Doğal Gebelik Sonrası Tüp Bebek ve Düşükler. Ne Yapmalı?

Evet evet sizinle yazışmıştık. Dondurulmuş embriyoya genetik yaptıran bir iki kişi vardı gördüğüm biri sizsiniz. İnşallah bu sefer sağlıkla tutunur ve devam eder 🙏🏾 ben de şimdi bazı testler yaptıracağım da sonrasında bakalım neler düşünülecek. Niye Mayıs peki ? Nisan siklusunda düşünülmedi mi?
Kanda genetik ve pıhtılaşma gibi baya test yaptırdım sonuçlar yeni çıktı elden veriyorlarmış henüz bilmiyorum sonuçlar nasıl bi sıkıntı var mı randevu aldım genetiğe ve Hematolojiye onları alıp yorumlatcm şuan adetliyim nisan sonu bir sonraki adetim onunla başlıycam transfer de en erken Mayıs ortasını bulur o yüzden hem de rahim üç ay dinlenmiş oluyor kürtajdan sonra ikinci adetim oldu bu

Merhaba, yeni transfer olmuş gebelik test tarihi bekleyen bir tecrübeliyim. Daha önce 3 defa dondurulmuş embriyo transferi oldum, pozitif sonuç alamadım hiç. Bu defa taze transfer oldum, bi hafta sonra test yapacağız ne olacak bakalım.
Bundan önceki denememde 10 embriyom vardı, 2şer 2şer pgt gönderdik, 8 tanesi genetik kusurlu çıktı transfer edilemedi. Farklı doktorlardan fikirler aldım, "son 2 taneyi genetiğe gönderme kusurluysa tutmaz ya da hemen düşer" denildi. Nitekim öyle oldu ve tutmadı. Aradan 5 yıl geçti, bi daha mı denesek dedik. çok araştırdık okuduk farklı doktorları dinledik. Vardığım kanı şu, bu genetik testlerin de %100 doğruluğu yok. Kâh diyorlar ki genetik test kusurlu çıksa da sağlıklı doğum olabilir, kâh diyorlar ki genetik sağlam çıkar, o bebek yine doğmaz.
Geçmiş deneyimime baktığımda 5AA kaliteli embriyolarımı genetiğe gönderip elemişim, son 3BC kaliteyi transfer ettirip gebelik beklemişim.
Çok yakın zamanda arkadaşım pgt sağlam embriyoyu transfer ettirdi, karnında 5,5 aylıkken kaybetti bebeği.
Yakın zamanda bi programda duydum, bilim bir süreçtir dediler, her yeni buluş bi öncekini çürütür deniyor. Yani bu gebelik genetik pgt embriyo konusu da bence hâlâ boşlukları olan bi alan.
Tabii bu bi tercih meselesi, ben negatif ihtimali daha yüksek veya sonuna kadar gitmeyecek bi denemedense pgt de eleyip hiç o yola girmem de denilebilir. Ama 5 yıl önce başka merkezde tedavi olmama rağmen çok ünlü, Türkiye'nin ilk tüp bebek doktorlarından birinden bizzat fikir aldım, "kızım maalesef bu konu için %100 doğrudur diyemiyorum, hatta belki de bazı sağlıklı embriyolar çöpe gidiyor diye düşünüyorum" demişti.
YouTube çok önemli bir mecra bu zamanda, çok iyi doktorların konu hakkındaki görüşleri dinlenilebilir. Mesela Embriyolog Ender Yalçınkaya çok iyi bir genetik bilimci, onu da çok izledim.
Velhasıl bu defa hiçbir embriyoyu genetik teste göndermedim, iyi kalitede olanlardan 2 embriyo transferi oldum, Allah'a tevekkül ettim sonuç bekliyorum :)
Herkes için en hayırlısı olmasını dilerim.

Back
X