• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal sakinleştirici

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.946
298
Mune Mune öncelikle dün konuyu evcil hayvanlar bölümüne açtım ama kimse görüp cvp bile yazmadı. Konum bir süre burda kalsın lütfen.
Biliyorum yasak ama bu sitede bir tek bdvde cvp aldığımız için sorun yaşıyoruz.

kızlar kedilerim var,son zamanlarda aşırı tüy döküyorlar. Bende doğum öncesi tüylerini kestirmek istiyorum fakat veterinerler doğal sakinleştirici vermiyorlar.
Bende karar verdim kendim kesmek istiyorum,ama doğal bir sakinleştirici arayışı içindeyim. Kullandığınız herhangi bir sakinleştirici var mı memnun kaldığınız?

Konuna limon sıkmış gibi olmayayım ama kedilerin tüylerini kestirmek hiç doğru değil. Hayvanlar bunalıma giriyorlar. Eğer bebek için önlem almak istiyorsan parazit aşılarının tam olması yeterli (ki tamdır eminim). Öbür türlüsü kedilere haksızlık.

Şakın öyle birşey yapma! Mamasını değiştir malt ve vitamin ver

Konuna limon sıkmış gibi olmayayım ama kedilerin tüylerini kestirmek hiç doğru değil. Hayvanlar bunalıma giriyorlar. Eğer bebek için önlem almak istiyorsan parazit aşılarının tam olması yeterli (ki tamdır eminim). Öbür türlüsü kedilere haksızlık.

Evet bende istemem ama 1 kedimin dökülen tüyleri çok çok aşırı.
Görsen inan hak verirsin. Bide bende alerji de var tüy yuttuğum zaman boğazım kısılıyor ve yara çıkıyor.
Yani mecbur kesicez.

Şakın öyle birşey yapma! Mamasını değiştir malt ve vitamin ver

Canım veyorum malt,vitamin. Ama öyle başedilelir derecede değil. Kedimin 1 inde anormal derecede dökülme var ve ne yaptıysak düzelme olmuyor veterinerler cilt alerjisi diyor.
Bende de tüye alerji var.
Bu zamana kadar sorun yapmadım ama bebek doğunca mecburum.

Canım veyorum malt,vitamin. Ama öyle başedilelir derecede değil. Kedimin 1 inde anormal derecede dökülme var ve ne yaptıysak düzelme olmuyor veterinerler cilt alerjisi diyor.
Bende de tüye alerji var.
Bu zamana kadar sorun yapmadım ama bebek doğunca mecburum.
Mamasının markası ne kuzum tüyler kesilince küsüyorlar şakın sen kesme pasiflora işe yaramıyor

Mamasının markası ne kuzum tüyler kesilince küsüyorlar şakın sen kesme pasiflora işe yaramıyor

Royal canin veriyordum nd ye geçtik. Ama hiç düzelme yok.
Sürekli peşlerinde şu tüy toplayıcılarıyla dolaşıyorum :) ama bebek doğduğunda bunu bir süre yapmam mümkün olmaz. O yüzden tek seferlik kesiym diye düşündüm. Düşün ki ayda 10 tane rulo (4 lü paket halinde) yetmiyor.
Girdiği yerleri de kısıtlamak istemiyorum bu sefer üzülürler diye. Şuan tek çarem tüylerini kısaltmak olucak malesef.

Bak şimdi oturdu buraya 2 dk filan oluyor ve dökülenlere bak.

Eklentiler

• 7F975467-30D1-40E5-AAFA-007BCA281F06.webp
    7F975467-30D1-40E5-AAFA-007BCA281F06.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 151
Bu çok fena tüy atıyor tara canım bol bol güvendiğin veterinere götür madem kestireceksin seni parçalar çünkü tüy kesimine değil makinanın sesine çok huysuzlasıyor

Bu çok fena tüy atıyor tara canım bol bol güvendiğin veterinere götür madem kestireceksin seni parçalar çünkü tüy kesimine değil makinanın sesine çok huysuzlasıyor

Tarıyorum buna rağmen böyle kuzum :(
Çok da üzülüyorum ama yapabilecek birşeyim yok.
İşte güvenilir bitane bile veteriner yok o kadar çok değiştirdik ki.
Bu tüy dökmeleri için bile bir sürü ilaç verdiler ama kullanmadım zarar vermemek için.
İlaç kullanmaktan ölür Allah korusun

Tarıyorum buna rağmen böyle kuzum :KK43:
Çok da üzülüyorum ama yapabilecek birşeyim yok.
İşte güvenilir bitane bile veteriner yok o kadar çok değiştirdik ki.
Bu tüy dökmeleri için bile bir sürü ilaç verdiler ama kullanmadım zarar vermemek için.
İlaç kullanmaktan ölür Allah korusun
Korkma ilaçtan benim kedim ölüyordu Allah razı olsun veterinerimizden onun sayesinde iyileşti istanbuldaysan bizim gittiğimiz veterineri tavsiye ederim Fatih yaşam

O ilaçlar çok sıkıntılı, bir kere yola çıkmadan evvel Lokum'a vermiştik sonrasında çok vahşi olmuştu. Ben eski evimdeki kedim Lokum'u direkt sakinleştiricisiz balkonda taraya taraya kesiyordum hatta hoşuna dahi gidiyordu. Tıraş makineleri çok sesli değil zaten. O yüzden kedileri çok korkutmuyor.

O ilaçlar çok sıkıntılı, bir kere yola çıkmadan evvel Lokum'a vermiştik sonrasında çok vahşi olmuştu. Ben eski evimdeki kedim Lokum'u direkt sakinleştiricisiz balkonda taraya taraya kesiyordum hatta hoşuna dahi gidiyordu. Tıraş makineleri çok sesli değil zaten. O yüzden kedileri çok korkutmuyor.

O şekilde deycem sanırım ama daha çok gerilmesinden korkuyorum..
zaten gergin bir kediş :)
Diğeri de çok korkak.. stres yapmasınlar diye düşünüyordum ama sağlık açısından en doğrusu sanırım ilaçsız yapmak..

O şekilde deycem sanırım ama daha çok gerilmesinden korkuyorum..
zaten gergin bir kediş :)
Diğeri de çok korkak.. stres yapmasınlar diye düşünüyordum ama sağlık açısından en doğrusu sanırım ilaçsız yapmak..
Kolay gelsin o halde şimdiden :3 sevgiler kedişe de.

Back
X