Diyet'in Olmazsa Olmazları

toredo

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.001
350
Daha kolay ve çabuk bir diyetin 10 yöntemi
Daha Kolay Bir Diyetin 10 Püf Noktası
Aşırı kilolu olmak kadınların her zaman kabusu olmuştur. Sürekli olarak, bu düşmanı alt edebilmek için yeni yollar arayışındayız.
Bazı kadınlar diyet merkezlerinin daimi ziyaretçileri olurken, bazıları akapunktura yöneliyor, bazıları ise diğer kadınlardan duydukları çeşitli diyetlere başlıyor.
Uzmanlar, aşağıdaki noktaları göz önüne aldığınız takdirde, aşırı kilo sorununu kolaylıkla bertaraf edebileceğinizin altını çizmektedir.
1. Diyet Hedeflerinizi Kademeli Olarak Gerçekleştirin
Örneğin, 10 kilo vermek istiyorsanız, kendinizi öncelikle daha küçük bir hedefe yöneltin – diyelim ki, ilk aşamada üç kilo vermeye.
Herhangi bir rejime başlamadan önce ihtiyacınız olan en önemli şey, hedefinize ulaşacağınıza inanmanızdır. Bunu yapamayacak mısınız? Kesinlikle üç kilo vermeyi başarabilirsiniz.
2. Başa Çıkamayacağınızı Düşündüğünüz, Gayret ve Enerji İsteyen Bir Spora Başlamayın
Size uygun olan egzersiz türünü belirleyin ve bunu hobiniz haline getirin. Bu hobi bazı insanlar için tenis, bazıları için de yoga ya da pilates olabilir. Karar size kalmış!
3. Ne Yemek İstediğinizi Düşündüğünüzde, Biraz Su İçin ya da Sakız Çiğneyin
Halen açsanız, televizyonu açın ve bir moda şovu seyredin. Sizi temin ederiz ki, açlık hissinizi o saniye içinde unutacaksınız.
4. Kurt Gibi Bir Açlık Hissetmemelisiniz
Fakat birdenbire yemek yemeyi de kesmemelisiniz. Öğünleri atlamayın. Bunun yerine, öğünler arasında, küçük porsiyonlarda meyvelerle ya da sütle açlığınızı yatıştırın. Sürekli aç olmak çok sağlıksız bir şey olmasının yanında, hazmı yavaşlatarak kilo vermeyi de zorlaştıran bir durumdur.
5. Yiyecek Satın Alırken...
Bir ya da birkaç kiloluk büyük paketler yerine, yiyeceklerinizi küçük paketlerde alın (ve kesinlikle büyüyen gözlerinize ve çekici indirim fiyatlarına ilgi göstermeyin).
6. Sık Sık Yürüyüş Yapın
Yürümekten korkmayın. Yürümek yalnızca egzersiz yapmanın güzel bir yolu değil, aynı zamanda ince bir bedene doğru atılan önemli adımlar demektir. Spor yapmaktan hoşlanmıyorsanız bile, haftada en azından üç ya da dört kez, hızlı tempoda yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin.
7. Kilo Problemleri Olan ve Bunun Üstesinden Gelmeyi Başarmış İnsanlarla İlgili Ne Bulursanız Okuyun
Buzdolabınızın üzerine favori modellerinizin resimlerini asın. Hatta daha da iyisi, uyandığınızda ilk gördüğünüz kişiler onlar olsun.
8. Su, Su, Su!
Su, sağlıklı bir ciltin yanı sıra, aşırı kiloların atılmasında da etkilidir. Su içmeden kilo veremezsiniz! Bunu asla aklınızdan çıkarmayın!
9. Zayıfladığınızı ve 36 Beden Olduğunuzu Hayal Edin
Nasıl görünmek istiyorsanız bunu hayal edin, en sonunda bu görüntüye ulaşacaksınız. Bu yüzden 36 beden olduğunuzu düşünün. Alışverişe çıktığınızda, beğendiğiniz bir elbisenin küçük bir bedenini alın ve hedefiniz en sonunda bu elbisenin içine girmek olsun!
10. Çok Miktarda Yemek Yemeyin
Tabağınıza ne kadar yemek istiyorsanız o kadar yemek alın. Kocaman gözlerle yemeklere saldırmayın. Doyduğunuzu hissettiğiniz anda, durun. Doymadıysanız bile, bu hissin ancak yarım saat süreceğini aklınızdan çıkarmayın. Yarım saat bekleyin. Açlık duygusunun yok olduğunu göreceksiniz.

