Diyete Başladım Reglim Gecikti, Neden Olabilir?

semayavuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
9
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar 20 gündür diyet yapıyorum 5 kilo verdim fakat adet olamıyorum hiç böle birşey olmazdı günü aksamazdı 4 gün gecikti fikri olan var mı acaba?

Diyette ister istemez eski alışkanlıklar değiştirilince vücudun sistemi de değişiyor.
Özellikle ani kilo verişler, fazla kilo verişler, farklı diyetler (sıvı alımına dayanan uç nokta diyetlerinde) regl gecikmesine sebep oluyor.
Vücut alıştıktan sonra normal düzende devam ediyor regl olayı.
Benim de geçen 2 ay önce gecikmem olmuştu, sonra düzene oturdu.
(Bu arada şok diyetler erken menapoza dahi yol açabilecek derecede vücudun dengesini bozabilmektedir)

(Bu arada greyfurt ağırlıklı bir diyet yaptıysanız doğum kontrol hapı kullanıyorsanız bu da hapın etkisini azaltmış olabilir, ya da detoks tarzı bir diyet yapmışsanız hapların da etkisi azalır vs vs..Durumunuzu bilemediğim için hamilelik riski de tabii ki olabilir)

Hamilelik durumu olası ise isterseniz bir kan testi ile durumu kontrol edebilirsiniz, böyle bir ihtimal yoksa büyük olasılıkla vücudun diyete alışma sürecidir, gecikme devam ederse bir hekime görünürsünüz.

diyetisyen ayça kayadan duymuştum 0 beden kadınların yağları olmadığı için regl sorunu yaşayabiliyolarmış çok fazla kilo vermek de iyi değil yani

20 gunde 5 kılomu nası basardın

bu arada kılo werme donemınde bu tıp aksaklıklar cok normal bnde 40 gun olmadgım zaman olmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…