Doğru emzirme

wronganswersonly

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
14
0
1
37
Herkese merhaba,
Bugün bebeğim 35 günlük oldu. Ben tam 35 gündür kızımı doğru tutturamiyorum memeye. İkinci hafta kilo almadı hiç ondan sonra yanlış emzirdigimi anladım. Hastaneye ne zaman gitsek orada yarım saat emiyor yutkundugunu hissediyorum.hemsire doğru tutturuyor hep. Ben evde yaptığımda göğüs ucumu emzik olarak kullanıyor. Aynı durumu yaşamış var mı aramizda? İzlemedigim video kalmadı doğru tutuş için. Olmuyor olmuyor. İki haftadır aç kalmasın diye sagip biberon vermeye başladım. Öyle çaresiz hissediyorum ki...

Merhaba ben de ilk zamanlar tutturamıyordum zaten ağızları da minicik çeneleri de güçsüz. Sonra ebe bana memeyi C şeklinde tutmamı gösterdi bebek tamamen senin göğsüne dönük aynı hizada olacak dedi eğer kahverengi kısmı bebek kendi alamıyorsa sen iki parmağının arasına al bastır iyice ağzına yerleştir dedi. Benimki böyle böyle zamanla düzeldi ve dedi uyuyup emzik gibi yapmasına izin verme ayak altını gıdıkla uyansın çenesine de alttan destek ver sürekli inş. olacaktır

Sadece göğüs ucu değil göğsün kahverengi kısmını alabildiği kadar almasını sağlayın

Biberon verdiğin sürece emzirmen düzelmiyor. Biberon emme refleksini bozar ve bir süre sonra meme reddiyle karsilasman büyük olasılık. Direk çöpe at evdede bulundurma . Ben iki ay doğru tutturamadım. Bu yüzden meme ucu yaraları ve mama takviyesi vererek ilerledim. Aynı zamandada sütümü arttırmak için emzirme sonrası sağım yaptım. Çok video izledim şöyle böyle yapın diyen ama bebeğim ağzını açmıyordu güzelce ısrarla küçücük açıyordu sadece ucunu alıyordu.

Bebeginin kafası memeye dönük karın karına olmalısın ,siyah bölgeyi mümkün olduğunca ağzına sokun değilse alttan üstten içeri sokun . Dudakları dışa dönük olmali değilse siz dışa döndürün. Böyle yapa yapa bebeğimde emmeyi öğrendi . Çenesi de kuvvetlendi iki ay sonunda kendi tutmaya başladı. Az sabır yani. Uzun uzun emzir sık sık geceleri atlama emzirmeyi mutlaka emzir . Sonra ver takviyeni kaşık biberonla.

Son düzenleme:
Bebek emzirme yastigi kullansaniz belki onunla daha rahat edersiniz,veyada ona benzer evde yastik varsa.
Ben ilk zamanlar evdeki yastiklarla rdestekliyodum oyle daha rahat ediyodu

Öncelikle biberondan derhal vazgeçin. İşler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Zaten zor emiyormuş, biberonun konforuna alışırsa hiç emmez. Ben en rahat pozisyonu ayaklarımı düz uzatabilcegim bir yere oturarak buldum. Bebeği emzirdigim taraftaki bacağımı kendime doğru çekiyorum ve o bacakla bebeği destekliyorum. Hem mesafe hem açı olarak iyi oluyor. Bir de altta kalan kolunu belimin yanından asaga veriyorum o zaman da bana daha yakın oluyor. Araya kolu girerse zor oluyor. Ben emzirme yastigiyla yada normal yastıkla asla rahat edemedim mesela. Tek sıkıntı o pozisyona alışınca dışarda,misafirlikte vs zor oluyor biraz.

ben de 10. gun emzirme danismani sayesinde tutturmustum tirmanma pozisyonunda ilk 2 gun zor tutturdum sonra alisti gitti tirmanma pozisyonunu deneyebilirsiniz alismasi icin sonra besige donersiniz ben oyle yapmistim

Saglayamiyorum
Yani surekli uc emiyor sonra memeden ayrılınca elini emiyor. Sütüm var bu arada ama doğru kavramadigindan yeterince cekemiyor gibi geliyor. Dediğiniz sorun bende var dudaklar dışa dönük değil çok ağız açmıyor ve alt çene göğse yapisik areolanin çoğu ağızda değil. Göğüsten iki üç dk sonra ayrılıyor bir daha yakalamaya çalışıyor. Sizce kirlettigi bez sayisini takip edip hiç biberon vermemek mantıklı mı? Çünkü bu bebek benim emzirmem sonrasi biberon verirsem çılgın gibi emiyor yalayıp yutuyor sütü. Ben de aç bıraktım diye vicdan azabı yapıyorum. Ben yurt dışındayım burada anne bebek grubu kursuna gittim bizimkiler de böyle dediler sık sık az emiyormus sizin nasıldı yani bir iki dk emerek sürekli bırakmasi normal mi?

