Doğuma Hazırlık Doğmamış oğlumun isim sorunsalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Isim konusunda klasik isimlerden yanayim ben. Nasipse benim de bir oğlum olacak ve adi Yahya olacak. Yahya olmasaydi Hasan Hüseyin falan koyabilirdim. Ömer ismi de çok hoşuma gidiyor. Tual bana isimden ziyade takma bir admis gibi geldi nedense.

Baybars olabilir, benim cok hosuma gidiyor. Hem aslinda klasik, hem kulaga melodik geliyor hem de farkli oyle herkeste olan bir isim degil :) Veya Sarp ya da Pars... Off fikirim cok cocugum yok :)

Tual koyacaksınız yanına daha bilindik-soylemesi kolay ve unisex olmayan bir isim koymanızı tavsiye ederim. İsim koyarken Soyisminizi de lütfen dikkate alin.Hepsi yan yana gelince tekerlemeye dönebiliyor çocuğun ismi

Kızım olursa adı belli de hiç oğlum olursa diye düşünmemiştim. Şimdi enerjisi yüksek olsun vs deyince siz ilk aklıma gelen isim Aslan.
Bu arada erkeklerde isim soyadı uyumu güzel olmalı bence.

Bugün isim konuları üst üste geldi çok merak ettim oğlunun ismini :)

Altuğ önerilmiş bence çok mantıktı. Tual bana erkek için uygun bir isim gibi gelmedi.

Tual'in bir anlamı var mı sözlükte? anlamı olan ve de güzel anlamlı olan kulağa hoş gelen bir isim olmasını tavsiye ederim.bir arkadaşım vardı, ailesi kendi isimlerinden bir isim uydurup koymuşlar ona o da üniversitedeyken mahkeme yoluyla Ali ismini almıştı. Ben klasik isimleri seviyorum Zeynep, Elif, Züleyha benim favorilerim. Bir arkadaşımın kızının adı Masal... benim koyabileceğim bir isim değil ama güzel aslında bunu da düşünebilirsiniz.

Bir arkadaşım Cansu koymuştu kızının adını

Su ile eşinin adı başlıyordu kendi adı da Gonca idi

Kızın ismi de bilindik olunca sıkıntı olmamıştı

Benim oğlumun ismi Metehan. Bir daha oğlum olursa Tunahan ya da Atahan koymak istiyorum.
Ural
Uygar
Altan
Meriç
beğendiğim isimler.

Son düzenleme:
Niye iki isim koyarlar hic anlamiyorum ? Dididin dididin.Ahmet bayram,merve sena..Bana hic mantikli gelmiyor.Sinifta seslenmesi de bir okadar zor oluyor cift isimli cocuklara.
Bana karizmatik geliyor iki isim. Ama birbirine uygun olacak isimler. Merve Sena gibi olmayacak :)

İlla isminizin hecesi olsun derseniz Altuğ olabilir.
Ya da birinizin ismiyle tuna, tuğyan (eski bir Aydilge şarkısında geçen erkek ismiydi. Anlamını bilmiyorum) , tunç, Alp, Ali, alaz filan koyabilirsiniz.

Tual bunu cocuk bi 7 yaşina kadar soyleyemiyecek .
Anlami guzel bir isim olsun yeterli bence .
Ebced hesabi var cocugun zeka ve fikir sayısini ismi belirliyor .Ilgilenirseniz bir arastırın .

Bende bu çok fazla koyulan isimleri koymayın koymayın diyenleri anlamıyorum ben poyraz koyucam çevremde hiiç yok, bilmem nerenin şehrinde kim koymuşsa koysun bence çevrede yoksa bu tarz isimler koyulur ne olmuş yani herkesin yorumunda aynı şey
"Rüzgar,çınar,miraç vs koymayın koymayın " diye diye milletin aklına saçma sapan isimler sokuyolar farklı olcak diye. koyulur gayette güzel olur isim birazda oturaklı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…