• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyanetten müzik fetvası: arzuları tahrik ediyorsa günahtır

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Diyanet’ten müzik fetvası: Cinsel arzuları tahrik ediyorsa günahtır
Diyanet’in fetvasında, “müziğin mutlak haram olmadığı” belirtilerek, “ancak cinsel arzuları tahrik eden şarkıları söylemek ve onları dinlemek günahtır” dedi

15.02.2016 15:26
diyanet-ten-muzik-fetvasi-cinsel-arzulari-tahrik-ediyorsa-gunahtir-113687-5.jpg

2016 takvimi’ne aldığı fetvalarla tartışmalar yaratan Diyanet İşleri Başkanlığı, yine tartışma yaratacak bir fetvaya yer verdi. “Müziğin dindeki yeri nedir? Hangi müzik çeşidi helaldir?” sorusuna şu yanıt veren Diyanet, “Cinsel arzuyu körüklememek şartıyla” müziğe vize verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre Diyanet’in “müzik fetvası” şöyle:

“Kuran ve sünnette, müzikle meşgul olmanın, müzik dinlemenin mutlak anlamda günah olduğunu gösteren deliller bulunmamaktadır. Bu itibarla, dinimizin temel inanç, amel ve ahlak ilkelerine aykırı olmayan, haramların işlenmesine sebep olmayan müzik türlerini dinlemekte dinen bir sakınca yoktur. Ancak cinsel arzuları tahrik eden ifade ve tasvirleri içeren, haramları güzel gösteren müzikleri yapmak ve dinlemek ise günahtır.”
http://www.birgun.net/haber-detay/d...arzulari-tahrik-ediyorsa-gunahtir-103879.html

arzularımı tetikleyen bir müzik çıkmadı daha erkekleri bilemem:KK53::KK53::KK53:

Şu iki şarkı benim arzularımı tahrik ediyor ne yalan söyleyeyim. Tam sevişmelik şarkılar :D

Hele bir de içinde sevişme sesleri olan bu şarkı var ki evlerden ırak.

Şu iki şarkı benim arzularımı tahrik ediyor ne yalan söyleyeyim. Tam sevişmelik şarkılar :KK70:

Hele bir de içinde sevişme sesleri olan bu şarkı var ki evlerden ırak.

günaha sokacak bizi akşam akşam:KK45::KK45::KK45::KK45:

Nasıl bir mekanizmaymis ki bu her şeyden tahrik oluyor ya

Biz ortaokuldayken Tarkan'ın öpüşmeli klibi yeni çıkmıştı da utanarak izlerdik, babam aniden odaya girip de görmesin diye nöbet tutardik:KK70:

Ya seksi şarkı diye bir şey gerçekten var. Hele şu Secret şarkısı zaten bir filmde sevişme sahnesinde geçiyordu, onunla özdeşleşti bende:oops:
benim içim geçmiş artık:KK70::KK70::KK70:

ayyyy benide bu fetvalara kafayı Takanlar baydı bu sene güzel kardeşim evet eğlenmek helaldir ancak bu nefsi körüklüyorsa helal edeğildir ve soranı ilgilendirir , neden bu dine inanmayanları yahut inanıpta uymak istemeyenleri ilgilendiriyor anlayamıyorum,evet haram ne var bunda

aaa bak bir kesim rahatsız oluyor deyip dinin emir ve yasaklarını çarpıtarakmı anlatsınlar BAŞKA BİR ARZUNUZ !!!

Nasıl bir mekanizmaymis ki bu her şeyden tahrik oluyor ya

Biz ortaokuldayken Tarkan'ın öpüşmeli klibi yeni çıkmıştı da utanarak izlerdik, babam aniden odaya girip de görmesin diye nöbet tutardik:KK70:
Tişörtünün içine giriyor french öpüyor onu mu diyorsun :KK53:
Bir de fileli kızlı bir klibi vardı, onunla da baya olaylı sahneleri vardı.
Oynama şıkıdım şıkıdım şarkısındaki söyleme tarzı ve anlamını öğrenince de dumur olmuştum :)

ayyyy benide bu fetvalara kafayı Takanlar baydı bu sene güzel kardeşim evet eğlenmek helaldir ancak bu nefsi körüklüyorsa helal edeğildir ve soranı ilgilendirir , neden bu dine inanmayanları yahut inanıpta uymak istemeyenleri ilgilendiriyor anlayamıyorum,evet haram ne var bunda

aaa bak bir kesim rahatsız oluyor deyip dinin emir ve yasaklarını çarpıtarakmı anlatsınlar BAŞKA BİR ARZUNUZ !!!
buda su an gündemde olması gereken önemli bir mevzu belkide:KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

Back