• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet yapamam, spora vaktim yok, aburcubur yemeden duramam diyenler buraya.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
selam kızlar. yaza kadar spor ve diyetle 20 küsür kilo verdim. çizelgemde yazıyor. okullar açılınca öğleci olduğum için ve minik bebeğim olduğu için artık spor yapamıyorum. iştahım da tavan yaptı. aburcubura fena kaptırdım. aslında öğretmen olduğum için tüm gün ayaktayım. otobusle gelip gidiyorum ve durağa kadar baya yürüyorum. eve geliyorum evde hep yemek, bulaşık, temizlik. yani hareketlibir hayatım var. benim tek sorunum akşamları yemeği çok yeyip bi de üzerine çayla aburcubur yemem.

ama artık yeter diyorum. ve bugünden itibaren kendime çeki düzen vericem. iki haftadır vücudum çok kaşınıyordu. ben de dedim bu kadar yemeye karaciğerim yağlandı ondan kaşınıyorum heralde. baktım ki çatlamaya başlamışım. ondan kaşınıyormuşum.

kararım şu ki aburcuburu hayatımdan çıkarıcam onun yerine meyve,süt, yoğurt tüketicem. nasıl beslenmem gerektiğini aslında çok iyi biliyorum diyetisyen kontrolunde zayıflamıştım çünkü. neyse... çayı tatlandırıcıyla içiyordum. tatlandırıcı zararlı dediler. şekere başladım. yeniden tatlandırıcıya dönücem sanırım. ya da hiç çay içmem. aslında haftasonları uzuuun kahvaltıya ayıracağım zamanın bir bölümünü spora ayırabilirim. yazın 4000metre koşuyordum 25 dakikada. yeniden deneyebilirim. dahabunun gibi bir sürüşey var.

birileri yaptıklarımı görünce daha verimli oluyorum. aranızda benim gibi arkadaşlar varsa birbirimize destek olabiliriz diye düşündüm. lütfen bana yazın. gerek tavsiyelerinizle, gerek paylaşımlarınızla destek olun kızlar.

:kkk: :71:

Son düzenleme:
3 aralık 2010
cuma

bugün kahvaltıda günlerdir ilk kez abartmadan yedim. doynca kalktım. çikolata filan da yemedi
acıkınca 2 mandalina yedim.
acıkınca 1 elma yedim
öğlen 5-6 kaşı makarna, yoğurt, peynir, domates yedim
akşama doğru 2-3 kaşık makarna yedim
akşam yemeğinde 6-7 kaşık kuru fasulye, 3-4 kaşık pilav yedim yanında da salata
herşey buraya kadar çok güzel
sonra çayın yanında 1 dilim yaşpasta ve 4 minik ekler yedm.kimse bana silah dayamadı, acıkmamıştım. yine pis boğazıma yenik düştüm. bugünü negatif kapatıyorum.

:78:

Son düzenleme:
sabah tartıldım ve sonuca inanamadım. tam 81,5 kiloyum. neden her defasında sil baştan başlıyorum? :36:

spor kursuna, diyetisyene verdiğim paralar boşa gitti.

midem o kadar büyümüşki zor doyuyorum ve çabuk acıkıyorum. ama bugün iyi gidiyorum. gece sapıtmadan uyumam lazım

sabah 1 yumurtayla normal kahvaltı yaptım.sofradakipatates kızartmasından sadece 2 dilim yedim

acıktıkça meyve yedim

öğlen 2 kaşık pilavla 6-7 kaşık kuru fasulye ve yoğurt yedim

akşam ekmeksiz, salata ve roka eşliğinde tavada hamsi yedim doyasıya. hatta saydım 40 tane yemişim.

bu akşam çayın yanına mozaik pasta yapmıştım ama yemediiiiiiim. şu an evdekiler yiyor ama ben 1 bardak çay içip bıraktım. bu gece kendimi alkışlıyor ve günü pozitif kapatıyorum.

:62:

valla bendende alkış sana... her akşam böyle devam etsek sorun kalmıcak..bende çekirdeğe dayanamıyorum... ama ben evde artık pasta yapmıyorum....misafir gelirse belki

sabah tartıldım ve sonuca inanamadım. tam 81,5 kiloyum. neden her defasında sil baştan başlıyorum? :36:

spor kursuna, diyetisyene verdiğim paralar boşa gitti.

