• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru Birikim Türü

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.073
198
Selamlar, uzun zamandır aklımda olan bir konu vardı artık harekete geçmem gerekiyor.

Sözlüyüm seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Para biriktirelim kenarda üç beş kurusumuz olsun sıkıştığımızda imdadimiza yetişecek birikimimiz olsun istiyoruz.

Bu yüzden bi hesap açmayı düşündük. Her ay yatıracağımız belli bi miktar olmayacak. Bazen 100 bazen 300 bazen 500 bazense 50 anca yatırırız aylık durumumuza bağlı yani. Ben altın hesabı daha uygun olur diye düşündüm. Ama hangi banka nasıldır yoksa başka hesap türü daha uygun mudur bilemedim.

Bu konuda bilgisi olanlar aydinlatabilir mi? Malum yaz gelip altın daha yükselmesine açmak lazım bir an önce.

canım benim maaşım ziraat bankasına yattığı için ben birikimlerimi orada yapıyorum. bir vadesiz altın hesabım var, bir de yatırım fon hesabım. her ay düzenli olarak biraz altın, biraz fon alıyorum. istersen araştır. bereketli olsun şimdiden.

canım benim maaşım ziraat bankasına yattığı için ben birikimlerimi orada yapıyorum. bir vadesiz altın hesabım var, bir de yatırım fon hesabım. her ay düzenli olarak biraz altın, biraz fon alıyorum. istersen araştır. bereketli olsun şimdiden.
Bankadan bankaya farkediyor mu altın hesapları?

Bizim yatiracagimiz miktar çok yüksek olmadığından birde her ay farklı miktarlar yatırma ihtimalimizden dolayı altın düşündüm ama fon hesabı nasıl siz hangisini tavsiye edersiniz?

Teşekkürler cevabınız için bu arada kimse yazmayacak sandım bi an :)

Bankadan bankaya farkediyor mu altın hesapları?

Bizim yatiracagimiz miktar çok yüksek olmadığından birde her ay farklı miktarlar yatırma ihtimalimizden dolayı altın düşündüm ama fon hesabı nasıl siz hangisini tavsiye edersiniz?

Teşekkürler cevabınız için bu arada kimse yazmayacak sandım bi an :)
çok fark olacağını sanmam. ben ziraat 2025 tip fon alıyorum canım.

yatıracağınız para gram alacak kadar olacaksa 1 gram da olsa alın. yok olmuyorsa vadesiz hesapta dursun biraz, yettiğinde alın. benim vadesiz altın hesabım var.:KK66:

yatıracağınız para gram alacak kadar olacaksa 1 gram da olsa alın. yok olmuyorsa vadesiz hesapta dursun biraz, yettiğinde alın. benim vadesiz altın hesabım var.:KK66:
Bende öyle düşündüm her ay gram alacak kadar atarız en azından. Akmasa damlar.

Bakıyorum fona da o zaman teşekkürler :)
ben uzun zamandır birikim yapıyorum. riski bölme adına bu yolu seçtim. çünkü her ay en azından maaşımın 1/3 ünü birikime ayırdım. fiziki altın da alıyordum (artık bıraktım), döviz ve fon. artık tercih senin. ama yerinde olsam vadesiz altın hesabı açar, orda biriktirirdim.

ben uzun zamandır birikim yapıyorum. riski bölme adına bu yolu seçtim. çünkü her ay en azından maaşımın 1/3 ünü birikime ayırdım. fiziki altın da alıyordum (artık bıraktım), döviz ve fon. artık tercih senin. ama yerinde olsam vadesiz altın hesabı açar, orda biriktirirdim.
Altında çok risk var mı? Yani düşmeye başlayınca hemen bozdurup yükselmeden tekrar alabiliyoruz değil mi? Takip etmek gerek sadece sanıyorum.

Altında çok risk var mı? Yani düşmeye başlayınca hemen bozdurup yükselmeden tekrar alabiliyoruz değil mi? Takip etmek gerek sadece sanıyorum.
canım ben uzun vade düşündüğüm için çok çok uççmadıkşa her ay düzenli aldım. sen de bir yıl üçün düşünüyorsun. bu sda uzun sayılır. bence hiç takılmadan düzenli bir şekilde al, biriktir. satarken hiç zararın da olmaz.

canım ben uzun vade düşündüğüm için çok çok uççmadıkşa her ay düzenli aldım. sen de bir yıl üçün düşünüyorsun. bu sda uzun sayılır. bence hiç takılmadan düzenli bir şekilde al, biriktir. satarken hiç zararın da olmaz.
Altın hesabına +1 koydum o halde benimde içimden o geçiyordu. Çok teşekkürler:)

Altin hesabı mantıklı. Ayrıca az az döviz de alabilirsiniz. Ben riski dağıtmak adına çeşitli yatırımlara yöneliyorum. Zaten zamanla ekonomiyi takip edeceğiniz için size en uygun gelen yatırımlara yoneleceksiniz. Yeter ki birikiminiz devamli olsun...

Altin hesabı mantıklı. Ayrıca az az döviz de alabilirsiniz. Ben riski dağıtmak adına çeşitli yatırımlara yöneliyorum. Zaten zamanla ekonomiyi takip edeceğiniz için size en uygun gelen yatırımlara yoneleceksiniz. Yeter ki birikiminiz devamli olsun...

Altın +2 oldu. Parcalamayi düşündük ama minik minik baslayacagimiz için şimdilik tek bi yerde toplama daha mantıklı gibi geliyor. Sonrasında dediğiniz gibi deneye deneye dağıtırız sanırım.

Allah devamını getirsin inşallah bi başlayalım da :)

Back
X