Doğuma Hazırlık Doğum Arifesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Nisan annelerinde tüp bebek olup normal Doğum yapan annemiz oldu melike222 melike222
Fırsatı olup yazabilir mi bilmiyorum ama :)
Her iki Doğum şeklininde kendine göre zorlukları var. Doğum başlı başlına zor bir eylem. Kimileri sezeryanda çok zorlanıyor kimileri ağrı sızı çekmiyor.
Kimileri normal doğumu 2 saat içinde olup bitiyor kimileri saatlerce sancı çekiyor, dikişi oluyor.
Ama sezaryen seçenek olmamalı bana kalırsa. Zorunlu durum ameliyatı adı üstünde.
Ben ise doğumum planlı olmak zorunda olduğu için sezaryen oldum kolay atlattım ama onca zor doğum okumama rağmen içimde ukte keşke normal doğum yapabilseydim diyorum.
Belkide sebebi bebeğimi kaybedip fazladan beklemek zorunda olmamdır bilmiyorum.

hayirlisyla bebeğimi sağ salim kucağıma alayım diyin gerisini hiç takmayın.yeni sezeryan olmuş erken doğumdan dolayı kuvezde evladıni hasretle bekleyen bi anneden tavsiye 😔

Bu sezeryan korkusunu hep eskiler yayıyor galiba. Eskiden artık nasıl kesip biçiyorlarsaa. He bir de nazlı hanımcıklar var ağrı eşiği çokkk düşükse e 1 2 aya anca iyileşiyorlar. Bende son ana kadar normal normal diye tutturdum. Dr umda bekleyelim dedi. 40 s geldik oğlum çok iriydi omzu genişti çatım dardı. Dr um bile istersen deneyelim normali ama olmayabilir dedi risk almayalım dedim korka korka sezeryan oldum. Sonuç benimle normal doğum yapan arkadaşlardan çok daha çabuk kalktım kendi işlerimi yaptım misafir ağırladım. Bol bol da 26 ay emzirdim oğlumu. Bu tamamen sana kalmış. Ben ertesi gün öğlen taburcu oldum hiç öyle aşırı dayanılmaz ağrılarım da olmadı. 3 yıl geçti karnım dümdüzdü yeni bebiş gelene kadar 🙈 sezeryan çizgimde baya silinmeye başlamıştı. Siz mis kokulunuzu kucağınıza alın da nasıl olursa olsun 🙏🏽 bol dua edin korkmayın

sezeryan doğum yaptım ertesi gun ayaga kalkip fotoğraf cekildim.

1 hafta sonra evimi supuruyordum.

ne epiduralde bas agrisi yasadim ne de dikislerimde sorun yasadim.

oğlum hayata 1 0 yenik baslamadi. sutum vardi emzirdim.

Bu demek degildir ki normal dogurmayın sezeryan dogum yapın.

Ben mecburi sezeryana alındım. normal doğum isterdim ama olmadı diye eksik kalmadım.
Yorumunuz içimi rahatlattı sağlıkla büyütün 🙏🏻

Tam koca karı ağızları. Şu zihniyetten kurtulamadık gitti. Ne demek yarım insan? Ne alaka hayata yenik başlamak? Bu ülkede milyonlarca insan var o şekilde doğan, siz böyle bir eksiklik duydunuz mu? Ben yaklaşık otuz sene önce sezaryen doğmuşum mesela, çok şükür sağlıksal açıdan bir sıkıntım olmadı hayatta. Bunları düşünüp tasalanacağınıza bir meleğiniz olacağı için şükredin. Hayırlısıyla gelsinler de ne şekilde gelirse gelsinler.
Daha hamileyken insanın moralini bozuyorlar her girdiğim ortamda sezaryen olacağım diiynce.. doğum yaptıktan sonra nasıl başa çıkacağım bunlarla bilmiyorum sağlıklı bir şekilde dönelim de evimize önemli olan o

Bebeğinin kendinin iyiliğini sağlığını düşünen niye yarım olsun. Ben bu insanları anlamıyorum sezaryeni doğumdan saymıyolar apır sapır konuşuyolar ikisinde de bebek doğmuyor mu ? Prenses doğum falan diyorlar bi de 😂 Hamile bi insanın moralini böyle salakça şeylerle neden bozarlar anlamam . Böyle diyenlere lütfen cevabını verin ağızlarını kapatın sizin için önemli olan çocuğunuzun sağlığı . Hey Allahım ya
Düşünün daha hamileyken böyle bu etraf doğum yaptıktan sonra nasıl başa çıkacağım bilmiyorum

Psikolojinizin bozuk olduğu çok belli yazılarınıza dikkat edin bence.

