11 Mayıs'tan beri uyguladığım bir program. 80 kiloyla başladım şuan 74,1 im. Haftada 2-3 gün yürüyüşle destekleyerek uyguluyorum bu programı. İlk 2 hafta kilo verimi hızlı oldu ancak sonralarda haliyle biraz daha yavaşlıyor. Programa tam olarak uymak gerçekten önemli ve sonucu da zaten gösteriyor kendini hemen. Yemeklerinizi kendiniz hazırlamanız ve tamı tamına yemek çok önem taşıyor. Ayrıca çok sık tartılmamanızı da öneririm ben 3 haftada 1 doktora gidince tartılıyorum sizde evde kendinize böyle bir hedef yapabilirsiniz. Şahsen ben tartıldıkça kilo vermem azaldı doktora stresle gidip verdiğimden daha fazla kiloyla çıktım. İlginizi çeker de uygulamak isterseniz umuyorum ki işinize yarar ve takıldığınız sorular olursa sorabilirsiniz. Ayrıca doktorumun dediği bir şey daha ayda 2 ile 4 kilo arası vermek en idealiymiş o yüzden çok kiloyu kısa sürede vererek sağlığınızı etkilemeyin derim.
ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
Sabah: 2 dilim peynir
2 dilim tam tahıllı ekmek
5 adet zeytin veya 2 adet ceviz
Ara: 1 porsiyon meyve
Öğle: 2 porsiyon et
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt (4 yemek kaşığı)
Salata
1 dilim ekmek
Ara: 2 porsiyon meyve
Ara: 1 paket diyet bisküvi
Akşam: 2 porsiyon et
Salata
1 dilim ekmek
NOT: Günlük su tüketimi 2,5-3 lt olmalı ve 2,5 un altına düşmemeli. 2 fincan yeşil çay içilmeli. Haftada 3 gün herhangi bir öğünden yarım saat sonra en az 30 dk yürüyüş. Bu da önemlidir. Yemekten hemen sonra yürüyüş yaparsanız direk kasa çevirir yağ kaybı olmaz. Yürüyüş dışında yüzedebilirsiniz. Yağ yakıcı sporlar tercih edin.
ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
Sabah: 2 dilim peynir
2 dilim tam tahıllı ekmek
5 adet zeytin veya 2 adet ceviz
Ara: 1 porsiyon meyve
Öğle: 2 porsiyon et
Salata
1 dilim ekmek
Ara: 1 paket diyet bisküvi
Akşam: 2 porsiyon et
Salata
1 dilim ekmek
NOT: Günlük su tüketimi 2,5-3 lt olmalı ve 2,5 un altına düşmemeli. 2 fincan yeşil çay içilmeli. Haftada 3 gün herhangi bir öğünden yarım saat sonra en az 30 dk yürüyüş. Bu da önemlidir. Yemekten hemen sonra yürüyüş yaparsanız direk kasa çevirir yağ kaybı olmaz. Yürüyüş dışında yüzedebilirsiniz. Yağ yakıcı sporlar tercih edin.