarif ettiğim tam bacak içi. Normalde agrimiyor ama bacağımı yana hareket ettirmem gerektiginde baya inletiyor beni. Kalsiyum,magnezyum hepsi iyi çıktı tahlillerde ama ne bu ağrılar geçiyor ne kramplar. Çok sıkıntı valla.

Su gelmesiyle akıntı çok farklı, ben işedim sanmıştım 🤦🏻‍♀️😂
Gece uyumadan önce kasıklarımda ve belimde regl ağrısı gibi bir ağrı hissetmeye başladım 1 saat kadar sürdü geçti, gecenin üçünde kalkıp banyo temizledim uyku tutmadı (doğum öncesi saçma temizlik olayına bende katıldım evet)
Daha sonra 2 saat kadar uyumayı başardım ve suyumun gelmesiyle uyandım. Ayağa kalkınca bile akmaya devam etmişti, emin olun anlarsınız

Gece uyumadan önce kasıklarımda ve belimde regl ağrısı gibi bir ağrı hissetmeye başladım 1 saat kadar sürdü geçti, gecenin üçünde kalkıp banyo temizledim uyku tutmadı (doğum öncesi saçma temizlik olayına bende katıldım evet)
Daha sonra 2 saat kadar uyumayı başardım ve suyumun gelmesiyle uyandım. Ayağa kalkınca bile akmaya devam etmişti, emin olun anlarsınız
Kimisinde sızıntı gibi akiyormus benim korkum öyle olması ve anlamamam. Umarım benimde öyle olur ve rahat geçer 🤣 kaçıncı haftada geldi sizinki?

Kimisinde sızıntı gibi akiyormus benim korkum öyle olması ve anlamamam. Umarım benimde öyle olur ve rahat geçer 🤣 kaçıncı haftada geldi sizinki?
Bu arada benim suyum olması gerekenden fazlaydı, güya sızıntı şeklinde gelmiş çünkü doğumhanede tekrar patlatma gereği duydular 😂 o gelen sızıntıysa ne diyeceğimi bilemiyorum 😂
39+3'te doğum yaptım ama açılmam olmadı, suyum da gelmiş olduğu için suni sancı aldım..

Popodan bacağa inen ağrı sağ bacagimda oluyor. Bu tarif ettiğim tam bacak içi. Normalde agrimiyor ama bacağımı yana hareket ettirmem gerektiginde baya inletiyor beni. Kalsiyum,magnezyum hepsi iyi çıktı tahlillerde ama ne bu ağrılar geçiyor ne kramplar. Çok sıkıntı valla.

Popodan inen siyatik agrisi. Her ikisi icinde dogum sonrasi ortopedi doktoruna gorunmelisiniz.

Ben her iki agriyi da yasadim halen yasiyorum, 40 randevum gecsin ortopediye görüneceğim, muhtemelen kemik erimesi oldugunu soylediler simdiye kadar gordugum doktorlar ama ben 2 cocuk ayni anda emziriyorum, toplamda 2 senedir emzirme var hayatimda. Belki sizdeki farkli bir problemdir.

Ama dogum belirtisi degil bunlar.

Popodan inen siyatik agrisi. Her ikisi icinde dogum sonrasi ortopedi doktoruna gorunmelisiniz.

Ben her iki agriyi da yasadim halen yasiyorum, 40 randevum gecsin ortopediye görüneceğim, muhtemelen kemik erimesi oldugunu soylediler simdiye kadar gordugum doktorlar ama ben 2 cocuk ayni anda emziriyorum, toplamda 2 senedir emzirme var hayatimda. Belki sizdeki farkli bir problemdir.

Ama dogum belirtisi degil bunlar.
Bende goruneyim geçmezse teşekkürler

Bende goruneyim geçmezse teşekkürler

Bu arada ilk mesajda bebek 2 hafta önden gidiyor demissiniz, bu 2 hafta onden gitmenin vaktinden once dogmakla ilgisi yok, bilginiz olsun. 40. Haftada dahi dogmayabilir, kendinizi strese sokmayin, simdiden kolay dogumlar dilerim.

benim doğumdan 4-5 gün önce baya doğum sancım başlamıştı, evde hastayım diye yatmıştım, makatıma baskı hissetmiştim, akşam olduğunda baya 5 dkda 1 e düşen sancım vardı, doktora gitti doğum başlamıştı, 3,5 cm açıklığım vardı ama 35+4 tüm o zaman, doktorum düzenli ilaçla doğumu öteledi ve ciğer geliştiren iğne oldum 2 doz... 36+0 da suyum geldi, su akıntıdan çok farklı, anlarsınız muhakkak, idrar sanabilirsiniz en fazla.. suyum geldi ama sancım gelmedi, 24 saatten fazla sancı bekledik su gelmeye başladıktan sonra.. 36+1 de normal doğumla aldım kızımı kucağıma.

bendeki belirtiler; hasta gibi hissetme, makata baskı -sürekli kaka yapacakmış gibi hissetme-, karnımın düzenli bi şekilde kasılması.. daha sonra ise su gelmesi..

Ben 36.haftadq dogurdum. Tuvalette kalktim, yataga geri yattim altima çiş kaciriyorum sandim. Oyle akıntı gibi degil merak etmeyin. Dogum basladiginda her halukarda kendini hissettiriyor. Dogum sancısıda cektim, oda düzenli olarak geliyor

İlk doğumumda, doğumdan bir hafta önce nişanıö su olarak geldi... Tabi bunu anlamadım ben.
İç çamaşırımı değiştirecek kadar aktı.. Normal akıntıdan farkı verdiği hissi oluyor, sıcağa yakın bir ılıklık hissediyor insan ister ayakta ol ister otur anlıyorsun...
Ondan bir hafta sonra yine oldu. Sezeryan istediğim için günüm belliydi iki gün vardı doğuma..
Öğlenden sonra bir ılıklık daha hissettim ve kendime dedim doğuma gidiyorsun.. Banyo yaptım saçımı yaptım makyajımı yaptım, ablamı aradım gelecekti, ona anlattım hemen doktorunu ara dedi.. Tabi banyo yapınca su akışı hızlandı ne peçete ne ped faydasız pijama koydum bağladım kendime 🤣
Annem bendeydi inanmadılar, oturup yemek yediler 🤣
Doktoru aradım hastaneye hemen dedi...
Bu arada ablam geldiğinde bende hala hazırlanıyordum gayet relaxım annemlere bağırdı kız doğuruyor siz yemek yiyorsunuz diye 🤣 😁
Yemek yemedim ben sezeryan istediğim için aç olmam gerektiğini biliyordum...
Neyse hastaneye gittik güle oynaya nstye girdim ben hariç herkes stresliydi 🤣 ya cahillik ne kadar güzelmiş 19 yaşındaydım 🤣
Hazırlandım ameliyathane gittik en son kendimi sayı sayarken hatırlıyorum ayıldığımda oğlum yanımdaydı ay bu benim mi demiştim 😁
Şimdi 27 haftalığım ikinciye doğuracağım yaş 29 ve doğumdan korkuyorum 🤣
Su gelişini umarım anlamışsındır 🤗

Ben temizlik değil tatlı yapmıştım 🤣

Back
X