diyete başlıyorum destek bekliyorum hadi motive edin beni

lilineva

Guru
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
184
7
296
Aydın
meraba ben 27 yaşında 3 aylık bebeği olan bi anneyim hamileykençok kilo aldım şimdi vermeye çalışıyorum bende yıllardır kilolu bi insandım şimdi arkadaşlarıma bakıyorum bebeği olanlara çok fitler genç kız gibi bende imreniyorum boyum 163 kilom bu sabah itibariyle 72.5 55 kiloya inmek istiyorum buda demekki 17 kilovermem lazım eylulde işe başlıycam eylüle kadar vermek istiyorum bu defa kararlıyım hergün ne yaptığımı ne yediğimi yazıcam emziriyorum o yüzden yemeden çok kısamıycam ama buraya yazmak beni abur cuburan uzak tutar herhalde
bugün şimdiekadar yediklerim:
sabah:1kase nesle nesfit
1 bardak süt
öğle:4yemek kaşığı kıymalı makarna
ara(saat2)1tane incir
2adet ceviz
sizden destek ve önerilerinizi bekliyorum
şimdide koşu bandına gidıyorum :)))

koşudan geldim yarım saat koştum kızım izin verse plates de yapıcam ama fırsat vermio

Son düzenleme:
canım benim ne güzel,okuyunca bi gülümseme oldu yüzümde:) bence de yemeğinden çok kısma,yani en çok fayda veren şeyden çok olmamak kaydıyla ye,bebeğin var ve emziriyosun çünkü,koşu bandı cidden çok işe yarar hem bacakalrı sıkılaştırır hem de kalori yakarsın,her gün ne yediğini,hangi sporu ne kadar yaptığını,hangi hızla ne kadar koştuğunu falan not et bence,sistemli olursan çok daha fazla işine yarar:)

saat 4 :bir kase fıstık yedim:(((((
saat 5.30:3 tane lahana dollması 1 tane biber dolması
şimdi yeşil çayımı yapıyorum onu içicem
bide kocadan izin çıkarsa bebişe bakıcak plates yapıcam inşallah

bugünkü yaptıklarım
sabah:1 kase nesfit
öğle:4kaşık kuru fasulye
yarımsaat KOŞU yarım saat PLATES
ara:1 incir 2 tane ceviz
akşama ne yaparım bilmiyorum şimdilik bu kadar

dün akşam öğleden kalan fasülye ile 4 kaşık bulgur pilavı ve cacık yedim ama bı top dondurma ile geceyi sonlandırdım
bu sabah yine nesfit ve 40 dakika plates ile güne başladım
öğleğin omlet akşama da ıspanak yemeyi düşünüyorum

selam kızlar ben Azerbaycan türklerindenim bu siteye bayılıyorum her konuda paylaşmak mümkün burda
beni de aranıza kabul edersiniz çok sevinirim :49:çünkü her bayan gibi benimde sorunum tek başına zayıflayamamak 2 cocuk anesiyim son cocuğum 1 yaş 7 aylık ve artık anne südü içmiyor bu yüzden zayıflamak için diyyete başlıya bilirim

yarında etibaren hefte içinde her gün yediklerimi bir kağıza yazıb hafta sonunda sizinle paylaşırım bir faydasının olub olmadığını

iş yerinde kilo fazlası olan bir kadın arkadaşımızın 1,5 ay içinde 6 dan sonra bir şey yemiyerek oldukça kilo verdiğini gördük.gün içinde normal öğünlerini ama abartmayarak yiyordu.iş cıkışına yakın saat 5.5o gibi ya kaşarlı,dönerli,tavuklu tost ya da evden hazırlayıp getirdiği sevdiği yemekleri kimsenin olmadığı bir köşede büyük bir zevkle yerdi.asla saati 10 dakika olsa bile öne almadı.bazen akşam açlık hissederse ,yoğurdun içine salatalık doğruyormuş üstüne nane kırmızı biber ekip yiyormuş ,bazen meyve bazen de domates biber salatalığın üzerine maydanoz.dereotu doğrayıp yiyiyomuş.ama genellikle açlık hissetmediğini söyledi.

2. ay 9 kilo gitmiş.3.ayda gün içinde 6 dan önce bile olsa yediklerini gözden geçirmiş ,çok gereksiz çöp dediği atıştırmaları da kesmeye karar vermiş.hepsini aynı anda kesip misliyle tekrar başlamak riskini almak yerine.ilk hafta üçte bir azalttı 1-2 hafta sonra yarı yarıya azalltı.ama bir türlü kesemediğini görünce tavsiye üzerine günde iki bardak yeşil çaya başladı

yeşil çayı kahvaltıdan ve öğle yemeğinden 2 saat sonra yediği ara öğünden (meyve.kuruyemiş yoğurt)gibi yarım saat sonra içti.bir doktor ona yeşil çayı saat 6 dan sonra içmemesini içinde kafein olduğu için uykusunu kaçırabileceğini söylemiş.

