• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerime lamine yaptırdım ama gülmeyi unutmuşum... yardım!:(

nedesembilemedimsimdi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
536
848
23
Arkadaşlar merhaba.

Seninki de dert mi demeyin lütfen, ama ben ciddi ciddi 32 diş gülmeyi unutmuşum!

Çocukken tel tedavisini reddettiğim için kendimi bildim bileli dişlerim hep çok yamuktu. Ve yine çocukken kullandığım antibiyotikler yüzünden renkleri ne kadar fırçalarsam fırçalayım hep sarıydı. Üstüne bir de ön dişime kanal tedavisi uygulanınca zamanla o dişin rengi sarıdan griye döndü falan... özetle çok kötü bir ağzım vardı ve bu yüzden bu yaşıma kadar hiç fotoğraflarda dişlerimi göstererek gülemedim, günlük hayatta bile kahkaha atarken istemsiz bi şekilde hep elimle ağzımı kapattım, konuşurken dudaklarımı çok açmamaya gayret ettim..

Son 1 senedir de dişlerime porselen lamine yaptırabilmek için birikim yapıyordum ve bugün nihayet ilk seansa girdim! Dişlerim küçültüldü, kalıpları alındı, 1 hafta sonra laminelerim yapıştırılacak. Bu 1 hafta da minik dişlerle durmayayım diye üstüne geçici dişler yapıştırıldı. Ben bunları bile çok beğendim bembeyazz, dümdüzz <3

Ama bir sorunum var ben 32 diş gülmeyi unutmuşum! Ayna karşısında bir kaç deneme yaptım dişlerim bembeyaz ama gülüşüm inanılmaz yapmacık ve komik duruyor. Gülerek fotoğraf çekmeyi denedim o da tam bir faciaa..

Doğal gülümseyebilmek için ne yapmam gerekiyor? :( Var mı bunun bi poz taktiği falan? :(

Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen ama 24 yaşında gülmeyi unuttuğumu fark edince çok üzüldüm..

Yaa ben hala diş teli taktırmayı düşünüyorum , 30 yaşındayım :)
Lamine nedir , bilgi verir misiniz ?
Ücreti ne kadar ?

Eğer diş renginiz normalse ve çok çok yamuk değilse tabi ki tel taktırın bence.

Benim çok yamuktu, tel taktırsam 2 buçuk-3 sene sürer dedi doktorum. Ve tedavi sonunda dümdüz olsalar bile hepsinin rengi farklı olduğu için yine ekstra her sene beyazlatma işlemi yaptıracaktım.... Böyle uzun uzun uğraşmamak için porselen lamine yaptırmaya karar verdim. En doğal duran ince porselen yaprakları olduğu için biraz pahalı. Bu yüzden ben de 10 ay falan birikim yaptım. Üst 8 ve alt 8 dişimi yaptırıyorum toplam 18bin. İndirim yapılmış hali bu :(

Ama gülmeyi unuttuğumu hiç hesaba katmamıştım :(

Arkadaşlar merhaba.

Seninki de dert mi demeyin lütfen, ama ben ciddi ciddi 32 diş gülmeyi unutmuşum!!

Çocukken tel tedavisini reddettiğim için kendimi bildim bileli dişlerim hep çok yamuktu. Ve yine çocukken kullandığım antibiyotikler yüzünden renkleri ne kadar fırçalarsam fırçalayım hep sarıydı. Üstüne bir de ön dişime kanal tedavisi uygulanınca zamanla o dişin rengi sarıdan griye döndü falan.... özetle çok kötü bir ağzım vardı ve bu yüzden bu yaşıma kadar hiç fotoğraflarda dişlerimi göstererek gülemedim, günlük hayatta bile kahkaha atarken istemsiz bi şekilde hep elimle ağzımı kapattım, konuşurken dudaklarımı çok açmamaya gayret ettim....

Son 1 senedir de dişlerime porselen lamine yaptırabilmek için birikim yapıyordum ve bugün nihayet ilk seansa girdim! Dişlerim küçültüldü, kalıpları alındı, 1 hafta sonra laminelerim yapıştırılacak. Bu 1 hafta da minik dişlerle durmayayım diye üstüne geçici dişler yapıştırıldı. Ben bunları bile çok beğendim bembeyazz, dümdüzz... <3

Ama bir sorunum var ben 32 diş gülmeyi unutmuşum!!!! Ayna karşısında bir kaç deneme yaptım dişlerim bembeyaz ama gülüşüm inanılmaz yapmacık ve komik duruyor. Gülerek fotoğraf çekmeyi denedim o da tam bir facia....

