• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğu/ güneydoğu /iç anadolu/ karadeniz bölgelerinde yaşayanlar ve öğretmenler

lajour

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
185
6
318
İstanbul
Merhabalar bu sene atama bekliyorum, milli eğitim bakanı atamaların çoğunluğunun doğu ve güneydoğu ağırlıklı olacağını açıkladı, branş öğretmeniyim. Sizlerden isteğim başlıkta yazdığım bölgelerde ya da diğer bölgelerde yaşayanlardan , yaşamış olanlardan , görev yapanlardan illere, ilçelere dair yorumlar, hayat şartları, ulaşım, barınnma, zorluklar vb konularda yardımcı olmanız.

Bence tercih listesi yayinlandiktan sonra bu konuyu acsaniz daha iyi olur. Sorunuz çok genel. Bu arada bransiniz nedir.

Daha önce deneyimi olanlardan tercihler açılmadan bilgi almak için konuyu açtım, tercih sırasında zaten kafa karışıklığı içinde olacağım

Ben 2 sene önce atandim. Tercihler sizin memleketimize bransiniza gore değişir bölge diyoruz ama şehir içinde bile ilçeden ilçeye çok şey fark ediyor o yüzden bu şekilde bir değerlendirme yapmak zor olur.

İlce merkezi yazacaksan tavsiyem yasadigin yerden direk otobüs var mi buna dikkat et benim en çok zorluk cektigim nokta bu oldu il merkezine minibusle gel ordan otobuse bin saatler uymaz bekle bekle bikarsin tabi araban varsa onu bilemem :) ben karadeniz bölgesinde calisiyorum anakarada büyüdüm cok küçük bir ilce cok zorlamdim en azindaln il merkezi gelişmiş olsaydi ona da raziydim ama il merkezimiz de sonradan il olduğu için o da çok kucuk onun için ilce de yazacaksan şehirbbüyük olsun küçük yerin sikintisi bitmiyor ev bulamiyorsun alternatif yok falan filan ama çok şükür alisiliyor ben dört sene oldu alistim yapacak birşey yok :)

Ben iç anadolunun tam göbeğinde bir şehirdeyim, memleketim marmarada.. Sana tavsiyem ki bu benim en büyük pişmanlığım, buralara gelmektense Şanlıurfaya gitseydim diyorum çünkü burdan memleketime otobüsle 10 saati buluyor, Şanlıurfada olsam uçakla gidip gelecektim ne güzel ve sık sık.. Oralara puanım fazlasıyla yetiyordu.

Ben iç anadolunun tam göbeğinde bir şehirdeyim, memleketim marmarada.. Sana tavsiyem ki bu benim en büyük pişmanlığım, buralara gelmektense Şanlıurfaya gitseydim diyorum çünkü burdan memleketime otobüsle 10 saati buluyor, Şanlıurfada olsam uçakla gidip gelecektim ne güzel ve sık sık.. Oralara puanım fazlasıyla yetiyordu.

evet ulaşım gerçekten çok önemli, havalimanı olan yerleri ve yakın illerini tercihlerde bulunmak lazım. Şanlıurfa, antep buraları düşüyordum aslında ancak suriyelilerden dolayı kiraların çok fazla arttığını duydum

Tercihlerimi hiç öyle ulaşım mulaşım gözetmeden yaptım zira puanım çok düşük oralar bile gelmeyecek. Çok şükür hiç bitlis falan yazmadım ama urfa çok. 1-2 konya, Sonrası diyarbakır antep van... 26 yı da açtım. Aynen ne tür sıkıntılar olur merak ediyordum bu konuyla rastlaştım. Daha sonra yazmaya devam ederim burdan... Allah yardımcımız olsun arkadaşlar.

İnsallah atanirsiniz arkadasim. Maddi ve manevi rahatlarsin atandıktan sonra. Her yer ülkemizin bir parcasi. İllaki zorluklar yasiyoruz. Ama mesleğini seven bir ogretmensiniz bunu en az yasarsiniz emin olun. Diğer turlu size işkence olur.

Back