Diyet yolculuğum

Natsume

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
6.315
28.058
Merhabalar 🌺
Diyetisyen eşliğinde kilo vermeye çalışıyorum şu sıralar. Belki günlük tutmanın motivasyon açısından bana faydası olur diye düşündüm.
65ten 62ye düştüm kendi çabamla bu yaz, iki haftadır şeker tüketimini tamamen kestim. Şeker derken abur cuburlardan aldıklarım tabi, meyvelere devam. Bunun bile çok faydasını gördüm.
Üç ana öğün ve 3 ara öğünlü bir listem var ama sabahları bir türlü zamanında kahvaltı yapamıyorum o yüzden iki ana öğün yapıyorum.
Siyah çayı neredeyse hiç tüketmiyorum, onun yerine beyaz çay içiyorum.
Akşamları mutlaka rezene içmeye çalışacağım.
Günde 5 kupaya kadar kahve içen biriyken diyetisyenin de önerisiyle bunu 2ye düşürdüm. Bir tanesi sabah uyanınca diğeri de gün içinde herhangi bir saat olabilir.
En son perşembe günü ölçüm yapılırken 62,4 kiloydum. İlk hedefim 59a düşmek.

Bugünkü tükettiklerime gelirsek;

Kahvaltı
2 wasa üzerine 30gr yarım yağlı süzme peynir
Maydanoz, salatalıj, kapya biber
Beyaz çay

Ara öğün
4 yk yoğurt
2 kaşık yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı ciya tohumu
2 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu
2 kırmızı erik

Ara öğün
Yeşil çay ve 8 çiğ badem

Akşam
4 kaşık türlü
4 kaşık tam buğday makarna
Normalde salata da yemem gerekiyordu ama hazırlamaya üşendiğim için yemedim.

Umarım istediğiniz kiloya ve görünüşe ulaşırsınız. Bende diyete ilk başladığımda erken kalkamadığım için if şeklinde yapıyordum diyeti ama sonra alarmla felan zorlaya zorlaya kalktım günlerim erken kalkınca daha verimli geçmeye başladı mesela 9da kahvaltı ve sonra 11.30 da ara öğün arasında hep kitap okudum. Derken kendime böyle bir rutin yaptım artık alarmsız 8de kalkıyorum

Umarım istediğiniz kiloya ve görünüşe ulaşırsınız. Bende diyete ilk başladığımda erken kalkamadığım için if şeklinde yapıyordum diyeti ama sonra alarmla felan zorlaya zorlaya kalktım günlerim erken kalkınca daha verimli geçmeye başladı mesela 9da kahvaltı ve sonra 11.30 da ara öğün arasında hep kitap okudum. Derken kendime böyle bir rutin yaptım artık alarmsız 8de kalkıyorum
Teşekkür ederimm, bu sefer inanıyorum uzun zamandır olmadığım kadar fit olacağım 😃
Yakında okullar açılacak o zaman mecburen erken uyanacağım, umudum orda 🙈
Aslında erken de uyanıyorum ama yataktan çıkamıyorum; benim kızçe kurulu alarm gibi yedide uyandırır her sabah beni. Gece çok geç uyuduğumdan kalkamıyorum ama o saatte. Bugün kırdım ama tembelliğimi, sabah sekizde uyandım, kızıma kahvaltısını yaptırdıktan sonra hit cardiyo yaptım 18 dk yine if düzenine göre kahvaltımı yaptım. 😃

Akşam yemeğini henüz yemedim ama menüm belli. Bugün protein günü.

Sabah uyanınca bir sade kahve içip biraz spor yaptım. (Bunu daha sık yapmaya çalışacağım)

Kahvaltım
2 wasa üzerine 30gr süzme peynir
Salatalık, domates, maydanoz, kapya biber
Yumurta kaynatmıştım ama yemeyi unutmuşum çok sonradan farkettim😅

Öğle (yulaf lapası)
1 bardak süt ve 2 kaşık yulaf ezmesini lapa haline gelene kadar pişirdim. İçine 1 tatlı kaşığı çiya tohumu, 2 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu ekledim soğuyunca. Buzdolabında beklettim bu şekilde ve yemeden önce bir şeftaliyle tatlandırdım.