Zayıflama Kilo verme Yağ Yakma Yolları

Kilo vermenin en kolay 5 yolu!

Diğer konularla kıyaslandığında, kilo vermekle ilgili çok daha fazla teori ve ipucu ile karşılaşırız. Çünkü güzel, biçimli ve daha da önemlisi sağlıklı bir vücuda sahip olmak hepimizin hayalidir. Vücudunuzun neden bu kadar egzersize ihtiyaç duyduğunu, rejim ile birlikte ne zaman, ne kadar egzersiz yapılması gerektiğini öğrenmek ister misiniz?
Araştırmalara göre, belirli sorunları olmayan (hücresel yapı, bazı bölümlerin diğerlerinden daha kalın olması) kişilerin %90’ı, düzenli egzersiz sayesinde vücutlarını kolayca forma sokabilmektedir.
Diğer yandan, düzenli egzersiz yapmayanların %90’ı ise, fazla kilolarını kolaylıkla geri almakta veya daha da fazla kilo almaktadır. Eğer siz bu insanlardan biriyseniz, başarmanızın tek yolu yaşam tarzınızı değiştirmektir!
1. Adım: Yediklerinize dikkat edin
Yağ dokusunun bir kilosunda yaklaşık olarak 9000 kcal bulunur. Bir haftada bir kilo vermek istiyorsanız, 9000 kcal’lik enerji girdisini azaltmanız gerekir. Egzersiz programınız ne kadar yoğun olursa olsun veya kalorileri ne kadar azaltırsanız azaltın, haftada yarım kilodan fazla vermeye çalışmayın. Yine de erkeklerin günde 1400 kcal’den az, kadınların ise 1200 kcal’den az tüketmemesi gerektiğini unutmayın!

Sadece daha az değil, daha sağlıklı yemeniz de gerektiğini belirtmeliyiz. Sağlıklı yemek rejimlerdeki kilit konularından biridir.
2. Adım: Aerobik egzersizi
Aerobik ile yaptığınız rejimin çok daha iyi sonuç verdiğini, aerobiğin daha hızlı kilo verdirdiğini göreceksiniz. İnce ve narin bir vücuda kolaylıkla sahip olmanın ve fazla kalorileri yakmanın en iyi yolu budur.
Eğer sonsuza dek fit ve formda kalmak istiyorsanız şu iki noktayı hiç unutmayın: 1) Ne yediğinize her zaman dikkat edin 2) Mümkün olduğunca çok egzersiz yapın, özellikle de aerobiği ihmal etmeyin.
3. Adım: Zaman ve sabır
Kilo kaybetmek, ne yazıkki istenildiği kadar kolay değildir. Haftada 3 kez 20’şer dakikalık egzersizle genel sağlık durumunuz kesinlikle gelişme gösterir ancak rejiminiz için bu yeterli bir ilerleme değildir. Uzmanlar tarafından kilo verebilmek için haftada 5 kez, en az 45’er dakikalık egzersiz programı önerilmektedir. Unutmayın ki genetik ve yaş, kilo kaybetmede önemli bir role sahiptir. Bazı insanlar çok daha hızla kilo verir.

