Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bizde imam hatip liseleri olduğu için canlı bombalı eylemler olmuyor

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.397
15.713
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, batıda ve doğuda Müslümanların düzenlediği canlı bombalı eylemlerine değinip, “Bütün Müslümanları bu kötülükler sarmışken, sizin ülkenizde niye bunlar olmuyor? Batılısı da doğulusu da soruyor. Benim verdiğim cevap şu oluyor. Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var. Neden imam hatip liseleri çok önemli, çünkü imam hatip liselerinin müfredatı kainatın ayetleriyle, kitabın ayetlerini birlikte veriyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Trakya ve Balkanlar’dan gelen imam hatip liseleri müdür ve öğretmenleriyle Edirne’de bir araya geldi. Meriç Nehri kenarındaki Lalezar restoranda, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Din Eğitimi ve Öğretimi’ programına katılan Görmez, İslam dünyasında yaşanan en büyük sorunun eğitimden kaynaklandığını ifade etti.

Bir süre önce İran ve Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretleri anlatan Görmez, Müslümanların gerçekleştirdiği canlı bomba eylemlerden bahsederek Türkiye’de olmamasının nedeninin imam hatip liseleri olduğunu ileri sürdü. Mehmet Görmez, şöyle konuştu:

“Bundan bir müddet önce İran ve Suudi Arabistan’a ziyaretlerim olmuştu. Ben Suudi Arabistan’a giderken yolda 38 kişinin idam edildiğini öğrendik. Ertesi gün yaptığımız toplantıda şunu ifade ettim. Dün biz yoldayken siz 38 insanı idam etmişsiniz. İdam sebeplerine baktığımız muhtelif yerlere bomba yerleştirerek, insanları katletmiş, bazı binaları tahrip etmişler ve benzeri suçları var. Başka insanların katline neden olmuşlar. Fakat idam edilenlerin kimliklerine baktığımda 16-17 tanesi ülkenizde bütün dünyaya İslam alimi yetiştiren, üniversitelerden mezun, şeriat fakültelerinden mezun olmuşlar. Bu aynı zamanda eğitim sistemimizi, insan yetiştirme düzenimizi gözden geçirmek gerektiğini göstermiyor mu? Biz Diyanet olarak Somali’den bin çocuğu Türkiye’ye getirdik. Somali'de biraz açlık ve kıtlık ile pençeleşirken, milletimizin yardımları oraya ulaştıktan sonra biz de başkanlık olarak üzerimize aldığımız bir görevle bin çocuğumuzu Türkiye’ye getirerek, okumalarını sağladık. Tabi çok müracaat olunca orada mülakatlar yapıldı. Bu sırada çocukların seçimi için Somali’de bir binada gencecik kuyrukta iken bir adam geldi beline sardığı bombayı patlattı, 78 genç insan oracıkta öldü. Sonra kendisini bu şekilde intihar ederek bu cinayete yol açan cinayet makinesinin sizin şeriat fakültesinden mezun olduğunu gördük. Bunun izahı nasıl yapılabilir. Hangi düşünce bu insanları bu noktaya getirdi. Hangi kitap, Kuran’ın hangi ayeti, hazreti peygamberin hangi sünneti. Bu düşünceler İslam dünyasına nasıl bulaştı? Harici sebeplerini biliyoruz, ama bizden kaynaklananları nereye koyacağız. Bunun üstesinden elbette ancak biz marifetle, hikmetle gelebiliriz.”

Bizde neden olmuyor?

Müslüman ülkelerde canlı bombalı terör saldırılarını hatırlatan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün Müslümanları bu kötülükler sarmışken, sizin ülkenizde niye bunlar olmuyor. Batılısı da doğulusu da soruyor. Benim verdiğim cevap şu oluyor. Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var. Neden imam hatip liseleri çok önemli, çünkü imam hatip liselerinin müfredatı kainatın ayetleriyle, kitabın ayetlerini birlikte veriyor. Çünkü imam hatip liselerindeki müfredat bütün eksikliklerine rağmen hakikatın herhangi bir insanın tek elinde olmadığın öğretiyor”

Terör halkı islamdan koparıyor

Doğuda yürütülen terörle mücadeleye de değinen Görmez, terörün bölgede halkını İslam medeniyetinden koparmaya çalıştığını ifade ederek, “Bu topraklarda yaşayan ve tarih boyunca İslama sadakatinde hiçbir şüphe olmayan bir halkın İslam medeniyetinden koparılması söz konusu. Onun için hepimize büyük görevler düşüyor, önce kendi ülkemizin bütünlüğünü korumak ve muhafaza etmek, sonra da çocukları en iyi şekilde yetiştirmek. İslam dünyasında ortaya çıkan yanlış düşüncelerin çocuklarımıza sirayet etmemesinin yolu onları güçlü kılmaktır, medeniyet değerlerimizle mücehhez (donanımlı) kılmak. Bunun için her birimizi daha iyi yetiştirmek için çok daha büyük çaba ve gayret içerisinde bulunması gerek” şeklinde konuştu.

