Doğru çene kapanışı??

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.643
6.058
Arkadaşlar benim tel tedavim 1 senedir devam ediyor.
Dişlerime tel takıldı yani çene tedavim yoktu.
Sadece damağımda yer açılsın diye bir yay taktılar. Doktor takarken çeneni zorlar ama sen güce karşı koymayı dene dedi.
Taktıkları yay ;

hqdefault.jpg

Fakat çene yapım değişti sanki.
Doğru çene kapanışı nasıldır arkadaşlar?
Benim üst damağımdaki dişler alt çenemin yarısını kapatıyordu.
Şimdi tamamen üst üste yani üst damağımdaki dişler alt dişlerimi kapatmıyor tam hizadalar umarım anlatabildim.
Bu doğal mı :KK17:

Bende tel tedavisi gördüm. Çenemi kapatınca üst çene ve alt çene tam üst üste oluyordu. Ama normali olması gerekeni üst çene ve alt çene kapandığında alt çene arkada olacak üstteki dişler alttaki dişleri kapatacak. Resimdeki aparattan bendd taktım lanet birşeydi ağzımı açamıyordum:KK53: ama ortodontistiniz bunu zamanla düzeltiyor. Siz ona güvenin:KK45:

Bende tel tedavisi gördüm. Çenemi kapatınca üst çene ve alt çene tam üst üste oluyordu. Ama normali olması gerekeni üst çene ve alt çene kapandığında alt çene arkada olacak üstteki dişler alttaki dişleri kapatacak. Resimdeki aparattan bendd taktım lanet birşeydi ağzımı açamıyordum:KK53: ama ortodontistiniz bunu zamanla düzeltiyor. Siz ona güvenin:KK45:
ay çok sevindim bundan takan ilk defa birisini buldum :confused:
sormayın ne lanet bir şey ya. 1 ay yemek yiyemedim bunun yüzünden.
yani başıma yeni bir iş açılsın istemiyorum zaten zor bir tedavi geçiriyorum düzelir değil mi ya

Sizin başta zaten yarısını kapatıyorsa çene de bir probleminiz yokmuş. Taktığınız aparattan kaynaklı geçiçi süreliğine değişmiş olabilir.doktorunuz geri onu ayarlar.

Sizin başta zaten yarısını kapatıyorsa çene de bir probleminiz yokmuş. Taktığınız aparattan kaynaklı geçiçi süreliğine değişmiş olabilir.doktorunuz geri onu ayarlar.
evet başta çenende bir problem yok demişti, sonradan oldu bu; çok teşekkür ederim

ay çok sevindim bundan takan ilk defa birisini buldum :confused:
sormayın ne lanet bir şey ya. 1 ay yemek yiyemedim bunun yüzünden.
yani başıma yeni bir iş açılsın istemiyorum zaten zor bir tedavi geçiriyorum düzelir değil mi ya
Valla benim bile düzeldiyse herkesin düzelir. Tam 4 yıl tel tedavisi gördüm:KK53::KK53: çenemde problem vardı üstteki dişimi çektiler yenisi gelmedi lazerle yaktı eti . Etin içindeki dişe tel taktı onu aşağı çekti bla bla bla derken 4 yılın sonunda inci gibi dişlerim oldu:KK45::KK45:

Valla benim bile düzeldiyse herkesin düzelir. Tam 4 yıl tel tedavisi gördüm:KK53::KK53: çenemde problem vardı üstteki dişimi çektiler yenisi gelmedi lazerle yaktı eti . Etin içindeki dişe tel taktı onu aşağı çekti bla bla bla derken 4 yılın sonunda inci gibi dişlerim oldu:KK45::KK45:
benim de köpek dişim çıkamamış yer bulamayıp, yay taktılar. yaydan sonra çenem böyle olunca moralim bozuldu. şimdi yer açıldı damağı yarıp tel takıp geri diktiler, gelmesini bekliyoruz :KK45:

benim de köpek dişim çıkamamış yer bulamayıp, yay taktılar. yaydan sonra çenem böyle olunca moralim bozuldu. şimdi yer açıldı damağı yarıp tel takıp geri diktiler, gelmesini bekliyoruz :KK45:
zor valla ben çok çektim. ama inanın ki sonunda o tel çıkarken içinizi bir huzur kaplıyor bir mutlu oluyorsunuz kendinizi yadırgıyorsunuz bu ben miyim falan diyorsunuz :KK45::KK53: sonuç olarak çekilen acılara değiyor. inci gibi dişlere kavuşmanız dileğimle :cool:

zor valla ben çok çektim. ama inanın ki sonunda o tel çıkarken içinizi bir huzur kaplıyor bir mutlu oluyorsunuz kendinizi yadırgıyorsunuz bu ben miyim falan diyorsunuz :KK45::KK53: sonuç olarak çekilen acılara değiyor. inci gibi dişlere kavuşmanız dileğimle :cool:
ay çok teşekkür ederim içimi ferahlattın:KK19:

Dogru kapanis alt dislerin geride olmasi seklindedir. Ben de yay taktım ve bununla ilgili konu acmisligim var. Ama benimki sadece altta dis arasını açmak içindi. Yine de berbatti:KK53:

ama size son bir tavsiyem olsun hatta çok öenmlio_O
tel tedaviniz ne zaman bitçek bilmiyorum ama bitince teller çıkınca size kalıp veriyorlar. ve bu kalıbı şuan hatırlamıyorum belirli bir süre geceleri uyurken takmanız isteniyor. bir anda tel çıkınca dişler boşluğa düşüp oynamasın bozulmasınlar diye.. ben o aparatı geceleri takmadım çok zor geldi:KK53::KK53: ve sonuç olarak alt çenemde ön dişimde bir yamulma oldu. belirgin değil ama ben anlıyorum. insan o kadar yıl acı çektikten sonra böyle birşey olması moralini bozuyor.
siz siz olun telleriniz çıkınca o aparatı güzelce kullanın..
:KK45::KK45::KK60:

X