doğudaki vajinismuslu kadınlar dertleşelim:(

_MeRvE_

รօռսռժﻪ
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
395
4
46
Diyarbakır
arkadaslar ben aslında niğdeliyim ama diyarbakırda evlendim. evlendıkten sonra vajinismus tedavısı gordum ve doktorumunda benımde merak ettıgımız sey suydu:ben 19 yasında doguda yasayan asıret kızı olsam bi ağayla evlensem ilk geceden sonra ağa bana ne yapardı?aile me geri mi götürürdü?üzerime gelip devam edip beni zorlar mıydı?yokssa daha kötüsü mü?bana bi akıl versenız onlar için ne yapabılırım....

biraz daha açsan konuyu??yani kim için neden yardım istiyorsun ki,ne gibi bi yardım???kimse yazmamışta belki ondandır diye düşündüm..insan biraz terettüttr kalıyor ilk görünce..saydıklarından hepsi olabilirdi??o adamın kişiliğine zihniyetine bağlı yani o durumdaki kıza neyapardı..her biri aynı değildir diye düşünüyorum..yani zorlayabilirdide cehaletten hala bu devirde kendini kurtaramayan çok varda..eski insanlarda işte anneanneler falan sanki korkmamışmıdır o sorunu çok yaşayan oldu belki ama o bu şu ne der diye utanıp yaşadı tüm zorlukları belki..yani geri ana evine sepetleneceğini sanmam pek..vajin.. yeni moda değil ya..

sadece doğu diye genellemek yanlış.
her yöreden geri kafalı bi adam yapabilirdi bunu..
bu konuda yapılabilicek bişeyde yok bnce..sadece yetkili kişiler bilgilendirme amaçlı broşrler tv kanallarında yada vs..
bilgi verilebilir ki bilmiyorlarsa öğrensinler..ama tek kişinin yapıcağı birşey değil canım..

canım artık devlet hastanelerinde de evlilik danışmanları var eşini oraya götürüp bilgilenmesini sağlaya bilirsin.bu konuyu dr eşinin anlaya bileceği şekillde eşinede anlatabilir.ayrıca bu sorunlar sadece doğuda olmuyor lütfen kısıtlama yapma.

arkadaslar tabiki bunu gerı kafalı her erkek yapabılır ama sız doguda yasamıyorsanız eger buranın farkını anlayamamanız normal.batıdakı bı kadın utandıgı ıcın saklar ama dogudakı kadın korkudan saklar..ha tabı kı ben batıdakıler vajınısmus olup az dert cekıyo dogudakıler cok dert cekıyo demıyorum. bu herkes ıcın aynı sey. sızden ıstedıgım yardım onlara nasıl ulasabılırım. mesela sağlık mudurlugune gıdıp bu konu da destek mı ıstemelıyım yada ev ev gezıp sormalımıyım??yanı bu konuyla benden baska ılgılenen bı kurum var mı bunu merak ederek sordum. bu konuda yardım ıstıyorum. kımse yanlış anlamasın arkadaslar burda bı ayrım soz konusu deıl ınşallah kendımı doğru ıfade edebılmısımdır..

başlığı açan arkadaş kısıtlama yapmamış aslında yani dediği gibi bu doğuda daha çok görülen birşey..batıdaki insanlar herşeye daha açık ama doğuda yaşayan insanlar öyle değl..batıdaki bi kadın mesela düşüncesini kocasına rahatlıkla der hatta doktora bile götürmeye tek kelimeyle kabul ettirebilir ama doğuda öylemidir tersi kadının sözü az geçer hatta geçmez...bence bu yüzden doğu dedi arkadaş özellikle..kadın kocayı bırakın bi kız çocuğu bile cinsellik konusunda annesine bile birşey sormaya cesaret edemez..evlenecek kızların bakire olması şarttır vs. vs.....bi çok örnek çıkar yani..doğudaki insanların bilgilendirilmesi daha zor ve gerekli bu yüzden..yani kadın gidip kocasına doktora gidip cinsellik hakkında vs..konuşalım diye rahatlıkla diyebileceğini sanmıyorum pek..yani dediğiniz gibi eşinin anlayabileceği şekilde anlatması bazı doğu illerinde mümkün değildir..başlık açan arkadaş bu fikri yada yardımı o kadına yapamaz yani buyüzden..git kocanla konuşta doktora gidin çözüm oluyo diyemez..
başlığı açan için diyorum;bu konudaki bişeyler için çaba göstermen çok güzel valla..bazı insanlar sallar açıkcası bana dokunmayan bin yaşasın hesabı...destekten falan bahsetmişsin ya belki o olabilir..

Son düzenleme:

fikirlerimi anlamışsın cok tesekkur ederim..tek istegim bana fikir vermenız ne yapsamda yardımcı olsam dıye....inşallah baska vajınısmuslu kadınlara yardım ettıgımız gıbı onlarada ederız. bi fikir beklıyorum ama

pamko çok güzel anlatmışsın cidden..

arkadaşım bende katılıyorum pamko arkadaşa..yani belki yardım alabilirsin...doğuda yaşayıpta yaşadığın yerdeki kadınlarla anlaşabiliyorsan misafirliğe falan gidebiliyorsan konuşmayı denesen??hani en azından kadın bilinçlenir birazcık..valla yardım etmekte zor bu konuda sanırım..