Üzülme esther bu sadece senin başına gelmiyor. Daha bugün okudum dr. un biri diyorki diyet şişmanlatır. Senin yazınıda okuyunca sanırım doğru söylüyor dedim. Ben yaklaşık 3 ay önce adet düzensizliğimden gittim doktora pko ve insülin direnci tehşisi koydu ve inanamadım 88 kilo olmuşum. Eğer tatlı yeme isteği sık sık oluyorsa sendede insülin direnci olma ihtimali yüksek. Bu bir hastalık ve dahası şeker hastalığınında başlangıcı.

valla bendende alkış sana... her akşam böyle devam etsek sorun kalmıcak..bende çekirdeğe dayanamıyorum... ama ben evde artık pasta yapmıyorum....misafir gelirse belki

ay çekirdeği ben de severim ama artık kara kış geldi. kilolarım pörtlüyo pantolonun içinde. elbise giyince de donma riskim var. acilen zayıflamam lazım. senin de ikizlerin varmış canım. Allah bağışlasın

Son düzenleme:
Üzülme esther bu sadece senin başına gelmiyor. Daha bugün okudum dr. un biri diyorki diyet şişmanlatır. Senin yazınıda okuyunca sanırım doğru söylüyor dedim. Ben yaklaşık 3 ay önce adet düzensizliğimden gittim doktora pko ve insülin direnci tehşisi koydu ve inanamadım 88 kilo olmuşum. Eğer tatlı yeme isteği sık sık oluyorsa sendede insülin direnci olma ihtimali yüksek. Bu bir hastalık ve dahası şeker hastalığınında başlangıcı.

ama çok güzel kilo veriyosun maşallah canım.pko hastaları zor kilo verir diye duymuştum. tatlı yeme isteğim çok oluyor gerçekten. aslında şeker testlerim en son normal çıkmıştı ama nasıl anlaşılıyo insülin direnci? ben diyetle çok güzel kilo verdim ama benim sorunum hayata geçirememek. zayıflayınca tekrar yemeye başlıyorum. 10 kilo alınca aklım başıma geliyo :(

5 aralık 2010
pazar

bugün güzel bir gündü. sabah 1 yumurtayla kahvaltımı yaptım.

acıkınca yarım kase nesfite süt döküp yedim. herkes sucuklu yyumurta yiyodu ben sadece minik bir lokma aldım göz hakkı :40:

acıkınca mandalina salatalık filan yedim.

öğlen 1 yumurtayla az yağlı melemen yaptım yoğurtla yedim

acıkınca elma yedim

akşam yarım kase mercimek çorbası, 2-3 kaşık etli patates yemeği, 1 kaşık makarna yedim. ve doydum. :34: normalde koca bir tabak dolusu ketçap mayonezli spagettiyi yutmadan doymazdım :61:

yenmekten sonra çay bile içesim gelmedi. pastayı ise ağzıma bile sürmedim. bugünü olumlu kapatıyorum çok mutluyum :66:

bi de spor yapsam tam olcak ama bu hafta okulda öğrencilerim kilo verdirir bana nasıl olsa :52:

