• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru insan

antrenor

Profesyonel Sporcu
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
1.336
5
316
İstanbul
‘Bit artık’ deyince bitmiyor hayat.Devam etmesini istemediğin bir ruh halindeysen,aksine bir tek gün bile zor geçiyor.Sadece vakit geçsin diye uğraşıyorsun bir şeylerle.

Durmadan uğraşıyor seninle,seni yenmeye çalışıyor,arada bir sendeliyor insan,arada bir düşüp ani bir refleksle kalkıyor,arada bir de hayatın taktığı çelmeyi görmeyip yuvarlanıyor insan.

Hayat denen bu yolda insan yalnız yapamıyor,mücadele ederken hep birilerini arıyor,çoğu zaman bulduğuna ’doğru insan mı acaba?’demeden sarılıveriyor…Bu da insanoğlunun acizliğini gösteriyor.Sarıldığın insan ya bir melek kadar saf ve temiz şekilde,ömrün boyunca yanında oluyor,ya sadece kendi mutluluğu için yanında oluyor ya da bir yılandan da beter halde,sırf kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor.Peki ya hiç kendinize baktınız mı?Hiç özeleştiri yaptınız mı?Ben nasıl bir insanım dediniz mi?İnsanları çıkarlarınız için kullandınız mı?Bir şahsı sevmediğiniz halde,ilerde işim düşer diye seviyor gibi davrandınız mı?Aşık olduğunuz insana aşkınız bittiğinde o’nun duygularını,hayatında yaşayacağı değişiklikleri hiçe sayıp hayatınıza yön verdiniz mi?

Bu sorulardan en az birine her insan muhakkak evet demiştir.Buradan da şu anlaşılıyor ki insanlar hemen hemen birbiriyle benzer özellikleri taşıyor.Bir birlikteliği ele alalım.Yıllarını paylaşıp her türlü fedakarlığı yaptığın insandan soğumaya başlıyorsan,aşkın bitiyorsa,her insan gibi ayrılmak istersin.Peki neden senin dediğin olur?Hiç düşündünüz mü?Peki ‘sevmiyorum ayrılmak istiyorum ’dediğinizde,karşınızdaki insanda ’ben seviyorum ve ayrılmak istemiyorum ’dese kimin dediği olacak?Hayatta bazı kalıplar oluşmuş,bazı şeylerin çaresi yok.Böyle bir beraberlikte tabi ki en doğrusu ayrılmak Peki ama seven ne olacak?Başka bir örnek verecek olursak;herhangi bir spor branşıyla uğraşıyorsunuz ve 5 kişilik bir takımınız var.İçinizden biri ’bu işi bırakıyorum’ diyor ve gidiyor.Neden o’nun dediği oluyor?Hayır kalacaksın neden denilemiyor?

Yukardaki örneklerden de anlaşılıyor ki “gitmek isteyeni tutamayız“ bu hayatın kuralı.Böyle bir durum yaşamamak içinde,doğru insanları bulmamız gerekiyor.Siz siz olun,zor anlarınızda melek gibi görünen herkese inanmayın.
(Karşınıza hep doğru insanların çıkması dileğiyle…)
a.s.
NOT:Yazı bana aittir :)

Son düzenleme:
Back