DİYETE BAŞLADIM İYİ GİDİYOR

hayırlısı canım yaaa,hepimizin nedeni farklı ama amacı aynı.inşallah hepimiz amacımıza ulaşırız.ama benim motivasyonum çok düştü.diyeti bırakmaya meyilli bilinçaltım ama asla bırakmamalıyım.ne yapsam da motive olsam.bi de adetime 4-5 gün kaldı,belki de ondan zorlanıyorum diyete uymakta.

Metabolizman yavaşladı mı o yüzden mi böyle bir kaç gün değişiklik yapsan mesela hani istediğin bir yiyeceği yesen ödül maksatlı. birde bilinçaltında diyette olduğun yerleşmiş olabilir. Diyette gibi hissetme ne uyguladığını nasıl bir diyet yaptıgını bilemiyorum ama Diyette değilim ben sadece az yiyorum gibi hissetmek motivasyonunu artırır. Diyeti bozmayı düşündüğünde fırsat bulduğunda başarı hikayelerini oku ve bir amacım var benim diye düşün

sğol canım desteğin için.metabolizmam zaten 44 yaşındaymış diyetisyene gidiyorum ben.orda yapıldı analizlerim.çok yavaş yani.zaten buradaki başarı öyküleri de olmasa ne yaparım bilmem.aynen devam ediyorum.dün o yazdığım yazının üzerine akşam eşim beni file benzetti.zaten düşüktü iyice düştü motivasyonum ama vazgeçmedim.78 kiloda beni nasıl file benzettiyse artık.

Eşinin öyle bir benzetme yapması sana şaka yapmak ya da takılmak istediğindendir. Yoksa öyle düşünmüyordur canım sen bu konuda hassas olduğunu söyle bir daha böyle kelimeler kullanmaz.

söylemez miyim hiç.daha önce de bana dediki sana kimse dönüp bakmaz.kavga ettik küstük.zaaflarıma yenilmeyecekmişim.oldu canım sen söyle söyle,ben hiç alınmayayım.ben onun öküz olduğunu yüzüne vuruyor muyum.dimi ama :) ah bu erkekler.varsa yoksa güzel vücut.bizi bu melekler yaktı hep :))))) onları göre göre özeniyorlar işte :)

Birazdan dr gideceğim 17 günlük diyet bitti yeni liste verecek. Bakalım neler serbest neler yasak olacak bugün 18.gün ve ben tam tamına 5,5 kg vermişim çok mutluyum. devamı gelecek inşallah.
o kadar iradeli imişim ki 17 günlük süreçte listenin dışına hiç çıkmadım gittiğim misafirlikteki pastalar börekler. Bir taneden birşey olmaz ısrarları hepsini geri çevirdim.. Oleyy bana

Evet geldim :) Yeni listem biraz daha rahat.
Yasaklar yine aynı : şeker tatlandırıcı mısır pirinç patates makarna şehriye bulgur buğday ve unlu mamülleri
Kahvaltı örnekleri
*6 adet ceviz 1 orta boy elma bir dilim ekmek* ya da
*2 dilim peynir 6-7 adet yeşil zeytin salatalık domates maydanoz 1 dilim ekmek
Haftada bir gün sucuk yiyebilir mişiz
Öğle
Bir porsiyon karbonhidrat bir porsiyon sebze
Örneğin( et tavuk balık ile yapılan sebzeli bir yemek) Aldığımız gıdayı akşama tekrar almıyoruz.

Akşam
Öğleyin aldığımız karbonhidratın dışında bir porsiyon bakliyat yemeği ve yanında sebze (salata)
Püf Noktalar;

Öğleyin yoğurt yersek akşam yemiyoruz
*Günde iki kere meyve hakkım var Sabah ve ögle yemek ardından kullanıyorum Akşamları kesinlikle yok
*Hafta da üç gün öğle yemeğinde ya da akşam yemeğinde 2 adet yumurta yenilebilir Yumurta ile yapılan sebzeli bir yemek yenebilir.
*En az 2 litre su içmek gerekir.
*Bu diyet uygulanırken egzersiz yapılmayacak

Yani kısacası hangi besini ne ile tüketeceğimizi bilmek mesele Et ile ayran ya da yoğurt yememek gibi . ya da bakliyat ile et tavuk karışımı yapmamak gibi.
Ha birde ekmek çavdar ekmeği olursa daha iyi olur...

neden egzersiz yok demiş merak ettim doğrusu
enerjini spor yaparak harcamanı istemiyorum dedi çünkü gereğinden fazla besin almıyorsun dedi. Yani ideal oranda bir öğünde sadece bir çeşit protein almak gibi.(Mesela yumurta ile peyniri aynı anda tüketmiyorsun ve vücut için harcama yapmaya gerek yokmuş.)

Maşallah sana

ama ben hala 64 te kaldım regl dönemim acaba onunla mı ilgili offf ya alışmıştım vermeye sanırım bir müddet duracak.

çok uzun zaman olmuş yazmayalı belki de diyet gruplarına girdiğimden atladım burayı evet diyettim hala devam ediyor. Bu hafta motive olmaya ihtiyacım var bu arada 57,5 kg mıda gördüm sonunda ama bu hafta sanki biraz kötü şimdi bu diyete başladığım zamanki beslenmeye tekrar dönmeliyim diyetisyenimin listesine yani :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…