• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet yapmadan zayıflayın

munise19

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
208
3
296
42
İstanbul
kızlar ben artık diyet yapmıyorum. şaka değil.gerçekten diyet listeleri, kalori hesaplamaları çıkardım hayatımdan.kısacası takmyorum. herşyden yiyorum.çok şükür kafamda rahat.ama forma giriyoum. bu sadece sizin beyninizde bitiyor. formül şu: kesinlike kendinizi diyetteyim yememem gerekiyor diye kendinizi kasmayın. ben diyette değilim.sadece sağlığım için sağlıklı bir yaşam tarzına geçtim. kilo almıyorum diyerek kendinizi teselli edin, ödüllendirin. amacınız bu olsun ben diyette değilim.herşeyden tad alıyorum herşeyden az yiyerek sağlıklı kalıyorum diyerek beyninizi bu duruma alıştırın. alıştırın ki beyniniz diyet zamanlarında yaşadığınız sıkıntıyı açlığı, kıtlık sinyali gibi algılamasın kendini tutmasın depolamasın.nasıl olsa gelecek devamı deyip göndersin. çünkü diyet yaptığınızda kabız olursunuz sinirli olursunuz acaba ne yemem gerekiyor diye kendinizi kasmazsınız. ben şunları yapıyorum. sabah kalkar kalkmaz bağırsaklarım düzgün çalışsın diye yarım greyfurt yiyip 2 bardak su içiyorum.zayıfamak için değil bakın sağlığım için,beyninizi buna alıştırın..sonra kızımı okula götürüyorum.kahvatı için çay demliyorum. ben genelde yağlı yemem ama artık az da olsa yağ kullanıyorum.vücudumunda yağa ihtiyacı var.çünkü diyette değilim.abartmayacak şekilde kahvaltımı yapıyorum.yumurtamı kuşburnu marmelatımı salatalığımı peynirimi yerim.hatta tatlı türlerini değiştiririm. bir gün tahin helvası diğer günler dönüşümlü olarak ballı kaymak, saralle, tereyağlı ballı ekmek. kısacası tatlıyı kahvaltımda çıkarmadım.zaten çıkarsam kilo veremiyorum.herşeyden az yiyorum. sonra bol su içiyorum. öğle yemeğimde muhakkak etli sebze yemeği vardır. sakın ha sakın salatayı çok yeyim demeyin.belki inanmazsınız pek salata yemiyorum.çok salata midenin çok şişmesi demek ve böylece midenin çoook büyümesi demek.sonrasında yine acıkırsınız. tabi yeşilliğin verdiği gaz da cabası. az yeyin abartmayın.inanın mideniz çok küçülecek bir çorba ile doyacaksız.akşam yemeğini 6 dan sonraya bırakmıyorum.yoğurt yada ayranı heröğünde yeyin.akşam çayın yanında dizi izlerken 5-6 fındık yada 2 ceviz. 1 avuç beyaz leblebi 1-2 gofret yoksa sütlü tatlı hepsinden yedim.boool su iiçtim. ara öğünlerde ya meyva ve yarım litre su yada 1 küçük kase beyaz leblebi ve çay yahut ıhlamur içtim. yatana kadar su içtim.3 litreye yakın içtm.beni gören sen kilo vermişsin diyor. haa unutmadan tartıyı kaldırın.artık tartılma stresini yaşamayın.unutun vedalaşın. ayda bir tartılın.o stres beyninizde oluşmasın.rahat olun.diyet yapmayın yaşam tarzınızı değiştirin. herşeyden az ama sağlıklı beslenin...akşam dizi izlerken mekik çekiyorum. gün içinde yarım saat yürüyüş yapıyorum hepsi bu. misafirlikte bile yiyorum. ama o gün akşam evde sadece meyva ve su tüketiyorum. sakız çiğniyorum...birde bunu deneyin kızlar. diyetteyim diye kendinizi kasmayın.rahat olun akışına bırakın.