Doğal gülümseyebilmek için ne yapmam gerekiyor ? :KK43: Var mı bunun bi poz taktiği falan ? :KK43:

Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen ama 24 yaşında gülmeyi unuttuğumu fark edince çok üzüldüm...
gecici halinin fotosunu merak ettim buraya koyma ihtimaliniz var mi ? gulmekten cekinmeyin bu arada benim disler telli ama her daim 32 dis gulumseme halindeyim

Kendi dislerini kestirip porselen yaptırman cok büyük hata olmuş. Keşke kendi dislerinin üzerine tedavini olsaydın. Sadece renk degistiren kanal tedavili dişini zirkonyum porselen yaptirabilirdin. Neyse artik olan olmus. Gulumseme isinide zamanla kaparsin:)

Çookkk yamuk olduğu için tel işlemi 3 seneye yakın sürecekti ve her sene beyazlatma yaptırmam gerekecekti. Kanal tedavili dişi de yaptırmam gerekecekti tabi. Bunlarla uğraşmamak için lamine veneer yaptırdım ama tabi ki kendi dişlerim gibi olmayacak farkındayım. İnşallah sorun çıkartmazlar :) Teşekkür ederim umarım gülmeyi de halledebilirim

Eğer diş renginiz normalse ve çok çok yamuk değilse tabi ki tel taktırın bence.

Benim çok yamuktu, tel taktırsam 2 buçuk-3 sene sürer dedi doktorum. Ve tedavi sonunda dümdüz olsalar bile hepsinin rengi farklı olduğu için yine ekstra her sene beyazlatma işlemi yaptıracaktım.... Böyle uzun uzun uğraşmamak için porselen lamine yaptırmaya karar verdim. En doğal duran ince porselen yaprakları olduğu için biraz pahalı. Bu yüzden ben de 10 ay falan birikim yaptım. Üst 8 ve alt 8 dişimi yaptırıyorum toplam 18bin. İndirim yapılmış hali bu :KK43:

Ama gülmeyi unuttuğumu hiç hesaba katmamıştım :KK43:
eee sanki lamine omurluk mu diye sorsaydiniz keske dr unuza . 1 sene sonra problem cikmayacagi ne malum :(

Niye bu kadar erken tüm orjinal dişlerinizden sadece estetik ugruna vazgectiniz .Bir aydır dislerimle ugrasıyorum .Noooolur kendi kalsın dedim ama ,son sans kanal tedavisi oldu ona bile cok üzgünüm.Oda 4 diş toplamda .Cesaret edemezdim ben olsam .Yaş 24 birde .

Geçmiş olsun. Dişlerimi gorseniz iğrenirdiniz. Halbuki her gün 3 hatta 4 kere fırçalayıp, ağız calkalama suyu kullanıyordum ama görüntü berbattı :(

gecici halinin fotosunu merak ettim buraya koyma ihtimaliniz var mi ? gulmekten cekinmeyin bu arada benim disler telli ama her daim 32 dis gulumseme halindeyim

Bittikten sonra diş bölümüne eski halini, geçici halini ve son halini koymayı düşünüyorum yaptırmak isteyenlere fikir olsun diye :) umarım ben de sizin gibi özgürce gülebilirim ya resmen unutmuşum

Geçmiş olsun. Dişlerimi gorseniz iğrenirdiniz. Halbuki her gün 3 hatta 4 kere fırçalayıp, ağız calkalama suyu kullanıyordum ama görüntü berbattı :KK43:
İnsallah iyi olur .Sizede gecmis olsun .Ortaokulda 3 yıl telliydi dişlerim .Sabahları ağzıma birsey alamazdım hepsi sökülmüs gibi ağrırdı.Dişten çok cektim .Umarım memnun olursunuz .

Haftaya dişle ilgili bölüme eski, gecici ve son halini koymayı düşünüyorum fikir olsun diye. Ama gülmem çok fena yaaa resmen dizilerdeki yapmacık sinsi karakterler gibi. Unutmuşum gülmeyi :KK43:
Kalbinden samimiyet geçen kimse yapmacık gülemez. Üzülmeyin tadını çıkarın.

Çookkk yamuk olduğu için tel işlemi 3 seneye yakın sürecekti ve her sene beyazlatma yaptırmam gerekecekti. Kanal tedavili dişi de yaptırmam gerekecekti tabi. Bunlarla uğraşmamak için lamine veneer yaptırdım ama tabi ki kendi dişlerim gibi olmayacak farkındayım. İnşallah sorun çıkartmazlar :) Teşekkür ederim umarım gülmeyi de halledebilirim
Beyazlatma islemi en az 2 sene gidiyor. Tabi sigara icme aliskanliginiz yok ise. Her sene dis beyazlatma olsa asinmaktan dis kalmaz :))

Back