Zorunlu sezeryanla doğum yaptım Allaha çok şükür ne yarım kaldım ne çocuğumda sorun var.
Maşallah ertesi günde ayaktaydım herşeyimi kendim yaptım.

Ama sizin canınız kıymetlidir ameliyat ağrınız olur vs vs kişiden kişiye değişir.

Ayrıca Riskleri okursanız normal doğumun daha çok riskli çıkacağını görürsünüz

Arkadaşlar beni bilenler bilir bebek hasreti çekip baya bir uğraşıp sonunda kızıma tüp bebekle hamile kaldım şükürler olsun🙏🏻 Hamileliğim çok tedirgin geçti zor sahip olduğum için ama doktorum çok destekçi ve işinde çok başarılı tüp bebeği de o yapmıştı kendisinden inanılmaz memnundum ama şu sıralar beni çok tereddütlere itti 35. Haftadan beri nst de kasılmalarım çıktı bu haftalara kadar bekledik şükür erken doğmadı.. tüp bebek olduğu için kıymetli bebek olarak nitelendiriyor ve planlı sezaryenden bahsediyor belki çatım çok müsait buna bile bakmadan sezaryene yönlendirildim .. hamilelğim çok sıkıntısız geçti ne şeker ne tansiyon ne de başka bir şikayetim oldu sağlık sıkıntım yok normal doğum yapıp yapamayacağımı bilmiyorum ama ya çok elverişliysem 😟 içim içimi yiyor tüp bebek olup normal doğuran yok mu hiç ? O kadar olumsuz şeyler okudum ki sezaryenle doğan bebekler hayata 1-0 yenik başlıyor yok kesilince yarım insan olunuyor ağrıdan acıdan bebekle ilgilenilmiyor emzirilemiyor 😒 o kadar psikolojim bozuk ki ağlamaklı dolaşıyorum sürekli vicdan yaptım bebeğime karşı ya bakamazsam acımdan dolayı ilgii gösteremezsem ona sağlıklı kavuşmayı çok istiyorum merak edyorum ama bu günlerin tadını çıkarmam gerekirken ben çok kötüym🙁. Sezaryen olan arkadaşlar nasıl atlattınız çabuk iyileşmek için neler yaptınız bebeğinize yetebildniz mi Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın🙏🏻

Kendim doktorum, ilk kızımı normal doğurdum, 30 dikişle çıktım. İkinci kızımı kendi isteğimle sezaryenle doğurdum, daha çabuk toparladım. Demem o ki, elbette normal doğum daha sağlıklı ama doğum esnasında oluşan aksilikler bazen keşke sezaryen olsaydım dedirtiyor. O yüzden doktoruna güven
Bu tamda ilk oldugu icindir ama.. 2. Yi normal dogursaydin daha basit olurdu.

Psikolojinizin bozuk olduğu çok belli yazılarınıza dikkat edin bence.

Zorunlu sezeryanla doğum yaptım Allaha çok şükür ne yarım kaldım ne çocuğumda sorun var.
Maşallah ertesi günde ayaktaydım herşeyimi kendim yaptım.

Ama sizin canınız kıymetlidir ameliyat ağrınız olur vs vs kişiden kişiye değişir.

Ayrıca Riskleri okursanız normal doğumun daha çok riskli çıkacağını görürsünüz
Yazılarınıza dikkat edin derken ben kendi düşüncelerimi değil etrafta beni geren üzen şeyleri paylaştım kendi cümlelerim değil yani.. psikolojime gelince evet bozuk doğumu yaklaşan her hamile gibi mutlu , hüzüünlü, duygusal , tedirgin heycanlıyım gayet normal yani

Düşünün daha hamileyken böyle bu etraf doğum yaptıktan sonra nasıl başa çıkacağım bilmiyorum
Hiç üzülmeyin ne olur amaçları zaten sizi üzmek bunlar bilmeden farkında olmadan söylenemez. Onlara istediğini vermeyin . İş yerinde hamileliğim yüzünden idarecime cevap verdiğim için tehdit edildiğim halde susmadım lütfen siz de susmayın .