çok güzel bir yöntem canım başarılar sana, tartı konusunda kesinlikle katılıyorum, hergün tartılıyordum o da moralimi bozuyordu.. ayda bir tartılmaya karar verdim böylece diyete daha iyi konsantre olabilirim sanırım..:34:

canım benim süpersin doğru yolu bulmuşsun :46:
bu yönteminin canlı örneği benim bi zamanlar 80 kgydim aynen anlattığın şekilde 60 kgye düştüm boyum 1.70 yaklaşık bir senede verdim görenler inanamıyor hayatım pozitif bir şekilde değişti çok mutluyum 38 beden pantolonlarla ve s beden üstlerle tanıştım :9:
canım tek eksiğim senden şu oldu hiç spor yapmadım çünkü öğretmenim hareketli birti yaşamım var öyle yani kendi kendime zayıfladım ama kesinlikle tartılmadım tartılmak stres demektir 2-3 haftada ayda bir en ideali ...
şimdi adet dönemimdeyim biraz şişliğim var tartılmıyorum moralimi iyi tutmak için ben de 3-4 kg daha zayıflamak istiyorum istersen senle birbirimize destek olabiliriz her zaman yanında olurum öptüm seni:13:
ha bu arada senin boyun ve kg kaç??

canım benim süpersin doğru yolu bulmuşsun :46:
bu yönteminin canlı örneği benim bi zamanlar 80 kgydim aynen anlattığın şekilde 60 kgye düştüm boyum 1.70 yaklaşık bir senede verdim görenler inanamıyor hayatım pozitif bir şekilde değişti çok mutluyum 38 beden pantolonlarla ve s beden üstlerle tanıştım :9:
canım tek eksiğim senden şu oldu hiç spor yapmadım çünkü öğretmenim hareketli birti yaşamım var öyle yani kendi kendime zayıfladım ama kesinlikle tartılmadım tartılmak stres demektir 2-3 haftada ayda bir en ideali ...
şimdi adet dönemimdeyim biraz şişliğim var tartılmıyorum moralimi iyi tutmak için ben de 3-4 kg daha zayıflamak istiyorum istersen senle birbirimize destek olabiliriz her zaman yanında olurum öptüm seni:13:
ha bu arada senin boyun ve kg kaç??

merhaba sudenazcım.kızımın adıda sudenaz..ben 29 yaşındayım. boyum 165. şuan kilom 72. ideal kilom 63. tartıyı kaldırdım. dün kalçamı ölçtüm 106 dan 104 e gerilemiş.sanırım kilo veriyorum. yürüyüşüm hava muhalefetinden dolayı iptal oldu mekik çekiyorum. bu arada ramazandan kalma borçlarımı da tutuyorum. sahur yapmıyorum. akşam menüm: sarımsak yoğurtlu bol nane pulbiberli haşlanmış karnıbahar.sıfır yağlı. 1 üçgen dilim sucuklu pizza..1 bardak köyümden gelme ıhlamur içtim. 1 saat sonra ödülümü yedim. 2 küçük baklava. sonra çay demledim. bu karda kışta iyi gider dedim yanında 2 ceviz 4-5 taze fındık.kavrulmamış. yatmadanda 2 kaşık nar yarım ayva 1 orta boy elma.bol su cabası.şimdi sakız çiğniyorm.accayip tokum. yarın yine niyetliyim. yine sahur yapmıyorm. kalkmaya eriniyorum. 1 bardak su yada ayran içip yatıyorum. aklıma diyeti getirmiyorum.sağlıklı besleniyorum diyorum.işte bu...

çok güzel bir yöntem canım başarılar sana, tartı konusunda kesinlikle katılıyorum, hergün tartılıyordum o da moralimi bozuyordu.. ayda bir tartılmaya karar verdim böylece diyete daha iyi konsantre olabilirim sanırım..:34:

tam kilomu biliyim diye dijital tartı aldım. gramları bile sorun yapmaya başladım. neden diyet spor yaparken 200 gr aldım diyordum.moral sıfır olunca vücuduma dahada yükleniyordum. vücut kedini savunuyor kıtlık algılıyor ne yapsın. nerden bilecek biz kıtlıktan çıkmadık ki :))) kafam rahat. en azından hergün moralimi bozacağıma ayda bir bozarım. sonuçta o sevinci yada üzüntüyü yaşayacağım.nedn hergün eziyet edeyim kendime...inşallah sevinen taraf oluruz.bu diyet yolunda herkes başarılı olur inşallah...

Back
X