Kilo verirken sabır göstermek birinci kuraldır. Bazen egzersize ve daha az yemeye rağmen kilo verilemediği de görülebilir. Bu, birçok insanın sabrını kaybettiği kritik bir durumdur. Bunu güçlü bir iradeyle atlatabilirsiniz. Unutmayın ki çabalarınızın bir karşılığı olacak ve sonuçlarını kısa zamanda göreceksiniz. Vücudunuz size minnettar olacak!
4. Adım: Güce dayalı egzersiz yapın
Yapılan pekçok araştırma göstermiştr ki, rejimin yanında aletli jimnastik veya fitness birlikte yapıldığında, diyet çok daha etkili olmaktadır. Bunun birçok açıklaması vardır:

1. Birinci görüş, farklı enerji tabakalarının egzersizin yoğunluğuna ve süresine oranla yakılması kuralına dayanmaktadır. Enerji tedarik eden enerji maddeleri (önce ATP18 CrP19, glikojen20 ve yağlar&#8230:KK66:, kaslarımızda saklanır. Ağırlık kaldırma, kaslarımızdaki glikojenin büyük bir kısmının etkin bir biçimde yakılmasını sağlar ve bu nedenle de vücudumuz yağları daha hızlı yakmaya başlar.

2. Diğer görüş estetikle ilgilidir. Sadece kilo kaybetmekle güzel bir vücuda kavuşamayız. Kilo verirken aynı zamanda kaliteli bir kas dokusu da kazanmalıyız çünkü güzel bir vücut için gerekli olan esas nokta budur.

3. Üçüncü görüşe göre kas kütlemizi arttırırsak, yağ kütlemiz azalır çünkü daha fazla kas daha fazla enerji yakar.
5. Adım: Sabahları egzersiz yapın
İnsanlar birbirinden ne kadar farklı olsa da, her ne kadar sabah ve akşam tipleri olsa da, bazı şeyler kesindir: metabolizma egzersiz sırasında hızlanır ve 12 saat boyunca da bu şekilde kalır. Sabahları egzersiz yaparsanız, gün içinde daha fazla kalori yakarsınız. Akşamları egzersiz yapmayı seçerseniz, metabolizmanız uykuya dalınca yavaşladığından, hızlanan metabolizmanızın 12 saatini kaybetmiş olacaksınız. Yine de egzersiz yapın– aktif olduğunuzda, bundan zevk alın ve bilin ki yaptığınız tüm bu egzersizler sizin iyiliğiniz için… Ne zaman yaptığınız önemli değil, gerçekten önemli olan şey, düzenli yapmanız…
Karar verin ve bir hedef belirleyin
Bir insan genellikle belirlediği hedefe ulaşabilir. Tek gereken; güçlü bir irade, sağlam durmak ve hareketlerinizin mantığının farkında olmaktır. Nedenini anlayamıyorsanız, bu sizin hedefiniz değildir ve buna ulaşamazsınız.
Daha çok deneme sadece daha da kötüleştirir
Kilo vermek için her yeni deneme daha da zor gelir çünkü denediğiniz her seferde metabolizmanız biraz daha yavaşlar. İradenizi kaybetmeyin, kararlarınıza sadık kalın. Şimdi durmayın çünkü her yeni denemede daha zor olacak! Ama başlamak için asla geç değil.
NEDİR?
Kcal: Kilokalori, enerji birimidir. Kalori, 1 gram suyu 1 sentigrat dereceye ısıtacak enerji miktarı olarak tanımlanır.
Enerji tabakası: Egzersizin yoğunluğuna ve süresine oranla kullanılan, enerji sağlamak için saklanan farklı maddeler (keratin fosfat, glikojen, yağlar).
ATP - adenoz trifosfat: Hücrelerin çalışması için enerji sağlayan, muazzam zengin enerji fosfat molekülü.
CrP - kreatin fosfat: Kasta saklanan ve yoğun aerobik esnasında ATP oluşturmak için kullanılan madde.
Glikojen: Depolanan glikoz kaynağı, kaslarda ve karaciğerde bulunur.