Diyanet: Taşıyıcı annelik zinadır

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
  • Diyanet: Taşıyıcı annelik zinadır
fft107_mf3878906.Jpeg

22/03/2015 10:31
Facebook'ta Paylaş
http://www.radikal.com.tr/turkiye/diyanet_tasiyici_annelik_zinadir-1318941#

RADİKAL - Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait, 'Fetva mercii' olarak işlev gören, ‘Dini Soruları Cevaplandırma Platformu’na, ‘Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak caiz midir?’ sorusu yöneltildi. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, bu konuda 5 Ocak 2012 tarihinde kadın veya erkekteki ‘bir kusur’ nedeniyle, ‘Tabii ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı’ durumlarla ilgili karar verdiğini hatırlattı. Bu kararda, "Döllendirilecek yumurta ve sperm, her ikisinin de nikahlı eşlere ait olması, yani bunlardan herhangi biri yabancıya ait olmaması; Döllenmiş olan yumurta, başka bir kadının rahminde değil de yumurtanın sahibi olan eşin rahminde gelişmesi; Bu işlemin, gerek anne, babanın; gerek doğacak çocuğun maddi, ruhi ve akli sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olmak şartıyla tüp bebek yöntemine başvurmakta bir sakınca yoktur" denildiği belirtildi. Bu konuda verilen fetvanın sonunda, şu ifadeler yer aldı:

"Fiilen nikahlı olmayan kişiler arasında başlayıp sonuçlamayan tüp bebek uygulaması, insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz değildir."

"İÇİLMESİ HARAM ALKOL TEMİZLİK MADDESİ OLARAK KULLANILABİLİR"

Din İşleri Yüksek Kurulu ‘Alkolün temizlikte kullanılması caiz midir?’ sorusuna verdiği fetvada alkollü içeceklerin tüketilmesinin İslam dininde kesin olarak haram kabul edildiği vurgulanırken, şöyle devam edildi:

"Bunlar necis oldukları için kullanılmaları da caiz değildir. Dolayısıyla elbise ve beden üzerine dökülmeleri halinde yıkanmaları gerekir. Zira üzerine şarap, şampanya, rakı, konyak ve benzeri alkollü bir içki dökülmüş olanlar bunları yıkamadıkça namaz kılamazlar. İçmek için değil de, temizlik amacıyla üretilmiş olan alkollü maddelerin içilmesi haram olmakla birlikte, temizlik maddesi olarak kullanılması caizdir. Bu nedenle, namaz kılmadan önce bu ürünlerin sürüldüğü yerlerin yıkanması gerekmez."

http://www.radikal.com.tr/turkiye/diyanet_tasiyici_annelik_zinadir-1318941#

İnsanlar mantıklarını kullanmaktan aciz oldukları için fetva lazım tabi. Hoşuma gidiyo benim. Valla bi de islam falan olmasa herkes birbirini keserdi bu ülkede

allah kımseyı evlatsızlıkla sınamasın ben bu duyguyu cok ıyı bılıyorum bu ugurda maddı manevı cok yıprandım cok zor bısey... herkez neyın ne oldugunun farkında.... ama eger anne olmam esımınde baba olması ımkansız olsaydı bende denerdım herkez benım dın hakkındakı dusuncelerımıde bılır ama degım gıbı bu çok zor bı sanav... buarad bu ülkede dinen caiz olmayan dın dın dıye okadar cok sey yapıldıkı say say bıtmez acaba neden o konularda hıc fetva verılmedı merak edıyorum...

Esinizden alinmiyo baskasindan aliniyor yaziyo disarda dollendirilip esinizden olmayan döllenmiş yumurtayı anne adayina uygulaniyor yaziyo burda burda baskasinin cocugunu dünyaya getirir. burda baba farklı bir kisi yani esinin döllenmiş yumurtası degil. tv de özcan denizin bu konuyla ilgili taşıyıcı anne dizisi var bir sadece fikrimi yazdim.

diyanetin,hırsızlık yolsuzlukla ilgili,hak hukuk yemekle ilgili ne söylemleri var acaba.:KK14:

İnsanlar mantıklarını kullanmaktan aciz oldukları için fetva lazım tabi. Hoşuma gidiyo benim. Valla bi de islam falan olmasa herkes birbirini keserdi bu ülkede

dansmarue,insan öldüren,birilerini kesenlerin hiç biri müslüman değil demek ki:KK66:

Müslüman değilim ama taşıyıcı annelik bana ahlaka ve mantığa uygun gelmiyor. Bilmiyorum o durumda kalırsam ne yaparım. O süreç çok zor..