Sezeryan bebek için doğum esnasında neredeyse sıfır komplikasyon riski taşıdığı için doktorunuz ondan yönlendiriyor olabilir. Hayata 1 0 yenik başlama olayı ise bence tamamen normal doğum yapıp kendini süper anne ilan edenlerin uydurması. Normal doğum esnasinda yere düşürülen ve engelli kalan bebekler, omzu fazla zorlandığı için sinir harbi sebebi ile kolunu islevsel kullanamayan bebekler, nefessiz kalip beyin felci olan bebekler vs vs.o zaman bu bebekler hayata 10 0 yenik başlıyor o mantığa göre. Yani işin aslı muhakkak normal olan en iyisidir ama şu da bi gerçekki sezeryan bebek için bir cok konuda komplikasyon olasılığını sıfıra indiriyor....

Sağlıkla kavuşun inşallah 🙏🏻 Ne zaman çıkacak evine hayırlısıyla doktorlar ne diyor
amin inşallah gelişmesine bağlı diyor inşallah sağlıkla toparlanır bize kavuşur.sıkıntılı gebelik gecirdim karnım da seviyordum bi nebze rahatlıyordm şimdi yanımda da yok karnımda da içim çok dolu. Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın.

Bence bir anne olarak kelimelerinizi dikkatli secmelisiniz. Yazis tarzini epey kirici olmus.
Herkesin bebegi kendine kiymetli. Ikisi de bir dogum sekli. Ister keyfi ister zorunlu insanlar sezeryan dogum yapabilirler.
Arkadasim mesela haftasinda toparladi. Ne bebegi ne de kendisi yarim degil yani.
Doktorunuzun vardir bir bildigi.
Değerli bebek tamlaması tıbbi bir terimdir. Tedavi sonucu kavuşulan bebekleri anlatır

Doktorunuz ne diyorsa o. Kulağınızı tıkayıp sadece doktorunuza güvenin lütfen
Benim de bazı sebeplerden dolayı sezaryen oldu. Hiç öyle yarım insan fln değilim. İkinci günü ağrılarım büyük ölçüde azaldı. Bir hafta sonra taş gibiydim. Sütüm aynı gün geldi, bebeğimi emzirebildim rahatlıkla. Korkutulanlara kulak asmayın. Doktorunu vajinal diyorsa vajşnal sezaryen diyorsa sezaryen.

amin inşallah gelişmesine bağlı diyor inşallah sağlıkla toparlanır bize kavuşur.sıkıntılı gebelik gecirdim karnım da seviyordum bi nebze rahatlıyordm şimdi yanımda da yok karnımda da içim çok dolu. Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın.
Kaçıncı hafta kaç kg doğdu benim arkadaşım da tansiyon yükseklğinden erken doğum oldu küvezden çıktı evde şu an çok iyi durumu inşallah siz de bir an önce kavuşursunuz

Ek olarak bana da aynı dönem doğurduğum arkadaşım daha bağışıklığı kuvvetli olacak demişti. Hiç dediği gibi olmadı. Gayet yüksek persantilde giden, kolay hastalanmayan, akıllı bir çocuk oldu. Bu doğum şekillerini kıyaslamagın lütfen. Buradaki kimse doktor değil bilemez . Belki gerçekten vajinal doğum risklidir. Bir jaç kocakarı safsatası için neden bebeğinzi riske atasınız ki?

Ben de tüp bebek annesiyim. Ben de sezaryen oldum. Benim 2 yıl öncesinde bir ameliyatım olduğu için zorunluydu da sezaryenim.
Bu süreçte ben sadece doktoruma güvendim.siz de öyle yapın.
Ayrıca normal doğum yapan anne de sezaryen yapan bostan korkuluğu mu. Lütfen bu ayrımı bırakın. Zorunlu olarak sezaryen yapan anneleri üzmeyin

Back
X