Doğru çene kapanışı??

Dogru kapanis alt dislerin geride olmasi seklindedir. Ben de yay taktım ve bununla ilgili konu acmisligim var. Ama benimki sadece altta dis arasını açmak içindi. Yine de berbatti:KK53:
işte bende bunu anlatmaya çalıştım alt dişler geride olacak ki çene kapandığında üst dişler alt dişlerin üstünü örtecek anlatamadım galiba :110::KK53:

ama size son bir tavsiyem olsun hatta çok öenmlio_O
tel tedaviniz ne zaman bitçek bilmiyorum ama bitince teller çıkınca size kalıp veriyorlar. ve bu kalıbı şuan hatırlamıyorum belirli bir süre geceleri uyurken takmanız isteniyor. bir anda tel çıkınca dişler boşluğa düşüp oynamasın bozulmasınlar diye.. ben o aparatı geceleri takmadım çok zor geldi:KK53::KK53: ve sonuç olarak alt çenemde ön dişimde bir yamulma oldu. belirgin değil ama ben anlıyorum. insan o kadar yıl acı çektikten sonra böyle birşey olması moralini bozuyor.
siz siz olun telleriniz çıkınca o aparatı güzelce kullanın..
:KK45::KK45::KK60:
çene ve dişlerim düzelsin eksiksiz yapicam düzelsin yeter ki :KK70:

ama size son bir tavsiyem olsun hatta çok öenmlio_O
tel tedaviniz ne zaman bitçek bilmiyorum ama bitince teller çıkınca size kalıp veriyorlar. ve bu kalıbı şuan hatırlamıyorum belirli bir süre geceleri uyurken takmanız isteniyor. bir anda tel çıkınca dişler boşluğa düşüp oynamasın bozulmasınlar diye.. ben o aparatı geceleri takmadım çok zor geldi:KK53::KK53: ve sonuç olarak alt çenemde ön dişimde bir yamulma oldu. belirgin değil ama ben anlıyorum. insan o kadar yıl acı çektikten sonra böyle birşey olması moralini bozuyor.
siz siz olun telleriniz çıkınca o aparatı güzelce kullanın..
:KK45::KK45::KK60:
Ben şu an o aparat aşamasındayım. 1 yıldır takıyorum o lanet şeyi. Daha ne kadar takacağım acaba? Doktor bir şey soylemiyor

aparat dediğim hani şu yaşlılar ağzına takar ya geceleri suya koyar onun gibi birşeydi. bahsettiğiniz oysa 1 yıldır takıyorsanız uzun bile takmışsınız.
ama bide tel çıktıktan sonra üst çene ön dişler ve alt çene ön dişlerin arkasına incecik tel koyuyor bu 2 sene kalıyor. benim doktorum 2 seneden fazla dursun daha iyi olur falan dedi ama internetten ve diğer doktorlardan araştırdım 2 seneyi geçince artık diş çekilmesine yol açıyor. 2 seneyi geçirmeyin derim. bide orda tel olduğu için tam temizlenemiyor diş taşı tartar çürüme olabiliyor. ince tel takanların kullandığı küçücük fırça oluyor ya hani tel aralarını temizlemek için, onunla sürekli temizleyin her fırçalamadan sonra

Bende tel tedavisi gördüm. Çenemi kapatınca üst çene ve alt çene tam üst üste oluyordu. Ama normali olması gerekeni üst çene ve alt çene kapandığında alt çene arkada olacak üstteki dişler alttaki dişleri kapatacak. Resimdeki aparattan bendd taktım lanet birşeydi ağzımı açamıyordum:KK53: ama ortodontistiniz bunu zamanla düzeltiyor. Siz ona güvenin:KK45:
Ne kadar kapatmasi gerekiyor ? Tamamen mi ?
Benim o şekilde ama bana o durusun hata olduğunu söyledi bi doktor
Kafam çok karışık

Bunun aynısindan takmistım bu çıksın da tel yıllarca durabilir diyodum ama şimdi çok mutluyum tabi iyiki takmisim gülmekten ağzım kapanmiyo:KK48:

Doktor bana dislerim bozulmasın diye aparat vermedi ama ön dislerimim arkasında tel var o da hiç rahatsız etmiyo varlığını hissetmiyorum bile

Bunun aynısindan takmistım bu çıksın da tel yıllarca durabilir diyodum ama şimdi çok mutluyum tabi iyiki takmisim gülmekten ağzım kapanmiyo:KK48:

Doktor bana dislerim bozulmasın diye aparat vermedi ama ön dislerimim arkasında tel var o da hiç rahatsız etmiyo varlığını hissetmiyorum bile
Neden takılıyor bu peki ? Ne ise yarıyor

Ne kadar kapatmasi gerekiyor ? Tamamen mi ?
Benim o şekilde ama bana o durusun hata olduğunu söyledi bi doktor
Kafam çok karışık
Tam değil, ağzınızı kapatıp ıııı yaptığınızda alt çene geride kalacak. Üat çenedeki dişler alt çenedeki dişlerin yarısını kaplıcak. Yani aynada baktığınızda ıııııı yapıp alt çenedeki dişlerin alt kısımlarını göreceksiniz üstlerinde üst çenedeki dişler olacak

Arkadaşlar benim tel tedavim 1 senedir devam ediyor.
Dişlerime tel takıldı yani çene tedavim yoktu.
Sadece damağımda yer açılsın diye bir yay taktılar. Doktor takarken çeneni zorlar ama sen güce karşı koymayı dene dedi.
Taktıkları yay ;

Eki Görüntüle 1627202
Fakat çene yapım değişti sanki.
Doğru çene kapanışı nasıldır arkadaşlar?
Benim üst damağımdaki dişler alt çenemin yarısını kapatıyordu.
Şimdi tamamen üst üste yani üst damağımdaki dişler alt dişlerimi kapatmıyor tam hizadalar umarım anlatabildim.
Bu doğal mı :KK17:
üst dişlerin alt dişlerin yarısına kadar kapatması gerekiyor

X