Ara öğün
Yeşilçay ve 8 çiğ badem

Akşam
7 kaşık tavuk sote
Salata
4 yemek kaşığı pilav olacak.

Uyumadan önce yine rezene içeceğim.
Rezene hem uykuya yardımcı oluyormuş hem de ödem atımına katkısı varmış.

Merhabalar 🌺
Diyetisyen eşliğinde kilo vermeye çalışıyorum şu sıralar. Belki günlük tutmanın motivasyon açısından bana faydası olur diye düşündüm.
65ten 62ye düştüm kendi çabamla bu yaz, iki haftadır şeker tüketimini tamamen kestim. Şeker derken abur cuburlardan aldıklarım tabi, meyvelere devam. Bunun bile çok faydasını gördüm.
Üç ana öğün ve 3 ara öğünlü bir listem var ama sabahları bir türlü zamanında kahvaltı yapamıyorum o yüzden iki ana öğün yapıyorum.
Siyah çayı neredeyse hiç tüketmiyorum, onun yerine beyaz çay içiyorum.
Akşamları mutlaka rezene içmeye çalışacağım.
Günde 5 kupaya kadar kahve içen biriyken diyetisyenin de önerisiyle bunu 2ye düşürdüm. Bir tanesi sabah uyanınca diğeri de gün içinde herhangi bir saat olabilir.
En son perşembe günü ölçüm yapılırken 62,4 kiloydum. İlk hedefim 59a düşmek.

Bugünkü tükettiklerime gelirsek;

Kahvaltı
2 wasa üzerine 30gr yarım yağlı süzme peynir
Maydanoz, salatalıj, kapya biber
Beyaz çay

Ara öğün
4 yk yoğurt
2 kaşık yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı ciya tohumu
2 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu
2 kırmızı erik

Ara öğün
Yeşil çay ve 8 çiğ badem

Akşam
4 kaşık türlü
4 kaşık tam buğday makarna
Normalde salata da yemem gerekiyordu ama hazırlamaya üşendiğim için yemedim.
canım kolay gelsin :KK66:

Diyete devam ediyorum bu arada ama diyetisyenin yazdığı saatlere adapte olamadım bir türlü. 2 ana öğüne alışmışım erken kalkıp da kahvaltı yapamıyorum, okul günleri de geç kalmaktan yiyemiyorum bir şey. 😅

Bugün kahvaltıda listeme uydum sadece, ara öğünde gazlardan 3 bisküvi yedim.
Akşam da zeytinyağlı taze fasülye, 4 kaşık pilav ve bol salata tükettim.

Diyete devam ediyorum bu arada ama diyetisyenin yazdığı saatlere adapte olamadım bir türlü. 2 ana öğüne alışmışım erken kalkıp da kahvaltı yapamıyorum, okul günleri de geç kalmaktan yiyemiyorum bir şey. 😅

Bugün kahvaltıda listeme uydum sadece, ara öğünde gazlardan 3 bisküvi yedim.
Akşam da zeytinyağlı taze fasülye, 4 kaşık pilav ve bol salata tükettim.
Geceden sandviç ya da yulaf ezmesi? 🙂

Geceden sandviç ya da yulaf ezmesi? 🙂
Diyet listemde yok onlar. Yulafı da öğle arasında tüketeceğin, çok kısa öğle arası hızlıca halletmek için bu hafta yulaftan devam edeceğiz.
Aslında zor değil de kendi üşengeçliğimden hep kahvaltıyı hazırlamak max 10 dk sürer o da yumurta haşlamak için gereken süre😄

Diyet listemde yok onlar. Yulafı da öğle arasında tüketeceğin, çok kısa öğle arası hızlıca halletmek için bu hafta yulaftan devam edeceğiz.
Aslında zor değil de kendi üşengeçliğimden hep kahvaltıyı hazırlamak max 10 dk sürer o da yumurta haşlamak için gereken süre😄
Hımm tamam :KK66: aynen koy ocağa domates salatalık doğrarken haşlanır 🙂
Sağlığın için bu,üşenme cnm
Sabah miden almıyorsa tabi o çok farklı

X