Yöresel Tarif dızmana

Yöresel Yemekler

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
yöresel bir hamur işidir

fırından ekmek hamuru alınır ya da evde yoğurulucaksa 1 paket yaş maya ya da kuru maya ılık suya konur bir çay kaşığı şeker katılır 15-20 dakika mayalandırılıp kabartılır

1 ekmek hamuru
3-4 domates
6-7 sivri biber
3 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
tuz
sıvıyağ
pulbiber
hamuru evde yapacaksanız un ve maya

kabaran mayamız un ılık su ve tuzla kulak memesinden oldukça yumuşak kıvamda yoğurulur çok yumuşak bir hamur olmalı, daha sonra bezelere ayrılır ve bezeler serçe parmak kalınlığında uzun rulolar haline getirlir rulo yapılan hamurlar 2 cm aralıklarla minik minik kesilir(kabaracağı için küçük olmalı) yağlanan tepsiye birbirine çok yakın dizilir hemen hemen değecekler birbilerine ama araları hafif 1-2 mm açıklık olacak, tepsi dolunca 200 derece fırına verilir o pişerken domatesler soyulur küp küp doğranır, biberler halka halka doğranır ve bir kabın içinde yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 3 yumurta domatesler, biberler, tuz ve pulbiber karıştırılır, fırındaki hamurlar pembeleşince çıkarılır harç her yerine eşit şekilde dökülür ve tekrar fırına konur hamur harcı çekene kadar 1-2 dakika daha fırında tutulur güzelce çekince çıkartlır ayranla beraber sıcak olarak servis edilir

amaaaan allahımmmdelikafadulden
dızmanaaadelikafadulden
yedikçe yiyilesi şeyydelikafadulden

dızmanaya bayılıyorum trakya yöresine ait a.s
bir de yanında domati mancısı diye tabir edilen domates turşusu oldu mucokacimcoookkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan

ama biz bunun üzerini böyle domatesli yumurtalı yapmayız
kaymak koyarız üzerine bol çokkk bol cokacimcoook

şöyle bişey olur
(ama burda ki gibi rulo şekilde olmaz hamurlar üzeri parmakla bastırılmış küçük yuvarlaklar halinde olur)

(resim alıntıdır.)

evet mltm 87 aynı senin tarif ettigin gibi yapıyoruz bizde nefis ötesi bi sey oluyor yemede yanında yat misali..

valla ben böyle yemiştim ama o da süperdi bi de acılıydı accık sizinki gibi yemedim yapan olsa da yesekkkkk üff canım çekti bi de diyetteyim kahretsin

bu arada ben marmarada izmit adapazarı tarafında köyde yedim o zamandan beri yaparım arada ama baya zahmetli oluyo sık yapamıyorum

ben dizmana bosnaklarin pogaca gibi bi hamur isi var onu biliyordum daha dogrusu onun da adi DIZMANA

trakyaya aittir diye bilirim bende teyzoşum süper yaparrrr ayy ağzım sulandııı yawcokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…