Dediklerinde doğruluk payı var ama ben kendi adıma sorgulardım. Allah korusun ama babam bile yapsa en azından ne yaptın baba sen? diye sorabileceğime inanıyorum. Dediğin gibi güveniyorlar ve sorgulamıyorlar ama daha da büyük bir etken var bence ortada. O da korku. Sahip olunan düzenin yok olacağından korkuyor insanlar ve bu yüzden karşı tarafı kesinlikle anlamaya çalışmıyorlar. Bu olaylarda hangi taraftan olduğu fark etmez herkes kendi düzeni için endişeleniyor. "Dindar" diye tanımlanan AKP yandaşlarının çoğu geçmişe göre gözle görülür haklara belki de ayrıcalıklara sahip, saf duyguları olmayan sadece maddi anlamda AKP'den çıkar sağlayanlar da imkanlarının ellerinden gideceğinden korkuyor ya da cemaati örnek verirsek, neden şimdi can ciğer kuzu sarması olduğu AKP'nin düşmanı oldu bir anda? Çünkü korktu, sahip olduğu şeyleri kaybetmekten ve daha fazlasını kazanamayacağından. Aynı şekilde de AKP'ye her daim karşı çıkan onun gerici olduğunu düşünen kesimi ele alalım. Onlar da bazı şeylerden korkuyor, hepimiz biliyoruz. Keşke inançları farklı olan her kesim birbirini hoş görebilse. Tabi hoşgörüden kastım çalıp çırpanı hoş görmek değil, yanlış anlaşılmasın. İdeoloji/hayata bakış anlamında ayrıştığımız inanları bile önce dinlemek gerekiyor ama biz tartışmayı bilmiyoruz. Burda da birçok konuşmada olay karşılıklı olarak atışmaktan ileriye gidemiyor. Neden? Çünkü bence herkesin kendine göre bir korkusu var. Vatandaş olarak elbette benim de bazı korkularım var, ama Türkiye'nin güzel bir mozaik olabilme potansiyelinin yok edilmesi kadar büyük korkular değil.