Sünnet Doğar doğmaz oğlunu sünnet eden var mı???

wrose

MURAT & DEFNE
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
1.618
0
356
İstanbul
merhaba annelerrr
hepinize öncelikle bebişlerinizle sağlıklı bir ömür diliyorum..
benimde allah kısmet ederse temmuz-ağustos gibi bir oğlum olacak.. doğduğunda sünettini hemen yaptırmak istiyorum sonrada kıyamam oğluma.. henüz doktorum ile konuşmadım, aranızda oğlunu doğar doğmaz sünnet eden tecrübeliler var mıı?? nasıl bi işlem uyguluyorlar bebeğin bakımı zorlaşıyor mu, ne kadar zamanda iyileşiyor .. lütfen bilgisi olan paylaşırsa sevinirimm.. şimdiden herkeze teşekkür ederimm a.s.

Doğmadan önce düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim.Çok ufak olduğu için kıyamadım içim el vermedi başka zamana erteledim...

canım biz 22 günlükken yaptırdık rahat oldu ilk önce doğar doğmaz düşünüyordum ama hem göbeği hem sünneti derken bezlenmesi zor olur diye düşündük

kardesimide 28 günlükken sünet etmisler daha erken yarasi iylesiyomus daha rahat oluyomus daha büyk olan kardesim daha cok zorluk cekmis ama bana sorsaniz ben kiyamam

55 günlükken sünnet oldu oğlum rahat geçti 15 güne kalmadı iyileşti ama tavsiye etmem ya
çünkü antibiyotuk veriyosun agğrı kesici veriyosun
onun daha bağışıklık sistemi gelişmedi ki bence bekle derim
ama bezlemesi falan kolay bir beden büyük bez kullandık saatinde de ağrı kesici verince zorlanmadık
biz zorunlu yaptırdık pipisinin ucunda beyaz kireç gibi bir tortu vardı bir kontrol edin derim ben oynarken gördüm
yazık cocuk işi yapamadığından çok zorlanıyodu bide kesik kesik çiş yapıyodu
ama bence bekle derim

büyüyünce daha zor oluyor o yüzden hemen istiyorum, bebişlerin acı hissi çok fazla değil demişlerde bana şimdi korkmaya başladım acı çekmesine dayanamam kıyamam ki yaa

3 oğlum var hepside ilk haftalarında sünnet oldu bu işte annemin payı büyük o önermişti çünkü şimdi iyiki böyle olmuş diyorum avantajları çok en önemlisi acı çekmiyorlar 3 günde iyileştiler tabii sünneti yapacak kişinin uzman olması şart elbette ben antibiyotik vermedim sadece sünnet bölgesine acısını azaltacak anestezik etkili krem sürdüm

öğrendiğim kadarıyla bebekler doğduğunda ilk 7 gün o bölgede sinirler gelişmezmiş, o yüzden bebek hiçbirşey hissetmezmiş. böylesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. bir arkadaşım doğar doğmaz sünnet ettirdi oğlunu, göbeğinden daha çabuk iyileştiğini söylüyor. benim bebeğim de ağustos ta olacak, daha doktorla konuşmadım ama ben de doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyorum.

oyle bır nıyetım vardı hatta dogdugunda doktoru 7.gununde yapalım dedı ama ben ıyılesemedım cokta zorlu bır dogum oykum oldugundan kıyamadım
onumuzdekı ay 8.aylık oldugumuzda yaptırıcaz ınsa allah

Benim oğlum geçen hafta sünnet oldu sünnetini öğle saatlaerinde oldu o gün biraz ağladı ve acıdı hissetti haliyle ama ertesi gün pipisinin üstüne yatabiliyordu şu an oldukça iyileşmiş..Biz doktora danıştığımızda erken mi diye kendi oğlunu 37.günlükken yapmış ve antibiyotiik kullanmadım dedi..<hatta geç diye takıldı oğlum 8.ayını yeni doldurdu anne için çok üzücü ama her yaşta üzülür insan evladı ağlarken herkes iyi oldu dedi ama ben yorum yapamıycam Allah ın emri yaptırdık umarım sorun çıkmaz..

selamlarr
sağlıklı bi doğum gerçekleştirdim ama malesef oğlumda inmemiş testis sorunu ile karşılaştık, testis karın içinde olduğundan dolayı beklemeden ameliyat dedi götürdüğüm birçok dr ve 7 aylıkken ameliyat oldu ve sünnetinide birlikte yaptıkk allahıma şükürler olsun iyi geçti pipisi 2 günde iyileşti zaten sünettini erken yaptırmak istiyordum böyle nasip oldu bizee , bence hiç bir sakıncası yok hemen iyileşiyor iyiki yaptırmışım diyorum şimdi , darısı olmayanların başınaa

wrosecumm tatlım bende oğlumu sünnet ettirmek istiyorum doğar doğmaz 7 yaşına gelincede prosedürleri yerine getiririz diye düşünüyorum düğünü kınası vs ama korkuyorumbebeğimin çok acı çekmesinden kafamçokkarıştı

canım hiç korkma gizemciğim inan anne yüreği doğduğundada aynı büyüdündede aynı içimiz sızlayacak, ben doğar doğmaz yapmadım ama daha ufakken yapılmış oldu ve inan bana ilk gün bide sonraki gün biraz zor oluyor sonrası iyikide yaptırmışım diyorsun, göbeği düşmeden iyileşir cnmm
hem bende büyüsün oğluma sünneti için cicilerini alıp dolaştıracağım kınasını ve mevlütünüde yapacağım inşş cnmm yerimseniben

Ben sezeryanla doğum yaptım ve ertesi günü daha hastaneden bile çıkmadan oğluşumu sünnet ettirdim. Eğer sarılığı falan yoksa ve tüm tahliller ve kontrolller temiz çıkarsa hemen yapabiliyorlar. Şu anda oğluşum 1.5 yaşında ve doktora kontrole gittiğimizde bile gerilen bir çocuğu nasıl sünnet ettiririm nasıl pansuman falan yaparım inanını bilemiyorum. Allahtan doğru bir karar verip hemen yaptırmışız. Yine oğlum olursa yine hemen yaptırmayı isterim. Hem pansumanı falanda çok kolay oluyor. ama çocuk cerrahının yapması şart.

arkadaslar,
36+1 günlük hamileyim, dogumdan sonra 1 hafta icinde oglumuzu sünnet ettirmeyi düsünüyoruz..önce yazilanlar hep gecen seneye ait,bu zamana kadar yaptiran tecrübeli anneler , tecrübelerini paylasabilirler mi?
tesekkürler :1hug:

bEN DE DOĞUMDAN BİR GÜN SONRA OĞLUMU SÜNNET ETTİRDİM.gEREKEN TAHLİLLER UYGUN ÇIKINCA BİR ÜROLOJİ UZMANI TARAFINDAN SÜNNET YAPILDI. oĞLUŞUMUN PİPİSİ O KADAR ÇABUK İYİLEŞTİKİ BİZ BİLE ŞAŞIRDIK. GÖBEK BAĞI DÜŞMEDEN ÇOK ÖNCE PİPİ İYİLEŞİYOR DOĞRUUSU. bAKIMINDA DA HİÇ SORUN ÇIKMADI. iYİKİ YAPTIRMIŞIZ.

ben oğlumu 3 aylık olunca sünnet yaptırıcam acaba narkoz verirler mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…