Eşim gogsumde uyuyup yatağa koyar koymaz ağlayıp yine yumruğunu emdiği için aç bu çocuk biberonla ver diyor. İkinci hafta bir de ki alması durmuştu o yüzden de endiseleniyoruz. Ama gittiğim kurstaki ebelere kalsa bu çocuk emiyor. Sonra youtubedaki doğru kavrama videolarına bakıyorum benimki asla öyle değil. Göğüs ucumu emiyor. Ne yapacağımı sasirdim. Bebebinsurekli açmış gibi davranması ama gogse gelince bir iki dk emme girişiminde ağzından çıkarıp tekrar tekrar denemesi normal mi sizce?

ben de 10. gun emzirme danismani sayesinde tutturmustum tirmanma pozisyonunda ilk 2 gun zor tutturdum sonra alisti gitti tirmanma pozisyonunu deneyebilirsiniz alismasi icin sonra besige donersiniz ben oyle yapmistim
Bana da o pozisyonda daha iyi tutar defiler ama bende fark etmedi bebek ucunu yajadiktan sonra iyice çekip yapismaya çalışıyor kocaman açıpvaerolayi da almiyor

Bebeğiniz çok küçük. Meme isteğini direk açlıkla bağdaştırmak doğru olmaz. Doymak değil onun derdi,çoğu zaman temas istiyor. O yüzden yerine koyunca uyanıyor çünkü kokunuzu kaybediyor. Kilo alımı da aylik takip edilen bişey,haftalık almamış olmasına takılmayın bence. Cisli bez sayısı önemli. Emerken tekrar tekrar tutup bırakmayı benimki de yapardı. Ağaç kakan gibi bir hareketi olurdu.

Kesinlikle ben de ağaç kakan misin diyorum sürekli öyle bi de memeyle kavga ediyor. Ayrıca göğsümu bosaltaniyor sizce bu normal mi?

Kesinlikle ben de ağaç kakan misin diyorum sürekli öyle bi de memeyle kavga ediyor. Ayrıca göğsümu bosaltaniyor sizce bu normal mi?
Benimkide kavga ederdi evet. Çok normal. Bosaltamamasi da çok normal. Zaten daha midesi küçücük bir de çabuk yorulur. Hep en son emdiği memeden baslayarak devam edin emzirmeye.

Maalesef benimde göğüs ucum çok yok ilk kızımda çok zorlammıştım doğru tutturamadığım için aç kalmıştı ilk hafta sarılık olmuştu mama verdim mecbur bu sürede emzirirmde diye düşündüm ama maalesef meme reddi yaşadım zaten emzirmeyi de beceremediğim için 3 ay emdi yavrum.
2. Kızımda artık tecrübelenmiştim iki elimle göğüsün kahve yerini sağdan soldan tutup büzüştürüp ağzına soktum sonra dudağını düzelttim içe dönükse öyle öyle alıştık 2 yaşına kadar emzirdim.

kucağınıza bi yastık alın bebeği yatırın dediğim gibi memenin kahve kısmını büzdürüp verin öyle öyle alışırsınız. İki elinle iyice büzdürmeseniz yine ucunu tutar

Benim bebeğime üst uste biberon vermediğinden uzun uzun emerdi. Mesela dk tutardım 30 dk az emzirmezdim iki meme 1 saat emzirirdim .Sarılık oldugundan düzgün ememedigi için mama ya başladım . Kaşık biberonla verdim ,Sonra sağım yapardım Sütünü arttırmanın yolu yeni doğan döneminde sık sık emzirmekdir. Emzirmeye engel her türlü plastiği sokmadim . Biberon veya emzik. Bebeğime ve kendime emmeyi ogretttim. Fakat bu 2 ayımı aldı bu zaman zarfında her emzirmede ağladım bağırdım acıdan.
Yenidoğan bebehin migdesi kiraz kadar 1 haftada sonunda yumurta kadar yani minicik. Bebekler sadece aç olduğunda değil üşüdüğunde terlediginde, sıkılınca yada gazı olduğunda yada sadece ozlediginde o kokuyu meme isterler. Sadece ac olduğunda değil yani refleks emerek dış dünyaya adapte oluyorlar. Bebekler dogduklarini 3 aydan sonra anlıyorlar. Şunu kabul edin bu bebek 3 ay sizin yaka igneniz gibi yakanizdan düşmeyecek. Ayrıca memenizi etrafindeki ufak noktalardan anne karnındaki sıvının kokusu salgılanıyor tek tanıdık koku sizin kokunuz .Hep emzirmelisiniz . Sık sık. 2 ay sonunda dediğim gibi bebeğinizin dudaklarıni dışa döndürüp ve siyah bölgeyi sokuşturun. Sonra çenesi kuvvetlenir etrafin farkına varınca bu emzirme süresi hem kısalıyor hemde öğünler arası uzuyor. Şuan takviye veriyorsanız pat diye kesmeyin. Yavaş yavaş yapmalısınız. İlk önce CC sonra öğün olarak yani. Sadece ucunu emdiginden süt az geliyor bu süt iside arz talep olduğundan ne kadar çekerse okadar süt olduğundan emzirme sonrası sağım yapıp memede sut birakmayin sütü arttırmak için sağım yapın boş boş .2 saatte birde emzirin gecede dahil. Gece emzirmeleri çok önemli sütü arttırir. Bol su için 3-4litre. . Ve kesinlikle biberonu üst üste vermeyin. Kaşık biberonlar var onunla verebilirsiniz veya eds ( emzirme destek sondası ) ile.

Teşekkür ederim cevap verdi için ,

Tekrar yazıyorum bebeğim bugün kucagimdan bir sn bile inmiyor. Aktif emiyor gibi düşünmeyin. Tutuyor bırakıyor huysuz gibi. Ve uyumuyor. Iki saatte bir emmek diye bir şey yok iki öğün arasında mola yok bu nasıl bir şey ya sık emmekten kastınız bu mu

Emzirdikden sonra takviyenizi verin kaşık biberonla eğer aç olduğunu düşünüyorsanız. Uyumamasinin nedeni sağlık açısından bir sorunu yoksa aclikdir. Verin 30 CC 60 CC ne veriyorsanız . Sakince uyursa her emzirme sonrasi verin . Sagim yapın arkasındaki sutunuz artsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…