• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyabet

12 yıldır tip1 diabetim. Sorunuzu tam anlayamadım. Nasıllar derken neyden bahsediyorsunuz? Ya da neyi öğrenmek istiyorsunuz? Daha açık bir şekilde sorarsanız yardımcı olayım

Diyabetli yani Tip1 diyabeti olan bir cocuk annesi olarak böyle konulari görünce ve cevremde bu tür hastalara aciyarak bakan insanlari görünce üzülüyorum.
Tip 1 diyabet pankreasin artik hic Insulin üretmemesi, ve hastanin yasamasi icin kan gibi gerekli olan insulini disardan yani deri altindan bir igne yardimiyla almasi demek.
Ben kizimin diyabetli oldugunu asiri cok asiri su icmesinden anlamistim.
Kohlenhydrate sayarak ona göre Insulin vurup hayatlarina saglikli insanlar gibi devam ediyorlar.
Tip cok ilerledi artik üst kolunda sekerini ölcen bir Sensor takili ve Insulinpompasiyla vücuduna gerekli insulini alip hayatina devam ediyorlar.
Iyi bir doktor ve 3 aylik kontrollerini aksatmadan meslek hayatlarina devam edebilir, anne veya baba olabilirler.
Diyabet artik cagimizin hastaligi neyazikki biz cok erken tanistik ama inanin bana dikkat edilirse sanildigi gibi korkulacak bisey Yok.
Merhaba , hangi sensörü kullanıyorsunuz acaba ve maliyeti nedir?

Back