Yıllarca aynı parfümü kullanan insanları da ben anlamıyorum ya da bana ters diyelim :)
Her yaş diliminin parfümü farklı olmalı, hatta yaz aylarında kullandığımız kokuyla kış aylarında kullandığımız koku kesinlikle aynı olamaz. Yaz aylarında cıvıl cıvıl çiçekli, fresh kokular, kış aylarında daha ağır kokular tercih ediyorum.
Parfüm seçerken ten kokusu çok önemli çünkü sizde güzel kokan bir parfüm başkasında kötü kokabilir, ya da tam tersi. Yani denemeden bilemezsiniz.
Benim parfüm koleksiyonum var 300e yakın, boş şişeleri atamıyorum...
Armani, Cacharel, Escada, Kenzo, Givenchy, Dior en sevdiğim markalar fakat yine de hepsi uymuyor bana.
Ve bi tavsiye, eğer marka bir parfüm alacaksanız onların mutlaka parfüm deodorant ve vücut losyonları da oluyor, onları da alın ve hep beraber kullanın. O zaman misss gibi kokarsınız ve parfümünüz kalıcı olur.
Yves Rocher gibi kozmetik mağazalarında çok güzel parfümler oluyor ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, gerçekten Türkiye de kazıklanıyoruz. Fransa daki Yves Rocher mağazasından 10 euro ya aldığım parfümlerin Türkiye de 140 tl ye satıldığını görünce şoka girdim resmen... Diğer marka parfümler de aynı şekilde, güzel kokmak bu kadar lüks olmamalı... Sonra otobüste, metrobüste niye herkes leş gibi kokuyor diyoruz... Ay neyse... İsyeeeaaannn