Diyanet: Taşıyıcı annelik zinadır

ileride cocugu etkiler bu kendimi dusunuyorum baska bir kadından dogdum ama onunda cocugu sayılmam karnında tasıdıgı icin annem omu yoksa yumurtasını verdigi icin anne dedigim kişimi dinen sakıncası vardır muhakkak ama insanlar cocukları olmadıgında bu gibi yollara basvurabilir o anki psikoloji cok zor olsa gerek

Günahı beni bağlamaz da evlat edinmek daha mantıklı geliyor. Bazı şeyleri kabullenmek lazım belki. İlle doğurma duygusunu tatmaya gerek var anneliği hissetmek için. Bilmiyorum..
Katılıyorum. Bana biraz bencilce ve garip geliyor ille de benim kanımdan olsun diye tutturup böyle işlere girmek. Mesela 45inden sonra hala daha çocuk yapmaya çalışanlar için de aynı şeyi düşünüyorum. Geçen burada bir haber paylaşılmış kadının teki 52sinde tüp bebekle ilk kez doğum yapmış. 40 seneye yakın uğraşıyorlarmış. Te allam bencilliği bak. O çocuk 8 yaşındayken annesi 60 yaşında olacak.

Son düzenleme:
"Fiilen nikahlı olmayan kişiler arasında başlayıp sonuçlamayan tüp bebek uygulaması, insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz değildir."

Şu ifadenin neresinde zinadır diyor??
Diyanetin açıklamaları dikkat çekme ya da infial yaratma amacıyla bilerek çarpıtılıyor. Diyanet buna zina diyemez. Nitekim dememiş de. Zina olması için gerçek anlamda bir cinsel ilişki olması gerekir. Sevişmek bile islam hukukuna göre zina değildir mesela. Zina olması için baya cinsel ilişki gerekir. Taşıyıcı annelik de bu yüzden zina değil. Ama İslam hukukuna göre caiz olduğu da söylenemez, çünkü soy bağı birbirine karışıyor. Teorik olarak anne baba başkası ama pratikte o çocuğu doğuran 9 ay besleyen bir başkası. Zina da soy bağının karışmasına sebep olduğu için bu yönden benziyor denmiş. İslam'da nesebin ve soy bağının korunması çok önemlidir ki süt kardeşlik yoluyla bile akrabalık bağının kurulduğu ve süt kardeş ile evlenmenin yasak olduğu bir dinden bahsediyoruz. Ayrıca zinada nikahsız iki kişinin çocuk sahibi olma ihtimali var taşıyıcı annelikte de babanın spermi nikahlı olmadığı bir kadının rahmine konuluyor bu yönden de zinadan izler taşıyor denmiş.

Neyse zaten diyanetin bir bağlayıcılığı yok. Diyanete bir soru soruluyor ve bunun neticesinde bir cevap alınıyor. Durup durduk yerde böyle bir fetva verilmiyor yani.Dindar olan insanlar bu yola pek başvurmuyor olmayanlar için zaten sorun yok diyanetin fetvasını falan takmaz kimse. yapan da yapmayan da özgür.
Bu arada baya bi dinden bahsetmiş oldum ama Banlanmamak ümidiyle.:KK22:

Katılıyorum. Bana biraz bencilce ve garip geliyor ille de benim kanımdan olsun diye tutturup böyle işlere girmek. Mesela 45inden sonra hala daha çocuk yapmaya çalışanlar için de aynı şeyi düşünüyorum. Geçen burada bir haber paylaşılmış kadının teki 52sinde tüp bebekle ilk kez doğum yapmış. 40 seneye yakın uğraşıyorlarmış. Te allam bencilliği bak. O çocuk 8 yaşındayken annesi 60 yaşında olacak.

Aynen sanki o türemese insanlığın soyu kuruyacak, 52 yaşında anne olmaya çalışmak bencillik değil de ne
Anne olamamak eminim çok zordur, kınamıyorum kimseyi ama belli bir yaştan sonra da ısrarcı olunması yanlış geliyor

İnsanlar mantıklarını kullanmaktan aciz oldukları için fetva lazım tabi. Hoşuma gidiyo benim. Valla bi de islam falan olmasa herkes birbirini keserdi bu ülkede
aynını düşündüm biliyormusun,islam olmasa kadınları kaçırıp ırzına geçerlerdi,hatta insanların evlerine alenen saldırırlardı,hırsızlık tecavüz vs hepsi islam ülkelerinde
100 de 90 artardı..

X