Son düzenleme:
ben bir öneride bulunabilir miyim?ben kendimi bildim bileli diyetle yaşadım.hani ööle çok kilolu filanda değilim.sporla geberttim kendimi her tarafım beton gibi olana kadar.5gün patates diyeti isveç diye yoğurt diye aklınıza ne geldiyse yaptım.fazla olan 5kg.yi veriyordum ama gene geri alıyordum.bu yıllarca bööle sürdü gitti.ta ki bişey keşfedene kadar:İÇ SESİM! arkadaşlar yaptığınız herşey boş.ben günde sadece 2lt su içiyorum ve pastamdan kızartmama kadar yiyorum.diyeti bıraktım ve 10kg verdim.nasıl mı:herşeyden yiyin ama yediklerinizi 15-dk.ya sığdırın.çünkü bi tencere de yeseniz mini bir tabak da yeseniz beyin 15-20dk.da mideye doydun sinyali gönderiyo.bi nevi beyninizi kandırıyosunuz yani.2:iç sesinizi dinleyin.pasta size hoş görünebilir ama yemeden bi an durup düşünün gerçekten istiyormuyum yoksa maymunluk mu yapıyorum diye.gerçekten istiyorsanız yiyin.ama her lokmasını sindire sindire 15 dk.ya yayarakve tatlı krizinden önce bir bardak su içmenizi öneriyorum.3:koca kıçlı insanlara bakmayın.eleştirmeyin.beyninizi olmak istediğiniz insanlara yönlendirin.mankenlerin resimlerine bakın yoldan geçen hoş bir bayana zayıf bi çocuğa ince bi adama.zamanla beyniniz öyle olmanız gerektiğini düşünecektir siz farkına varmadan.çünkü rahatlama hormonu salgılıyorsunuz ve bu beyninizin hoşuna gidiyo.4teyiz dimi:aynada falsolarınıza bakmayın beğendiğiniz yerlerinizi inceleyin zamanla diğer taraflarınız incelecektir.5:olmak istediğiniz bedende bişey satın alın ve içine sığmasanız da haftada bi gün belirleyin ve onun içine girmeye çalışın hafiften girmeye başladığınızda daha çabuk kilo vereceksiniz.kafanızdaki ama bu kilo yapar yemiim fikrini silin herşeyden yiyin AMA İÇİNİZİ DİNLEYİN.

ou ou pardon unuttum en önemlisi TARTILMAYIN.hangi kiloda olmak istiyorsanız onu hayal edin ama gerçekçi olun.örn. diyeli 65kg.desiniz ve 55olmak istiyorsunuz.ilk etapta kendinizi 60 gibi hayal edin.öyle olduğunuzu düşünün ama sakın tartılmayın.bu motivenizi düşürür.zaten haftada bi içine girmeye çalıştığınız elbise pantolon t-shirt size ip ucu verecektir.

ben bir öneride bulunabilir miyim?ben kendimi bildim bileli diyetle yaşadım.hani ööle çok kilolu filanda değilim.sporla geberttim kendimi her tarafım beton gibi olana kadar.5gün patates diyeti isveç diye yoğurt diye aklınıza ne geldiyse yaptım.fazla olan 5kg.yi veriyordum ama gene geri alıyordum.bu yıllarca bööle sürdü gitti.ta ki bişey keşfedene kadar:İÇ SESİM! arkadaşlar yaptığınız herşey boş.ben günde sadece 2lt su içiyorum ve pastamdan kızartmama kadar yiyorum.diyeti bıraktım ve 10kg verdim.nasıl mı:herşeyden yiyin ama yediklerinizi 15-dk.ya sığdırın.çünkü bi tencere de yeseniz mini bir tabak da yeseniz beyin 15-20dk.da mideye doydun sinyali gönderiyo.bi nevi beyninizi kandırıyosunuz yani.2:iç sesinizi dinleyin.pasta size hoş görünebilir ama yemeden bi an durup düşünün gerçekten istiyormuyum yoksa maymunluk mu yapıyorum diye.gerçekten istiyorsanız yiyin.ama her lokmasını sindire sindire 15 dk.ya yayarakve tatlı krizinden önce bir bardak su içmenizi öneriyorum.3:koca kıçlı insanlara bakmayın.eleştirmeyin.beyninizi olmak istediğiniz insanlara yönlendirin.mankenlerin resimlerine bakın yoldan geçen hoş bir bayana zayıf bi çocuğa ince bi adama.zamanla beyniniz öyle olmanız gerektiğini düşünecektir siz farkına varmadan.çünkü rahatlama hormonu salgılıyorsunuz ve bu beyninizin hoşuna gidiyo.4teyiz dimi:aynada falsolarınıza bakmayın beğendiğiniz yerlerinizi inceleyin zamanla diğer taraflarınız incelecektir.5:olmak istediğiniz bedende bişey satın alın ve içine sığmasanız da haftada bi gün belirleyin ve onun içine girmeye çalışın hafiften girmeye başladığınızda daha çabuk kilo vereceksiniz.kafanızdaki ama bu kilo yapar yemiim fikrini silin herşeyden yiyin AMA İÇİNİZİ DİNLEYİN.

