Bebek Beslenmesi Doğrusu ne?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EDADURUOMEROGLU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2009
1
0
86
İstanbul
Benim bir kaç gün sonra 6 ayını dolduracak bi kızım var. Ek besin konusunda kafam çok karışık kimi uzmanlar önce yoğurtla başla derken kimiside sebze püresiyle başla diyor lütfen bi yol gösterin.

Ben 2 çocuğuma da 4. ayda meyve püresi 5.ayda ayran ve yoğurt, 6. ayda sebze püresi verdim. Doktorunuz sizi bilgilendirmedi mi ?

bazı dr yogurtla başlanmasını tafsiye nedeni yogurt anne sütüne en yakın oldugu ıcın bebek vucudundan daha kolay asime edilmesidir.Fakat bun 4 ayda ek gıda başlayan bebekler için daha çok tavsiyesidir.Benim tavsiyem de ilk yogurt verin.yogurt meyvenin ekşiligi ve sebzenin tatsızlğı gibi bir tadı var.Yogurda alışan bebek daha sonra tatsız sebzelei daha kolay kabul edıyor.Bunlara alıştıktan sonra meyvelere alışmak büyük sorun olmaz.
Ek gıda başladığnızda 4 gun yoğurt verin.sonra yogurda biraz pirinçli mama katabilirsiniz,buna alışınca gece vermeye başlayabilirsiniz.2haftasında bir sebze verin 3-4 gun sonra sebzeye biraz pirinç katabilirsiniz.3hafta 2 sebzeyı deneyebilirsini ama sade verin önceki denediklerinizle karıştırmayın.
Her yeni sebze veya meyveyi her zamn ayrı verin bebeginiz yeni tadıyla tanışsın ne yedigini anlasın.artık 7.5 aylıkken meyveleri veya sebzeleri karaştırabilirsiniz.ama hala yeni bir sey verdiginizde tek vermeye devam edin.

canım önce tatlı meyvelerden başlama.sebze ver yogurt ver farketmez.emziriyorsan sebzeye agırlık ver çünkü kalsiyumu senin sütünden alıyor nasılsa.ben ogluma 6.ayını doldurdugunda kıyma vermeye başlamıştım.çorbalardan içiriyordum.,,elma,havuç,kahverengi kuru kayısı ,,bunları haşlıyordum blenderdan geçirip biraz irmik ekliyordum biraz da pekmez koyup yediriyordum kıvamı kavanoz maması gibi oluyordu.çok seviyordu.oglum 18 aylık hala emiyor ve düzenli yemek yiyor.sende fazla gecikme çok aşırı yedirmeden herşeyden tattırmaya çalış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…