Şehit cenazesinde marş çalınması

Konuşmasının ardından öğlen yemeğini öğretmenlerle birlikte yiyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Trakya Kuran Günleri ve Kuran okuyucuları seminerine katıldı. Bir otelin konferans salonundaki program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Görmez, şehit cenazelerinde çalınan cenaze marşları nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, “Doğrusu pek çok şehit ailesinin bizzat müracaatları ve mektuplarında ifadeleri, kendi evlatlarının peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaştıktan sonra camide, cenaze namazı gibi güzel bir ibadetle birlikte tekbirle, dua ile Kur’anı-ı Kerimle onları ahirete uğurlamanın çok daha doğru olduğu, bize ait olmayan, kültürümüzde olmayan bir marş ile uğurlanmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler. Ben de bunu kamuoyu ve yetkililerle paylaşmayı şehitlerimizin yüce hatırası için gereklilik duydum” ifadelerini kullandı.
Teröristler 89 camiye zarar verdi

Görmez, doğuda teröristlerin 89 camiyi tahrip ettiği bilgisini vererek, “Bütün maalesef 89 cami tahrip edildi, bazıları ibadet edilemez hale geldi. Şu anda arkadaşlarımız büyük bir kısmını tamir ettiler. İnşallah en kısa zamanda camilerimizin tamamının milletimizin ibadetine açılır ve inşallah millet olarak bir daha bu acıları yaşamayız” diye konuştu.

http://www.cnnturk.com/turkiye/diya...ri-oldugu-icin-canli-bombali-eylemler-olmuyor

Hahaha ne alaka hacı abim yav o zaman heryere imamhatip açalım,bu menfur sorun çözülsün yane.

Ne canlı bombası canım. Beş altı ay içinde patlayan bombalar zaten ugandadaydi.

Türk kimlikli canlı bombalardan bahsetmiş , Türkiye de patlayan canlı bombalardan değil .

Biz ülkemizde İmam Hatip Liseleri sayesinde müslümanlığı doğru öğretiyoruz , o yüzden de bizden canlı bomba olan çocuklar çıkmıyor demiş .

Eee tabii doğru bir mantık mı , değil ?

Alakaya maydanoz hatta .

Hoşgeldin aklayıcı..

Abdurrahman alagöz, yunus emre alagöz, ömer deniz dündar, seher demir... Bunlar ugandalı mı?

Yakın zamanlardaki Suruç, Gar, Kızılay ve İstiklal bombacısı Türk'tü.

Edit: Sanırım siz de açıklamayı doğru bulmadınız, yanlış mı anladım?

Yakın zamanlardaki Suruç, Gar, Kızılay ve İstiklal bombacısı Türk'tü.

Edit: Sanırım siz de açıklamayı doğru bulmadınız, yanlış mı anladım?

Evet shot , hiç doğru bulmadım.

Aklamak için yazmadım . Bahsettiği canlı bomba akılları sıra İslam adı altında saldırı yapan teröristler . Türkiyede pek yok mantığını biz onları İHL ler sayesinde görmüyoruz, orda dini en doğru şekilde öğretiyoruz gibi saçma bir mantığa dayandırmış .

Ne demek istediğini doğru anlatmak gibi takıntılı bir huyum var sadece . Onun dışında söylemlerine hak verdiğim anlamı kesinlikle yok adamın .

Bahsettiği canlı bomba akılları sıra İslam adı altında saldırı yapan teröristler .

İyi de güzel arkadaşım bu alagöz kardeşler isid ile bağlantılı değil mi? Ömer deniz dündar isid üyesi değil mi? Nasıl ıslam adı altında saldırı yapan terörist yok bizim ülkemizde? Nasıl bir mantık bu?

Ne demek istediğini doğru anlatmak gibi bir huyun yok, bunu nasıl yaparım da aslında farklı gosteririm (aklarim) gibi bir huyun var. Burdan öyle görünüyor en azından.

Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam Van da kaybolan 3 imam hatipli genç kız vardı, pkk ya katıldıkları ortaya çıktı diye haberler vardı..
Yani onlarda birer terörist ve onlarda belki canlı bomba adayı..
Olay imam hatip olayı ise, daha yazacak şey var aslında ama,
Görmez in görmediği imam hatip olması, insanın doğasını değiştirmediği..
Boş bir bakış açısı..

Diğer Müslüman ülkelerindeki patlayan bombalar burda patlatıyor ise neden başka bir nedeni olmasın mesela batıya daha yakın olduğunu (bir zamanlar) din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olduğunu batı rüzgarlarının Türkiye üzerinde ki etkisi olamaz mı
Bu gidişin gidiş olmadığı yüzünü doğuya dönen Türkiye nin bu gidişle batağa batacağını düşünüyorum

Sevgili sephoraa , zaten bende mantıksız bir açıklama diyorum .
Üç mesajdır , adam saçmalamış , İHL terörist bağlantısı mantıksız diyorum .

Hatta bak yine diyorum . Mantıksız.

Bir de tırnak içinde diyorum "mantıksız" .

Daha neyi irdelemek istiyorsan , o bende yok .

Senin "aklama" sandığın mesajım , ilk yazdığın mesajdaki ; "Ne canlı bombası canım. Beş altı ay içinde patlayan bombalar zaten ugandadaydi." yazına cevaptı .

Ugandadaydı değil de , ugandalıydı yazsaydın o açıklamayı yazma gereği duymazdım .

Dedim ya bu da benim köküne kibrit suyu sıktığım huyum .

Hadi iyi forumlar ...

Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok'un öldürülmeleri ile ilgili Umut davasından yargılanan Hasan Kılıç Tokat İmam Hatip Lisesi mezunu, Mehmet Ali Tekin Fatih İmam Hatip Lisesi mezunu, Selçuk Şanlı ise Adana İmam Hatip Lisesi mezunu.
Gazeteci-yazar Çetin Emeç ve Turan Dursun ile İran rejim muhalifi Ali Akbar Gorbani'nin öldürülmesi dosyasında adı geçen isimlerden Ekrem Baytap Batman İmam Hatip Lisesi mezunu, Mehmet Ali Şeker Batman İmam Hatip Lisesi mezunu, Mehmet Zeki Yıldırım ise Batman İmam Hatip Lisesi mezunu.
....

Yok Allah icin imam hatipliler ak sutten cikmis kasiklar. Memlekette gazeteci birakmadilar yaw...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…