canım ya seni Allah mı gönderdi. ne kadargüzel yazmışsın. valla ben çok tuttum söylediklerini. bundan sonra dediğin gibi 15 dakikada yicem. zaten benim en büyük sorunum aşırı hızlı yemek, çiğnemeden yutmak.

yediğim aburcuburları bazen sigara içer gibiyiyorum. yani çok efkarlıymışım da cipsleri avuç avuç yuttukça hırsımı alıcak, efkarımı yenecek gibi. yani düşünmeden, gerçekten isteyip istemediğimin farkında bile olmuyorum ki. kocaman bir cips varsa onu bitirene kadaryemek zorundaymışım gibi yiyorum. yani 4 gün öncesine kadar :)

ben şişman insanlara bakıp avunuyorum bazen. eşimin ailesine gittiğimizde hatta kendimi zayıf hissedip yedikçe yiyorum. onlar çk şişman da... sonra televizyondakiincecik, güzel giyimli hatunlara bakıyorum, efkarlanıyorum. kesin zayıflamalıyım diyorum..sonrası malum...

ben 38 beden olmak istiyorum. aslında 38 beden bir takım elbisem var onu kullanabilirim:)

arkadaşım çok sağol içimi aydınlattın vallahi. yine beklerim buraya. ha bişey sormayı unuttum. spor da yaptın mı 10 kilo verirken?

6 aralık 2010
pazartesi

bugün okula gittim yoğun bir gündü.

sabah herzamankikahvaltımdan yaptım.

okula da light sandviç ekmeği içine peynirkoyupgötürdüm. tenefüste yedim. hocalardan biri bana çok yiyosun dedi :1: halbuki minnacık ekmekti. zaten sevdiğim bi arkadaşçok ciddiye almadım evet çok yiyorum malesef dedim acı acı :17:

okuldan gelince 1 minik muzla 1 bardak süt içtim açlığım yatışsın da yemekte sapıtmıyım diye.

akşam yemeğinde yarım kase çorba, 3-4 kaşık mantı ve mantar sote yedim.

şu saat oldu daha acıkmadım.

eskiden napıyodum biliyomusunuz(daha doğrusu 3-4 gün öncesine kadar) okuldan gelirken marketten birkaç tane browni intense alıyordum.yemekten önce onları yeyip avuç avuç da cips yiyodum.....

herneyse bugünü de olumlu kapatıorum çok mutluyum :64:

canım ya seni Allah mı gönderdi. ne kadargüzel yazmışsın. valla ben çok tuttum söylediklerini. bundan sonra dediğin gibi 15 dakikada yicem. zaten benim en büyük sorunum aşırı hızlı yemek, çiğnemeden yutmak.

yediğim aburcuburları bazen sigara içer gibiyiyorum. yani çok efkarlıymışım da cipsleri avuç avuç yuttukça hırsımı alıcak, efkarımı yenecek gibi. yani düşünmeden, gerçekten isteyip istemediğimin farkında bile olmuyorum ki. kocaman bir cips varsa onu bitirene kadaryemek zorundaymışım gibi yiyorum. yani 4 gün öncesine kadar :)

ben şişman insanlara bakıp avunuyorum bazen. eşimin ailesine gittiğimizde hatta kendimi zayıf hissedip yedikçe yiyorum. onlar çk şişman da... sonra televizyondakiincecik, güzel giyimli hatunlara bakıyorum, efkarlanıyorum. kesin zayıflamalıyım diyorum..sonrası malum...

ben 38 beden olmak istiyorum. aslında 38 beden bir takım elbisem var onu kullanabilirim:)

arkadaşım çok sağol içimi aydınlattın vallahi. yine beklerim buraya. ha bişey sormayı unuttum. spor da yaptın mı 10 kilo verirken?

reca!ne demek.bak arkadaşım benim bu farkına varmadan yaptığım şeyi internetten de araştırabilirsin buna beyin gücü ile zayıflama da deniyomuş.inan çok işe yarıyo

Formda ve istenilen kiloya sahip olmaya, birçok insan gereksinim duyar. Bunun için yapılan “Diyet” ve “Rejim” günümüzde insanların uyguladığı bir yöntemdir. Diyet ve Rejim dendiği zaman akla ilk gelen şey “İstediklerimi artık yiyemeyeceğim” kaygısı olur. Bu kaygı sonucunda Diyet ve Rejim yoluyla zayıflama yöntemine başvuran insanlar belli bir zaman sonra istedikleri kilolara ulaşabilirler, fakat bu uygulama sonunda ”Kendilerini ödüllendirme” dürtüsü, bilinçte aktif duruma geçer.