Son düzenleme:
Batıda sorunken doğuda bunun 5katı sorundur bu durum..Arkadas onu belirtmek istemiş..bende korkarım bazen nedense dogulu erkeklere karsı ilgimde yok degil amaa anlayıs konusunda zannetmiyorum cok azı anlayıslıdır. Benim cevremdeki bi dogulu yakınımız komsumz bze şey demişti evlendikten ilk yarım saat içinde içerden haber beklenirmiş orda eger yarım saatte cevap gelmezse kapıyı calarlarmıs..Olmadıysa biraz daha bekliyorlarmıs..Heleki o kanı görmeden gitmiyorlarmıs. halen bu adetleri devam ediyormus..Hani bizler doktora falan gideriz ya onlarda eger kanama olmazsa asla kabul görülmezmiş..Dşünün ki kac dogulu kız namuslu yere gitmiştir baba evine..Ne zor Allah herkesin şartlarına göre yardımcısı olsun..

ayy anlattığın ne kadar korkunç birşey aslında..kadına işkence yahu..heleki bilgisi yoksa utanır nasıl yani kendini mecbur hisseder herşeye zoraki gözle bakar..valla bu durumdakilere Allah yardım etsin yapanada akıl fikir versin..seminer gibi konuşmalar çağalmalı bence ya..yok yani bu cehalet helen varmış anlattığına göre kadına kadın muamelesi yapılmalı doğuda olsa orası..anlattığına benzer duymuştum yani kanı ille görecekler hatta eski filmlerde bile var konu fakat ben ne bileyim bu kadar gerileyen hala insan kalmamıştır sanıyordum..uyuyorum demek:)valla teknoloji ilerledikçe bizmi geriliyoruz anlamadım..

eğitimle alakalı işte bizim komsum anlatıyo "evlendik kayınvaldemin evdeyiz içerde nerden baksan 20 kişi var. hala dayı teyze. girişte salon denirdi ya insanlar orda biz odada muck desek duyulcak ne eşi ne kendisi hiç bişey yapamamışlar tık yok yane kocası doğulu ama anlayışlı eğitimli elini kesip casafa kan yapmış vermişler sonra sonra yapmışlar oyle durumlarda erkeğin anlayısı çok önemli

Evet ya aynen aslnda böyle ama benim dogulu okuyan arkadasım yai tahsilli olmasna ragmen inanılmaz önem verrdi böle şelere..kişilik meselesi birazda..

Maalesef canım ya bence gelişmeyi bırakıp yobazlklara devam eden cok var.. batıda dogu kültürünü sürdürenler de cok..Allah böyle kişileri uzak tutsun düşünsenize esnekse bile doktor falan yok ne kdr kötü

valla yazık böyle şeylere maruz kalan kadınlara..yani zorla yaşamak yada zorundalık insanı nasıl zorlar kaldıki birde bu sorunla boğuşmak olsun..esnekse yandı herhalde yani kan gelmezse kendini kadın gibide hissetmez gibi geliyor bana..işkence ya başka değil yani..
tabi batıdada var yok değil..yani bi ilişki falan değil ille çok çocuk isteği yüzünden erkekliğini kanıtlıcak diye kadına zorluklar yaşatılıyr..Allah yardımcıları olsun..tek utandığından dolayı doktora gidemeyen var birde gidememek dışında katlanmak zorunda hissedende var işte..Alah yardım etsin herkese..

evet kımse konusmak ıstemıor kı bu konularda
bende doguya geldim.ilk gece regldım. ama ertesi gecenın sabahında sabah saat 8 gibi kapı caldı hemn bakmaya gelmıslerdı tabı biz ilişkiye falan gıremedık cunku bende vajınısmus vardı olmadı dedık ertesı gun gene geleceklerdı esım elini kesmedi anlarlar dedi ayağından kan cıkardı ay Allahım o anlar kabus gıbıydı.. sonra doktor falan benım esim anlayıslıydı ya bi başkasıııı
hatta o kanlı carsafı evde ceyızlerın ustune asarlar gelen gıdende gorur cogu yerde sahit oldum

aminnn

Canım bence ağa üzerine gelir devam ederdi cünkü ağalığına yedirmezdi seni geri yollamayı ordakiler bu durumu erkeklerin beceriksizliği gibi algılıyor cünkü.. yani bence cevap bu..

"hatta o kanlı carsafı evde ceyızlerın ustune asarlar gelen gıdende gorur cogu yerde sahit oldum"

kadında ne kendine güveni nede gururu bırakır yahu..ya aslında belki burada bile vardır buna benzer şeylere maruz kalmış olan kadın ama söylemek istemiyorda olabilir..anlatmakta güçlük çekilecek bir konu biraz yani yaşayan için..onlarla konuşmak aslında daha iyi oluru..en azından yaşadığının nasıl birşey olduğunu çok ii bildiğinden o yardımıda çözerdi gibi geliyor..
valla kimi insanlara konuşmakta faydalı olmuyor..yani kadın korkudanmıdır nedir kocasının lafına yada yaptığına boyun eğiyor senin dediğin bir kulaktan girip diğerindn çıkıyor sadece yüzüne "he he" denmekle inanmış gibi cevapları kalıyor..zor bir konu ya yani yardımı...umarım fikir gelir yada sana destek olabilecek yardım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…