Fetva uygun bende aynı düşünüyorum , ki allah herkese zaten çocuk nasip etmeye biliyor ,
olanda fetvaya uygun olsun o çocukta büyüdüğünde duygusal karmaşayla hayatını idama ettirmesin sırf bazıların egosu tatmin olsun diye çocuğu kimsenin mutsuz etmeye hakkı yok , herkesin kendi annesi ve babası olsun , ve kim olduğunuda bilsin zaten bilme hakkı var , yalan dolan , sahte anne baba bunlar yanlış şeyler

Bence isteyen istedigini yapsin. Diyanet kime gore caiz degil yorumu yapiyor? Diyanet kimdir? Ne yapar? Butun dinlere hizmet etmesi gerekir ve buna gore bilgiler vermeli. Hakikaten allah akil versin

biz farkında olmadan etrafımızdaki aileler ve bir çok ünlü bu yöntemle çocuk sahibi oluyor. bana kalsa evlat edinmek daha hayırlı daha güzel bi yöntem. yine de bu duyguyu tatmak isteyen kadınlar var buna karışmak kimseye düşmez

Ne sacma... Dollenmis yumurtayi bir baskasina nakletmek niye zina olsun ki? Dollenmis yumurtanin icindeki sperm artik sperm degildir, zigottur o, insanin olusumunun ilk devresi yani. Yoksa bizi de mi sperm olarak goruyorlar bunlar oradan bakinca?:KK53:
Saka bir yana, bir kadinin tasiyici anneligi yapmasi da oyle kolay is degil. Bir baskasinin cocugunu 9 ay tasimak.. Dogdugunda annesinin bir baskasi oldugunu kabullenmek, opup koklamadan ele vermek.. Cogunlukla bu isi anneannelerin yaptigini duydum. Karsiliginda para alan yabanci bir kadin bile olsa.. Buyuk ozveri. Baska yollarla cocuk sahibi olamayan bir cifti evlat sahibi yapmak. Dunyanin en mutlu insanlari haline getirmek.. Aslinda buyuk sevap olmali, herkes yapamaz.

Tövbe tövbeee. Artık internete girmek de günah olacak yakında :KK70: pehhh :KK53: :KK14::KK14::KK14:

Ne sacma... Dollenmis yumurtayi bir baskasina nakletmek niye zina olsun ki? Dollenmis yumurtanin icindeki sperm artik sperm degildir, zigottur o, insanin olusumunun ilk devresi yani. Yoksa bizi de mi sperm olarak goruyorlar bunlar oradan bakinca?:KK53:
Saka bir yana, bir kadinin tasiyici anneligi yapmasi da oyle kolay is degil. Bir baskasinin cocugunu 9 ay tasimak.. Dogdugunda annesinin bir baskasi oldugunu kabullenmek, opup koklamadan ele vermek.. Cogunlukla bu isi anneannelerin yaptigini duydum. Karsiliginda para alan yabanci bir kadin bile olsa.. Buyuk ozveri. Baska yollarla cocuk sahibi olamayan bir cifti evlat sahibi yapmak. Dunyanin en mutlu insanlari haline getirmek.. Aslinda buyuk sevap olmali, herkes yapamaz.
Sonuna kadar katılıyorum sana.

Günah diyorlar ama yıllarca evlat hasreti çeken karı kocaya yazık değil mi ? Neresi günah bunun ? Erkek kadına tecavüz etmiyor ya sonuçta. !

Günah diyorlar ama yıllarca evlat hasreti çeken karı kocaya yazık değil mi ? Neresi günah bunun ? Erkek kadına tecavüz etmiyor ya sonuçta. !

Günahı beni bağlamaz da evlat edinmek daha mantıklı geliyor. Bazı şeyleri kabullenmek lazım belki. İlle doğurma duygusunu tatmaya gerek var anneliği hissetmek için. Bilmiyorum..

ben türkiyede bu örf adetlerde buna karşıyım.
nedeni sadece çocuğun psikolojisi. ve okulda arkadaşlarından tutun çevredeki buna ters bakan ve patavatsız büyüklerin çocuğa bırakacağı travma.
sadece anneliği hissetmek egosu ve bunu yaşamak için bir çocuğa hayatı boyunca bunu yaşatmak bana ters geliyor.
evlatlık olayı bence en güzeli

Diyanet haklı.
Bu arada Özcan Denizin dizisi geldi aklıma çok takip edemedim ama Özcan Deniz taşıyıcı anneye aşık oluyordur, karısından boşanıp onla evlenecektir, sırf bu gibi durumlar için bile yapılmamalı.
Çocuk sahibi olamayan kadın zaten duygusal bir boşlukta oluyor ve taşıyıcı anneyi kıskanması, sonrasında çocukla bağ kuramama ihtimali de oldukça yüksek.

X