Bilinç ödül olarak, “Artık istediğin yemeği yemeye hak kazandın” düşüncesi içinde duyular gönderir. Bu duyular sonucunda duygular, “Artık istediğimi yiyebilirim” şeklinde hareketlenme sistemini devreye sokar. Sonuç olarak, o kadar uğraş ile verilen kilolar, çok kısa bir sürede tekrar geri alınır.

Bunun dışında Diyet ve Rejim ile zayıflama uygulaması içinde farklı sorunlarda yaşanılır. Beyin çapraz çalışır. Siz rejimdeyim ya da diyet yapıyorum kelimelerini aklınızdan geçirdikçe beyniniz bunu bir engelleme olarak görür ve yemek yemeniz için sizi zorlamaya başlar. Hiçbir insan engellenmeye karşı tepkisiz kalamaz. Bu kelimelerin yerine “formda kalmalıyım” ve “düzenli beslenmeliyim” gibi kullanılan ifadeler bilince daha olumlu mesajlar verdiğinden her zaman zayıflama aşamasında etkili olacaktır.

Düşünce gücü ile zayıflama yönteminde size, başarının temel unsurları olan, hedef belirleme ve odaklanma metoduyla açıklamalarda bulunacağım. Bundan 1 sene önce 95 kilo civarlarındaydım. Boş bir kağıt parçasına idealim olan kilo miktarını “80” yazıp, altına olmak istediğim vücut şeklimi çizmiştim. Beyin Sabah kalktığımızda ve akşam yatarken algı’ya daha açık olduğu için, hayal ettiğim bu resmi sabah ve akşam bir fotoğraf karesi içinde gözümün önüne getiriyordum. Çok kısa süre sonrasında ( 2 ay ) hedeflediğim kiloya ulaşmıştım.

Sizlerde hayal et ve zayıfla yöntemiyle fazla kilolarınızdan kurtulup istediğiniz kiloya çok kısa sürede kavuşacaksınız. Bunun için gerçekten zayıflamaya emin olduğunuzu hissettiğiniz ve karar verdiğiniz an başlamanız en doğru zaman olacaktır. Uygulama esnasında bazı telkinler kullanmanızda büyük yarar olacaktır. Örneğin, “Olmak istediğim kilo 50, ve ben çok kısa sürede hedeflediğim kiloda olacağım. Bunun için formumu korumaya sürekli dikkat ediyorum, formda olduğum sürece daha rahat ve esneğim. Olmak istediğim kilo 50, eskiden giyemediğim kıyafetlerim artık çok rahat oluyor. Kendime her zaman 10 dk. Da olsa boş zaman ayırıp aerobik hareketleri yapabiliyorum.
Artık yediklerime daha çok dikkat ediyorum. Oldukça sağlıklı ve formdayım. Olmak istediğim kilo 50” gibi sözleri her gün aynanın karşısında kendinize söylemeniz size, müthiş bir değişeme başladığınızı çok kısa zamanda fark ettirecektir.

Her şey, gerçekten inanmak ve istemekle başlar. İstediğiniz her neyse sadece ona odaklanın, günün belli zamanlarında istediğiniz yere ulaştığınızı ya da istediğinize sahip olduğunuzu hayal edin. Sonucunda muhteşem sürprizlerle karşılaşacaksınız. Buna emin olabilir

ya bi araştırmaya başladım neler neler var. valla bu olayı çok beğendim ben

başla anacım geç bile kaldık. ben şişman ve yaşlı görünmek istemiyorum. yaşlanmadan dar kot giymek istiyorum :77:

Back