• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerimi porselen kaplatmak istiyorum

geçmiş olsun:)

niçin sağlıksız olduğunu düşünüyorsun? tabiki gerçek dişin gibi olmaz ama porselen canlı dokuya uyumlu bir maddedir, korkun buysa hiiiçç korkma

geçmiş olsun:)

niçin sağlıksız olduğunu düşünüyorsun? tabiki gerçek dişin gibi olmaz ama porselen canlı dokuya uyumlu bir maddedir, korkun buysa hiiiçç korkma

Bende porselen diş istiyorum
yaşim 18 iki dişciye göründüm ikiside bana tavsiye etmedi
ama ben hala istiyorum
benim isteme sebebim üst dişlerimde bir iki tane yamuk diş var rahatsiz ediyor beni
sirf bu iki diş içinde tel taktirmayi kaldiramayacağimi düşündüğüm için istemiştim ama tavsiye etmiyorlarmiş dişlerin sağlam dediler ama bencede hiçte sağliksz değil . denildigi gibi kendi dişinin yerini tutmaz ama ama işte .. :)

9 dişim porselen.Güldüğümde gözüken tüm üst dişlerimi porselen yaptırdım.Estetik amaçlı istiyorsanız bir diş doktoruna değil diş estetisyenine gitmeniz çok öenmlidir.Doktorlar fonksiyonelliğe estetisyenler estetiğe önem veriyor.
Dişlerimde sadece biraz çarpıklık olsa asla yaptırmazdım.Bir dişim kırık,bir dişim eksik,biri gelişmemiş ve eksik dişimden dolayı hepsi aralık olduğu için yaptırdım gerçekten sorunluydu yani.
Toplamda 3 hafta kadar bi sürede tüm işlemler tamamlandı.Hiç tel kullanmadım.Burdaki çok önemli bir konu dişlerinizin kesilecek olması,dediğim gibi sağlam dişleriniz varsa yapılmaması gereken bir işlem.
Porselenden memnunmuyum çok çok memnunum 6-7 sene olcak hiç bir sorunla karşılaşmadım.Ama mesela kesicilik bakımından kendi dişinizle kıyaslanamaz ve birdaha asla kendi dişlerinizi kullanamayacaksınız çünkü nerdeyse yarım cm kalacak kadar kesip sivriltiyorlar porselenleri geçirmek için.Kesme işleminde acı oluyor,doktor olmaması lazım falan dedi ama bildiğin ağladım:)
Umarım yardımcı olabilmişimdir,bu arada bende 19umda yaptırdım.

canım ben tüm dişlerimi kaplama yaptırdım ama bin pişmanım.hemde dünya paraya zirkonyum olduğu hade ve benim ana dişlerim çookk çarpık çirkindi.estetik açıdan yaptırdım ben ve pişmanım.nedenlerine gelirsek;kesinlikle herşeyi rahat yiyemiyorsun,yapım aşaması çok acılı,görüntü ne kdr da olsa doğal olmuyor,en kötüsüde alttaki kendi dişin zamanla çürüme enfeksiyon vs.. yaptığında tedavin çok zor oluyor.kaplamaları sökmek çok zor çünkü..sana tavsiyem 2 dişinde sıkıntı varsa sdc 2 sine yaptır diğer sağlıklı dişlerine dokundurtma sakın.şmd kaplamanın dışında daha sağlıklı tedavilerde var istersen onları araştır derim ben.TAVSİYE ETMİYORUM canım,pişmanlığın yanısıra çokta ağladım ben. hem yapım aşamasında hemde alışana kdr.

Bende porselen diş istiyorum
yaşim 18 iki dişciye göründüm ikiside bana tavsiye etmedi
ama ben hala istiyorum
benim isteme sebebim üst dişlerimde bir iki tane yamuk diş var rahatsiz ediyor beni
sirf bu iki diş içinde tel taktirmayi kaldiramayacağimi düşündüğüm için istemiştim ama tavsiye etmiyorlarmiş dişlerin sağlam dediler ama bencede hiçte sağliksz değil . denildigi gibi kendi dişinin yerini tutmaz ama ama işte .. :)

eğer gerçek dişlerin sağlamsa sırf çapraşık olduğu için kaplama yaptırma. tel tedavisi uzun sürer ama sonuçları çok güzeldir, hem bugün kaplama yaptırınca ömür boyu onu kullanabileceğini düşünme en fazla 15 yıl içinde değişmesi gerekecek, zamanla tutuculuğunu kaybedebilir, renklenebilir, kırılabilir vb. vb. yaşın çok genç yazık etme dişlerine, şansına 2 iyi hekime denk gelmişssin para kazanmak için heba etmemişler seni

merhaba

ben on 4 disime kaplama yaptirdim goruntu olarak cok guzel gorunuyor ama
on dislerimi fazla kullanamiyorum birsey issiramiyorum (dusecek korkusuyla)
ayrica doktorumda fazla uzerine basmamayi onerdi

eğer gerçek dişlerin sağlamsa sırf çapraşık olduğu için kaplama yaptırma. tel tedavisi uzun sürer ama sonuçları çok güzeldir, hem bugün kaplama yaptırınca ömür boyu onu kullanabileceğini düşünme en fazla 15 yıl içinde değişmesi gerekecek, zamanla tutuculuğunu kaybedebilir, renklenebilir, kırılabilir vb. vb. yaşın çok genç yazık etme dişlerine, şansına 2 iyi hekime denk gelmişssin para kazanmak için heba etmemişler seni

Anladim teşekkürler haklisiniz galiba ama tel taktirmak kötü geliyo ya neyse bakalm porselende yaptirmicam gibi görünüyo bu durumda sanırım tel kalıyor tek çare malesef :44:

Ben de biraz estetik biraz da ihtiyaçtan yaptırdım. Yanlardan çekilen dişlerimin yerine zamanında köprü yaptırmadığım için üst ön dişlerim kaymaya başlayıp araları bariz açılmıştı ve çürükler yüzünden pek çoğuna kanal yapılması gerekiyordu.
Yeni dişlerim takılalı 10 gün oluyor ve çok çok mutsuzum.Estetik bakımdan mükemmel oldular ama ne yediğimden birşey anlıyorum, ne de konuşurken rahatım.Ağzımda kurtulmam gereken yabancı bişeyler varmış gibi hissediyorum.Zamanla alışılıyormuş gerçi ama, şu anki hissiyatım: "ahhh kendi dişlerim ahhh" :5:

benimde öndeki iki dişim yamuk ama öyle çok kötü değil genede tel taktırıyorum ekimin başında.Kendi dişin gibisi yoktur porselen kaplamayı önermedi dişcim

Back