biz de iş yerinde yeşil çaya başladık.6 kişiden 2 kişi dayanamadı bıraktı.ilk tadı kötü geliyor ama inat edilince ve yararını görünce insan elindeki fincana saygı ve şükranla bakıyor.ilaç gibi iksir gibi bir şey.ve içtikçe insan alısıyor.üstelik aktarlarda ham halini alıyoruz.zaman zaman poşet halini kullanıyorz.yararlarına gelince..

bir kere içinizin temizlendiğini hissediyorsunuz.yani evi çamaşır suyu,arap sabunuyla bir güzel yıkayıp temizlemek gibi.tabii bir 21 gün en az devam edilmeli.diğer avantajı , iştah kontrolü sağlamaya yardım ediyor.o kilolu arkadaşımız yediği abur cuburun önünü bu çayla kesti.bendeki belirtiler de aynı .artık deli gibi yemek yeme isteği,o tehlikeli ataklar çok daha az geliyor.tespit ettiğim başka bir avantajı da cildi güzelleştirmesi

iş yerindeki arkadaşım 3 ay sonunda çöp yiyeceklerin de önünü yüzde 90 kesti .çok isterse arada kendini şımartıyor.ama bunu bile giderek daha az istiyormuş.3 ayın sonunda 6,5 daha gitti.üstelik yüzü de çökmedi gözlerinin feri sönmedi.bunu hem vücuuttaki zehirlerinden (makinenin kireç tutması gibi) kurtulmasına , dikkatli ,sağlıklı beslenerek kendini aç bırakmamasına yorumladık.bizden ve çevresinden övgüler aldıkça ,sağlıklı ve güzel hissettikçe doğru olan şeyleri yapmayı bırakamıyor insan.o yüzden 4.ay haftada 4 gün 1 saat yürüyüşe de başladı.nefesini yeni farkettiğini söyledi.biz de arada sana eşlik edelim dediğimizde şakadan,kesinlikle yalnız yürümesi gerektiğini,öbür türlü nefesine konsantre olamadığını söyledi.

5.ay sonunda sağlıklı bir şekilde 23 kilo verdi.bu 2010 aralık başında başlayan bir hikaye.85 kilodan 62 ye inen bu arkadaşım çok sağlıklı daha genç ve ışıl ışıl duruyor.onu her görüşümüzde bu konu açılıyor .zaten konuşmaların yarısı onu tebrik etmek,hayranlığımızı belirtmek ve bu konuda sürekli soru sormakla geçtiği için aramızda 'artık bu konuyu açmayalım belki 3 aydır onu sıkıyoruz ,bunaltıyoruz 'dedik.

ama dayanamıyor ve hep bu konuyu eninde sonunda açıyoruz.geçenlerde mayısta haftada 4-4 gün cd den eksersizlere bakarak spora başlayacağını söyledi.içimizden biri'ama senin artık zayıflamaya ihtiyacın yok ki,yürü yeter ..artık inceciksin 'dedi.arkadaşım da 'sporu zayıflamak için değil fit olmak,daha sağlıklı ve enerjik hissetmek için istediğini,dikkatli beslenmenin onu incelttiğini ama vücudunu şekillendirmediğini 'söyledi.cok haklı,spor hep zayıflatır diye düşünürüz de bedenimize enerji,zindelik,ve güzel kıvrımklar vereceği aklımıza gelmez

son durum;söz konusu iş arkadaşım 2.aydan sonra 6 dan sonra da yemek yemeye başladı ama yine de 7 yi 8 i geçmemeye çalışıyormuş.hergün yumruğu kadar protein alıyor.ya et ya tavuk ya balık ya fasulye ya mercimek .proteini akşama tercih ediyor.yanında bol limonlu salata ve bir çay bardağı yoğurt.öğlen mutlaka zeytinyağlı sebze yemeği.yanına mutlaka salata (domates biber de olabilir) ve bir dilim ekmek.canın pilav istiyorsa 2 yemek kaşığı alıyor ya da patates.o zaman ekmeği çıkartıyor. güvendiği bir doktor ona peynir yememesini ,sağlğa yararlı olmadığını söylemiş.sabah yesil ya da siyah zeytin3-4 tane ve sudan geçirilmiş.katı yumurta domates biber salatalık.üstüne maydanoz ya dere otu dilimlenmiş kızarmış ekmekle.bence de sağlıklı ,lezzetli ve doyurucu oluyor.

Arkadaşım hepsini tek seferde özet gibi yazsaydın, böyle mesaj sayını arttırmak için yazıyormuşsun gibi oluyor.. Her seferinde yeni bir şeyler var diye giriyorum ama aynı hikayenin devamı çıkıyor karşıma...

yukarıda claire nasir adlı ingiliz sunucunun linkini göndermeye çalıştım ama olmadı galiba.internetten claire nasir in görsellerine tıklayın.önce ve sonrayı görün.bu kadın kendini adeta yeniden yaratmış.ben resimlerinden , daha doğrusu azminden etkilendim.motivasyon ihtiyacı olan arkadaşıma da yardımı dokunur belki..

Back
X