• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama doğal saç renginin boya ile bozulmuş olması

indescribable

sabırsız
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
49
0
46
İzmir
selam kızlar;
bu sabah annem moralimi bozdu. ya ben 21 yaşımdayım şuan ve 16 yaşımdan 19 yaşıma kadar yılda 2 kez farklı renkler (yazın kızıl kışın mavisiyah) boyadım. 19 dan sonra mavisiyah saçlarımı sarı yaptım sonra biyoform derken yıprandı kestirdim siyah yaptım epeydir boyamıyordum okulda bölümümün yemeği vardı onda değişiklik olsun diye renk attırdım olmadı.tekrar boyadım falan...

düzeltmeye çalışıyorum saçımı hiç bir işlem yaptırmıyorum/yapmıyorum.
annemin ne dediğine gelecek olursam; benim saç rengim kuzgun siyah tı, annem sabah kahvaltıda saç rengini bozmuşsun yeni çıkan saçların koyu kahve dedi.
moralim nasıl bozuldu anlatamam:43::43::43::43::43::43::43:

eski kuzgun siyah hallerine döndüremem değil mi saçımı?:43::43::43::43:
ay bilen söylesin takıntı haline getirdim üzülüyorum :43::43::43::43:

Merhaba pek anlayamadım
Kendi saçlarınız mı siyah yani doğal hali?
Ve anneniz boyama yüzünden doğal siyah saçlarınızın boyadıkça diplerden gelenleri de etkilediğini ve artık doğal renginizin koyu kahve olduğunu söyledi
Yani anladığım bu ona göre cevap vereyim;
Siyaha boyanan saçın üzerine açıcı kullanmadan daha açık bir renk çok zor elde edilir araya renk attırıp tutmaması bu yüzdendir
Ve boyanan saçın kendi saç renginiz (yeni çıkan ya da çıkmamış) üzerinde herhangi bir etkisi olmaz genetiği değişmez sonuçta insanın
Beni de korkutmuşlardı bu şekilde benim doğal saçım açık kumral-koyu sarı ve 4 yıl siyaha/mavi siyaha boyadım
Bana da artık saçların sarı olmaz koyulaşacak demişlerdi
Ama öyle bir şey olmadı diplerden gelen saçlarım hala eski renginde
Sanırım siz kendi saçınızdan daha koyu bir siyaha boyadığınız için diplerden gelen saç renginiz size daha açık göründü
Kısacası doğal saçlarınız hala aynı renk korkmayın :)

selam kızlar;
bu sabah annem moralimi bozdu. ya ben 21 yaşımdayım şuan ve 16 yaşımdan 19 yaşıma kadar yılda 2 kez farklı renkler (yazın kızıl kışın mavisiyah) boyadım. 19 dan sonra mavisiyah saçlarımı sarı yaptım sonra biyoform derken yıprandı kestirdim siyah yaptım epeydir boyamıyordum okulda bölümümün yemeği vardı onda değişiklik olsun diye renk attırdım olmadı.tekrar boyadım falan...

düzeltmeye çalışıyorum saçımı hiç bir işlem yaptırmıyorum/yapmıyorum.
annemin ne dediğine gelecek olursam; benim saç rengim kuzgun siyah tı, annem sabah kahvaltıda saç rengini bozmuşsun yeni çıkan saçların koyu kahve dedi.
moralim nasıl bozuldu anlatamam:43::43::43::43::43::43::43:

eski kuzgun siyah hallerine döndüremem değil mi saçımı?:43::43::43::43:
ay bilen söylesin takıntı haline getirdim üzülüyorum :43::43::43::43:

vala cnm ben de orataokuldan berı kızılın tonlarında sıyahı sarı tonlarında ve kahve tonlarında bu yasıma kadar yanı su an 20yım boyattım hala dogal sac rengım koyu kahve solukluk yok aynı annene bı an ıcın ısıkta mesela oyle gelmıs olabılır

şu an saçlarım kızıl kestane boyalı aralarda bakırlık var ama uçlarda sadece diplerim baya çıktı eylülden beri boyamıyorum mayısa kadar asla boyamamam gerekiyor zaten ve şunu söyleyebilirim ki benim doğal rengimde siyaha yakındı sanki diplerden gelenler koyu kahveymiş gibi görünüyor ama bu sadece diğer geri kalan saçların boya olmasından dolayı kaynaklanıyor normalde asla saçın genetiği değişmez boyayla :)

Öyle bir sey yok, olamaz zaten. Sac boyasinin genlerimize etki ettigi nerede görülmüs.
Ben de cok karsilastim bu söylentiyle ama sadece bir göz yanilmasi. Senin saclarin kuzguni siyah bile olsa mavi siyahtan acik bir renk ise eger dipten gelen saclarin acik renk görünecektir. Benzeri acik renk saclar icin de gecerli. Acik renk saclar günes, fön, düzlestirici ve sampuanlardaki asit yüzünden bir miktar acilir. O yüzden dogal sac rengin 7.0 ise zamanla 8.0e döner. Ama dogal sacin üzerine boya vurdugumuzda ve dipler geldiginde gözümüze koyu renk görünür, sürekli dip boya yapiyorsak diplerin dis etkenlerle acilmasini beklemeden boyamis oluruz. Insanlar bunu boyanin yaptigini saniyorlar, evet bir bakima boya yapiyor ama sac rengini bozarak degil de dolayli yoldan oluyor.
Kendimden örnek vereyim; saclarim boyamadan önce acik kumraldi, yazin güneste iyice acilir ve koyu sariya dönük bir renk olurdu. Uclari sari röfleli olur insanlar sarisin sanardi beni. Ama boyadiktan sonra dipleri resmen koyu kumral geldi, önce biraz korktum ama böyle olmasini yukarida yazdigim olaya bagladim o yüzden icim rahat. :)

annen genç yaşında saçını boyamanı istemiyor sanırım o yüzden böyle söylemiş ya da ışıktan ona öyle gelmiş göz yanılması bu saçın kendi rengi asla değişmez:40:

annen genç yaşında saçını boyamanı istemiyor sanırım o yüzden böyle söylemiş ya da ışıktan ona öyle gelmiş göz yanılması bu saçın kendi rengi asla değişmez:40:

bencede saçının kendi rengi değişmez yani koyulaşmasını belki anlarım ama siyah saçın kahveye dönmesi imkansız gibi geldi açıkcası üzülme canımm sende:19:

saçımı ilk 12-13 yaslarında boyadım. suan 20 yim.. denemediğim renk kalmadı. ve son 2 yıldır sarı ve sarı tonları kullanıyorum. kendi saçım orta küllü kumraldı ucları açık kumraldı.. boyadıktan sonra gerçekten koyulastı. hatta sabredemedim hemen dip boya yaptım. uzun saçlarım o kötü görüntüyle duramadım. saç koyulasır ısıkla temaz etmediğinden ama beklenirse normale döner.. fakat açıklanı ilkkez görüyorum.. sanırım suanki renginiz koyu ondan oyle durmustur

insanın dip boyası gelince bile kendi rengiyle cıkıyor sac ben öyle biliyorum suana kadar hic sac boyamadım bende boyamak istiyorum ve herkes sacının rengini değiştirme cok güzel diyor yalanmı söylüyor anlamadım ki :D

Back